כיתה ג לא מחוננת

פריZמה

New member
כיתה ג לא מחוננת

הילדה חזקה מאוד בבית הספר, מעולם לא הגיעה עם שיעורי בית הביתה. עברה שלב א, לא עברה שלב ב.חזקה במתמטיקה בצורה יוצאת דופן - לא כשמנסים ללמד אותה, כמובן, אבל שואבת מהאוויר אינפורמציה - ככה למדה לבד אחוזים, שברים, המרת מטבעות ועוד. עצלנית שאין דברים כאלה.אוהבת להיות היודעת אבל אין שום מוטיבציה להשגת המידע - ( כתבו פה הרבה על ילדים מחוננים שרק רוצים לדעת וכלום לא עוצר אותם. זה ממש לא מה שקורה פה) ובכל זאת - כישרון נדיר ( לא רק בעיניי) למתמטיקה. יש המלצות על איך לקדם אותם?האם להניח לה וזהו?האם בהמשך ישנם מבחנים שפונים יותר לתחום הריאלי?תודה

mikilk

Active member
ניתן להגיש ערעור ולבקש בחינה חוזרת, אם זה הכיוון

או אם מניחים לזה, להתייעץ עם בית הספר והמורה איך ניתן לקדם.
בעתיד, בתיכון, כמובן שיש מגמות ריאליות אבל שווה להקדיש לה גם כעת כדי לא לפספס אותה ואת היכולת שלה

פריZמה

New member
תודה על תשובתך, אבל

לפי התיאורים פה אין מדובר בילדה מחוננת. אין סקרנות. אני מניחה שיש ילדים שמצטיינים בכל מיני תחומים והם לאו דווקא מחוננים. השאלה שלי היא אם יש מסגרות מחוץ לבית הספר לילדים כאלה והאם איתורים למינהם בגיל מאוחר יותר מכוונים יותר לכוון הריאלי. אני לא מעוניינת שתעשה את אותו פורמט של מבחן שוב - היות ואני מניחה ששוב לא תעבור. ומעבר לכך - ימי השליפה מבוססים על הרבה חוגים שפשוט לא יעניינו אותה. הילדה מתמטית....

יו2יו

New member
המסקנות שלך לא בהכרח נכונות

ראשית, זה שהילדה כשרונית במתמטיקה ולא מצאה בינתיים תחומי עיניין אחרים לא אומר שהיא אינה מחוננת.
שנית, ימי השליפה מציעים מגוון עשיר של הזדמנויות לגלות תחומי עיניין נוספים, אפילו תחומים מתמטיים מתקדמים מעבר לחשבון המתקדם שהיא מתעסקת בו כרגע (ההעשרה ביהוד למשל כוללת אוריגמטריה - גאוטריה והנדסת המרחב דרך אוריגמי. וזו רק דוגמה בודדת).
ובנוסף, לדעתי האישית, חבל כבר היום לקבע אצלכם ואצל בתכם את הבנה ששום דבר לא מעניין חוץ ממתמטיקה. אני הייתי דווקא, בעיקר בדיל הזה, מנסה לחשוף אותה לתחומים אחרים. בגיל החטיבה תוכלו לשלוח אותה לתוכניות מתקדמות למתמטיקה שיכולות להוביל אפילו לתואר אקדמי בגיל התיכון.
לכן אני מצטרף להמלצה לערער ולנסות שוב בשנה הבאה.

פריZמה

New member
אני לא מתייגת,

הילדה במגוון חוגים אחרי הצהריים - ומגלה רמות התעניינות שונות בהתאם לגילה.אני לא מעוניינת שתעשה עוד מבחן כי להערכתי היא לא תעבור. לשיטתה המבחן היה ״ בסדר״ - וברור לי שהיא גם לא עשתה אותו בלהט וגם אין לה ידע כללי מספיק. אין תחושת כישלון או החמצה, הילדה מבסוטה מעצמה עד הגג ואין לי שום רצון לשנות את זה...יש לי בעיה עם פיתוח הכישרון הזה בבית. יש לנו חוברות מעולות - אבל זה תחת השרביט שלנו ויוצר מרמור. בבית הספר שמו אותה כאחראית על התלמידים החלשים בחשבון והיא מאושרת. השאלה היא אם מבחני איתור בכיתות המתקדמות יותר שונים מהותית או שהדפוס נשאר דומה - כלומר האם ילד שאינו מחונן אבל יש לו כישרון יוצא דופן למתמטיקה ותפיסה מרחבית יאותר.

