כיתה א'

מצב
הנושא נעול.
חמוד....נשמע דומה לילד שלי. ../images/Emo13.gif

הבן שלי לא מהמתלוננים באופן כללי
ענין של אופי, (שמקל אני מניחה על המורה). הוא גם יודע להעסיק את עצמו. למשל, פעם הוא גמר את החוברת שהיתה לו ושכחתי לתת לו חדשה. כששאלתי מה עשה בשעור והאם לא השתעמם, הסתבר שהוא יצר לו כל מיני סדרות ממספרי העמודים בחוברת.
חמוד....נשמע דומה לילד שלי.

פלגיה

New member
זה קצת בעיה עם מחוננים

גם אני מרגישה שגם כיתה ב' קטנה עליו
לפחות מבחינת החומר הנלמד, אבל כמובן שאין לי שום כוונה להקפיץ אותו מעבר לכיתה אחת, אם בכלל. אני יודעת שמבחינה חברתית לכיתה א' יש יתרון. אני מקווה שתהיה אפשרות של גמישות בעבודה בחוברות לימוד שמתאימות לו באופן עצמאי. הבן שלך אף פעם לא מתלונן על שעמום בכיתה?
זה קצת בעיה עם מחוננים
הדלגה לא עוזרת. היא רק משקיטה את הבעיה לפרק זמן שבו הילד משלים פערים שהחסיר. אחר כך הוא קופץ שוב והופך להיות הטוב בכיתה (ולהשתעמם)

Forum User

New member
מחכים לראות שבאמת יש בעיה

כיתה א'
תקציר הפרקים הקודמים - בן 6, קורא וכותב מגיל 3-4,יודע חשבון ברמה של כיתה ג'-ד' (שברים). אין אבחון רשמי אבל ברור לנו שהוא מיוחד. כרגע בגן חובה (יליד ינואר...). התלבטנו קשות לגבי כיתה א'. בעצתכם ניסינו לרשום אותו לביה"ס הדמוקרטי - אבל אין שם מקום, הוא ברשימת המתנה ואם לא יפתחו שם כיתה נוספת רוב הסיכויים שהוא לא יכנס לשם. מה שמשאיר אותנו עם כיתה א' רגילה, בה בסוף השנה רוב הילדים שם לא יגיעו לרמה שלו מבחינה לימודית. אני משתגעת לחשוב עליו יושב כל השנה בכיתה בה לומדים דברים שהוא למד לבד לפני 3 שנים. מה עושים?????
מחכים לראות שבאמת יש בעיה
לא כל הילדים המחוננים נתקלים בבעיות בבי"ס רגיל. בכיתה א' וגם בכיתה ב' (ואפילו ב-ג' וב-ד') עושים הרבה מעבר ללימודים - יש המון אינטרקציה חברתית, התארגנות בכל מיני רמות, יצירה בחומר ובתוכן, מוטוריקה עדינה וגסה. תמיד יש מה ללמוד - גם למי שיודע את כל המתמטיקה יש מה ללמוד בתחום מדעי הטבע, החברה והסביבה. בכל מקרה לא הייתי משקיעה אנרגיה בלדאוג "מה יהיה".

מצב
הנושא נעול.
למעלה