כיתה קטנה ?משולבת?

חבצלת 1

New member
כיתה קטנה ?משולבת?

שלום לכלם אני מתלבטת באיזה סוג של כיתה לרשום את בני , הוא בן 6 וכרגע הוא נמצא במסגרת של גן משולב(בשנה שעברה בגן מיוחד) המסגרת הזו לדעתי מתאימה לו. אלא שמבחינה קוגנטיבית הוא מאוד נמוך (ADHD ובעיות למידה ) מבחינה גרפו מוטורית כנ"ל אך מבחינה חברתית משתלב יפה מאוד כרגע המגמה של העיריה (משרד החינוך) היא לסגור כיתות משולבות בכל אופן זה מה שאמרו לי בשרות הפסיכולגי.מה עושים - למי פונים?

שלום וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

קודם כל שמחה שבאת. דבר שני לא כל כך הבנתי אותך - האם עדיין נשאר מקוםן בכיתות המשולבות? האם בשירות הפסיכולוגי או מי שמטפל בילד מהכיוון הפסיכולוגי המליץ על המשך לימודים בכיתה משולבת או רגילה? ההבדל הוא בעיקר בסטיגמה, בכיתות המשולבות מקבלים הילדים חיזוק ותמיכה שלא יוכלו לקבל בכיתות הרגילות אפילו אם הם זכאים לשעותשילוב או סיוע, אבל הסטיגמה...נו זה משהו שכבר קשה להילחם איתו. נשאלת רק שאלה אחת - מה את מרגישה? שילכו כל הסטיגמות לעזאזל - אם את מרגישה שלילד מגיעה עזרה - תני לו שילוב, אם הוא חזק חברתית הוא יהיה חזק חברתית גם בכיתה משולבת. ספרי לנו מה החלטת. מחזקת אותך! אפרת

חבצלת 1

New member
כיתה קטנה=חינוך מיוחד

כיתה קטנה היא כיתה של עד12 תלמידים עם מורה לחינוך מיוחד בתוך ביה"ס רגיל.(היינו ילדים ברמה מסויימת נמוכה ) מה שלמעשה רציתי לדעת זה איך ואם יש הורים שיכולים לספר לי על נסיון שלהם , כי קשה לדעת באיזה מסגרת כדאי לרשום

הבן צריך ועדת השמה

את אינך צריכה לשבור את ראשך! הגננת צריכה להגיש אותו לועדת השמה עם המלצות שלה לגבי התפקוד בגן (יש טופס מסודר שעליה למלא), נחוץ אבחון פסיכודידקטי והמלצותיו. זו חובת הגננת וועדות השמה מתחילות בעוד כחודש חודשים. שאלי את הגננת באופן מיידי!

הורים אינם יכולים להחליט

מי הולך לכיתות חינוך מיוחד ומי לא!!!!! את תוזמני לועדת ההשמה ושם תביעי את דעתך! בהצלחה!

לפני ועדת ההשמה!!!!

בקשורי הפורום - יש קישור לארגון צח"י - צרכני חינוך יחודיים - כדאי ורצוי לקרוא לפני שניגשים לועדת ההשמה לגבי זכויותיכם וחובותיכם. אגב - תיקון קטן לדליה - אם ההורים מחליטים שלא להעביר את הילד ומביעים התנגדות בועדת ההשמה - עד כמה שזכור לי לא ניתן להעביר את הילד. אנא בדקי באתר של צח"י. בהצלחה. אפרת

דליה.ד

New member
אפרת, תאמיני לי שאני מומחית

לצערי, בועדות השמה. זכותם הבסיסית והחוקית של ההורים - ולפי דעתי - גם חובתם להיות נוכחים בועדת ההשמה. ומקשיבים להם ודנים איתם. יש הורים ש"מחרימים" את הועדה ויש הורים שמגישים ערעור (וזה מצויין בעיני) ויש הורים שמחזיקים את הילד בבית. מנסיוני, בדרך כלל ועדת ההשמה אכן מוצאת לילד מקום מתאים לפי חוות דעתם המקצועית וחשוב שההורים לפעמים גם יקשיבו מה באמת הכי טוב לילדם. יש הרבה הוריםשבכלל "לא מחוברים" לקשיים של ילדם והם משוכנעים שהמערכת נגדם וזה לא כך!!!!! וישבתי בהרבה ועדות והן היו מכוונות לטובת הילד! לפחות כשאני שם אז הן כך!!!!!

לא רק שאני מאמינה לך

אני גם מסכימה איתך, אבל חשוב מאוד לדעת מהי ועדת השמה לפני שמגיעים לאחת כזו, כדי שלא יהיה מצב כמו שאת מתארת - שהורים יחרימו את ועדת ההשמה - כי זה בעצם הצ´אנס שלהם לקבל את מצב הילד במערכת בתמונה מלאה, להביע את דעתם ולהיות חלק ממהלך חשוב בחיי הילד. אפרת

למעלה