מתמטיקה בהתכתבות של מכון וייצמן

אפשר להצטרף כבר מכיתה ג.
לא ניסינו אבל ממה שקראתי דורש השקעה של הילד לשבת וללמוד לבד, מה שאולי לא מתאים לבתך.
יש בהרבה מקומות חוגי העשרה בכוון מתמטי. וגם אתרים כגון: http://www.chidot.co.il/
בהצלחה.
&nbsp

רזאי

New member
אצלנו יש קידומטיקה.

תבררי אם יש אצלכם. מדובר בשיעורים אחה"צ באוניברסיטה, דומה לחוגי המצטיינים, אבל מתמקדים בחשיבה מתמטית.
עד כמה שזכור לי, מגיעים לשם בהמלצת המורה, והם מעבירים כמה שיעורים לכל מי שהגיע ומסננים את המתאימים ביותר.

אם היא חזקה במתמטיקה מומלץ

לקנות לה חוברות של חידות, מתמטיות וגם לא מתמטיות (יש גם משהו בהתכתבות בוויצמן אבל יכול להיות שזה לגילאים מתקדמים יותר - לא יודעת). פתרון של חידות מתמטיות הוא גם מהנה, גם נותן מוטיבציה, גם מפתח את החשיבה, גם נותן הצצה למקצוע של המתמטיקאים ולהנאה שאפשר לשאוב ממנו, וכו'. בקיצור, מומלץ.
מצד שני, אני עזבתי את המתמטיקה אחרי התואר השני אז אם את רוצה עצות לגבי איך לגדל מתמטיקאית אולי כדאי שתשאלי מישהו שנשאר...

אה, אבל לא לשבת איתה על החוברות.

זה צריך להיות משהו שהיא עושה כי זה מעניין אותה - ואם היא צריכה עזרה, שתפנה אליכם. זה לא אמור להיות משהו חובה כמו עבודה בבית ספר - לעשות את זה כך, כחובה, זה מתכון די בטוח להמאסת המתמטיקה עליה.

חוגי מתמטיקה, בר אילן

חוגי בר אילן מתחילים רק בכיתה ו

נדמה לי שיש למכון וייצמן חוג וירטואלי

נטלי22

New member
את אומרת שהיא חזקה בבית הספר באופן כללי,

כלומר אין לה בעייה גם עם מקצועות אחרים. זה שאין לה "תחת" לשבת, זה לא אומר שהיא לא מחוננת, אלא שאולי החומר שכרגע מוגש לב ההית הספר קצת מתחת לרמה שלה ומשעמם לה. מכירה את זה מהאמצעי שלי. הם מבינים את החומר כבר בהסבר הראשון של המורה, או לפניו, והמורה מסבירה עוד 5 פעמים לפחות עד שכל המתקשים גם מבינים. אני ממליצה בכל זאת לערער ולנסות להביא אותה להעשרות של המחוננים (לא יודעת אם יש אצלכם כיתת מחוננים או יום שליפה פעם בשבוע). הם מקבלים הרבה מעבר למה שמקבלים בכיתה רגילה, ויש הרבה דגש על הכיוון המתמטי.
מעבר לכך, יש קורסים ל"נוער מוכשר במתמטיקה" של אוניברסיטת בר-אילן עם שלוחות לימוד בכל הארץ. אמנם התכנית עקרונית מתחילה מכיתה ו (ומבחני הקבלה נערכים בכיתה ה), אבל אני מכירה לפחות 2 ילדים מאוד מוכשרים במתמטיקה שהצטרפו לתכנית כבר בכיתה ה (ועשו את מבחני הקבלה בכיתה ד). שווה לבדוק מולם מה הפרוצדורה.
התכנית של מתמטיקה בהתכתבות של מכון וייצמן היתה קצת פחות מוצלחת מבחינתנו, כי היא דורשת ישיבה ועבודה עצמאית של הילד, ולפחות אצלנו היה קשה להביאו לכך. החומר עצמו היה מעניין, אז אני מניחה שזה תלוי אופי והרגלים של הילד.
בכיוון בית הספר אפשר להתייעץ עם המורה למתמטיקה ועם המחנכת, לראות אם אפשר לתגבר אותה עם חוברות מתקדמות/מרחיבות אופקים, עם שעה פרטנית, או אפילו למידה בכיתה גבוהה יותר בשעות המתמטיקה (אם יש בבית הספר נכונות להגדיל ראש).

בהצלחה בכל כיוון שבו תחליטו...

למעלה