כיתה א'

מצב
הנושא נעול.

אוסט

New member
כיתה א'

כיתה א'
שלום, אני חדשה ומחפשת דעות נוספות. בני הגיע לכיתה א' כשהוא קורא שוטף (גם אינציקלופדיות לילדים). המורה יצרה איתנו קשר במהירות ויחד עם היועצת חשבנו על שילוב בנושאי חשבון ועברית בכיתה ב'. הילד מפותח רגשית. הגננת המליצה על כניסה ישירה לב' אבל אנחנו חשבנו שא' זה מעבר לקריאה וחשבון...היועצת לקחה את הילד לשיחה ואבחון ואכן הסכימה שמבחינה לימודית יש לו את היכולת להשתלב בב'. הילד אומר שטוב לו מאוד בכיתה מבחינה חברתית. הוא מבקש חומר לרמה שלו ולהשאר בכיתה א'. מה דעתכם ?? תודה.

Kalla

New member
לדעתי, אם הילד רוצה להישאר בכיתתו

כיתה א'
שלום, אני חדשה ומחפשת דעות נוספות. בני הגיע לכיתה א' כשהוא קורא שוטף (גם אינציקלופדיות לילדים). המורה יצרה איתנו קשר במהירות ויחד עם היועצת חשבנו על שילוב בנושאי חשבון ועברית בכיתה ב'. הילד מפותח רגשית. הגננת המליצה על כניסה ישירה לב' אבל אנחנו חשבנו שא' זה מעבר לקריאה וחשבון...היועצת לקחה את הילד לשיחה ואבחון ואכן הסכימה שמבחינה לימודית יש לו את היכולת להשתלב בב'. הילד אומר שטוב לו מאוד בכיתה מבחינה חברתית. הוא מבקש חומר לרמה שלו ולהשאר בכיתה א'. מה דעתכם ?? תודה.
אין צורך להדליג אותו. לפי מה שכתבת כאן יש לך שיתוף פעולה יוצא מן הכלל מצד צוות בית הספר ורצון אמיתי לפעול לטובתו של הילד. יש שתי אפשרויות: האחת היא להביא לו חומר תגבור לשיעורים שבהם הוא חזק והשנייה לשלוח אותו לכיתות ב' לשיעורים אלה, אבל שהמסגרת תישאר של הכיתה שבה הוא רוצה להיות. אם בעתיד ישנה את דעתו וירצה לעבור לכיתה גבוהה יותר, תמיד ניתן יהיה לעשות זאת.

אגוזים1

New member
גם לדעתי../images/Emo45.gif

אין צורך להדליג אותו. לפי מה שכתבת כאן יש לך שיתוף פעולה יוצא מן הכלל מצד צוות בית הספר ורצון אמיתי לפעול לטובתו של הילד. יש שתי אפשרויות: האחת היא להביא לו חומר תגבור לשיעורים שבהם הוא חזק והשנייה לשלוח אותו לכיתות ב' לשיעורים אלה, אבל שהמסגרת תישאר של הכיתה שבה הוא רוצה להיות. אם בעתיד ישנה את דעתו וירצה לעבור לכיתה גבוהה יותר, תמיד ניתן יהיה לעשות זאת.
גם לדעתי

חשוב להקשיב לילד... ההדלגה לא בורחת לשום מקום...

אוסט

New member
תגובה

כיתה א'
תגובה
כנראה לא הסברתי עצמי נכון. דובר רק על שילוב בכיתה ב' בשיעורים מסויימים וגם לזה הוא לא מוכן. האם לדעתכם הילד פשוט מקדים קצת את שאר הכיתה או שיש בו משהו מעבר ?

Kalla

New member
אז אם הוא לא רוצה סימן שטוב לו

תגובה
כנראה לא הסברתי עצמי נכון. דובר רק על שילוב בכיתה ב' בשיעורים מסויימים וגם לזה הוא לא מוכן. האם לדעתכם הילד פשוט מקדים קצת את שאר הכיתה או שיש בו משהו מעבר ?
ולא משעמם לו מדי בכיתה שלו. במצב כזה, הייתי בוחרת בפתרון הראשון: להביא לו חומר מתקדם יותר לשיעורים, אולי לאתגר אותו במשימות כגון עזרה לתלמידים אחרים, כתיבת ש"ב על הלוח וכד', לפי רצונו ויכולתו. לגבי השאלה שלך אם יש בזה משהו - ברור שהילד שלך חכם ומוכשר. לגבי מחונן - רק ימים יגידו. בימינו לא חסרים ילדים שמגיעים עם ידע לכיתה בקריאה וחשבון לכיתה א'.

אוסט

New member
התקדמות

ולא משעמם לו מדי בכיתה שלו. במצב כזה, הייתי בוחרת בפתרון הראשון: להביא לו חומר מתקדם יותר לשיעורים, אולי לאתגר אותו במשימות כגון עזרה לתלמידים אחרים, כתיבת ש"ב על הלוח וכד', לפי רצונו ויכולתו. לגבי השאלה שלך אם יש בזה משהו - ברור שהילד שלך חכם ומוכשר. לגבי מחונן - רק ימים יגידו. בימינו לא חסרים ילדים שמגיעים עם ידע לכיתה בקריאה וחשבון לכיתה א'.
התקדמות
תודה לכולם על התגובות. האם לדעתכם הילד לא ימשך אחורה ברצונו להיות כמו כולם ?

אן

New member
הבחירה בא'

כיתה א'
הבחירה בא'
בוקר טוב, כיתה א' היא המפגש הראשון של הילד עם מסגרת חדשה ומחייבת בעלת חוקים נוקשים ותגמולים לילדים בעלי יכולות גבוהות. כיתה א' חושפת את הילד לראשונה ליכולת להשוות את עצמו לילדים בני גילו ולגלות האם הוא בעל יכולות זהות לשלהם, גבוהות ו/או נמוכות משלהם. נראה כי תחושותו של בנך שיכולותיו גבוהות מאלה של בני גילו, כמו גם השהות במחיצת חבריו מקנה לו ביטחון רב ואם הוא מעוניין להמשיך בכך, אני אמונה שיש מקום לאפשר לו להשאר בכיתה א', שכנראה, אף תחזק את דימויו העצמי ובטחונו בעצמו. עם זאת, עלייך לשמור על קשר קבוע עם המורה ועם רכוות המקצוע השונות בכדי להתאים לו תוכנית לימודים הולמת את כישוריו בכיתה א' (דוגמא בעת לימוד חשבון חקר מספרים למשל 2 - הוא דו ספרתי, זוגי ומיגוון תרגילים כיצד מגיעים לתוצאה 2 וכו, פעילות זו שיכולה להיות מבוצעת על ידי הכיתה כולה, יכולה להיות מועשרת בזכות בנך בהבנה מעמיקה יותר של המספרים ובהצעת תרגילים מורכבים, ו/או עבודה בנושא אישי אותה בנך יציג בפני הכיתה, ו/או חידות שבנך יחבר וכו'.') עד כאן אן

מצב
הנושא נעול.
למעלה