כיתה מתאימה

laranir

New member
כיתה מתאימה

בני (כיתה ו') מאובחן ADHD כבר מגן חובה, לומד מזה שנתיים בבית ספר פתוח לאחר שלא השתלב בכיתה רגילה. גם כאן המצב לא מזהיר. לא לומד כלל ומתקשה לייצר קשרים חברתיים. ישנה מחשבה להעלותו לועדת השמה ולהעבירו בשנה הבאה לחינוך מיוחד - בכיתה המתאימה לקשיים רגשיים - התנהגותיים. אודה מאוד על המלצה על כיתות/בתי ספר שיכולים התאים לו באזור השפלה/דרום. אציין כי הוא לא אובחן כסובל משום לקות נוספת.
תודה רבה

בי"ס פתוח לא כל כך מתאים לילדים עם ADHD

הבעיה היא המסגרת !! בד"כ ילדים בעלי התכונה הזאת שנקראת: הפרעת קשב, צריכים מסגרת שתהיה להם מאוד ברורה.
אלה ילדים שהם: "נאבדים בתוך החופש...", מאוד חשוב ליצור להם מסגרת ברורה שמעניקה להם את הבטחון והיציבות, מסגרת שמאפשרת להם ללמוד, לכן לא הייתי ממליץ על מסגרת פתוחה מידי, וזה למרות שהם מאוד יצירתיים ויצליחו למצוא מה לעשות..., רק שהמורים לא כל כך יאהבו את זה

laranir

New member
נכון

את זה אני מבינה כבר, אבל בהעדר הכוונה אחרת ולאור המצב הקשה שהיה בבית הספר ה"רגיל" לשם העברתי אותו. עכשיו אני מנסה לעשןת שיעורי בית ולקבל המלצות ורעיונות מאנשים עם ניסיון אישי או מקצועיים. לצערי אף אחד מהמסגרת שבה אני נמצאת (פסיכולוגים ואנשי חינוך) לא ממליצים לאן , רק לאן לא.

שושה100

New member
ניסית בי"ס סביון ברמת גן? שם רק עד כיתה ח'

הנכד שלי לומד שם, אין מילים. שושה

כיתה מתאימה

דבר ראשון שיש לבדוק הוא האם הקשיים נובעים רק מהפרעת קשב או שיש בעיה רגשית. בכל מקרה בשביל להעלותו לועדת השמה נדרש אבחון מעודכן והבנה של מקור הקושי.
כיתה רגשית יכולה לביות דבר בעייתי וגם רמת הלימודים בכיתות אלה נמוכה יותר. לכן לא הייתי ממהרת להעבירו למסגרת כזו לפני שעשית רבחון וניסית טיפול פסיכולוגי. יייתכן מאד שהמסגרת של בית ספר פתוח אינה מתאימה לו.

למעלה