כיתה א'

katekon

New member
כיתה א'

שלום לכולם,
הבן שלי מוגדר PDD NOS בתפקוד גבוה, סובל מהפרעת תקשורת המתבטאת בעיקר בקשר עם ילדים בני גילו. בן 4.5,מבקר בגן תקשורת, מבחינה קוגניטיבית הוא הרבה מעל בני גילו, קורא ב-3 שפות (מילים בודדות), חשבון בסיסי ועוד.
בגן שלו יש עוד ילדים עם סימפטומים דומים וקוגניציה דומה. השאלה שלי, לגבי כיתה א': מצד אחד, הילדים האלה יודעים כבר את החומר של כיתה א' ומצד שני הם לא מתאימים חברתית לכיתה א' רגילה.
אני לא יודעת לגבי כיתות תקשורת, אם הן יכולות לקדם אותם לימודית כמו גם חברתית. מה דעתכם? האם יש מסגרות מתאימות יותר משילוב בכיתה רגילה או כיתת תקשורת?
כל מידע יעזור.
תודה מראש

schlomitsmile

Member
מנהל
הכל תלוי בנפשות הפועלות

יש כתות תקשורת מעולות, יש בסדר ויש גם לא מוצלחות.
בעקרון, כתת תקשורת בנויה לתת לכל ילד מענה מתאים לו, תפור בדיוק לצרכיו.
כאמור- תלוי בנפשות הפועלות, לפעמים זה מתממש, לפעמים לא.
&nbsp
גם שילוב יכול להיות מצויין, אם הצוות החינוכי באמת נלהב לעניין,
רואה בו הזדמנות לכל המעורבים- ילדים ומבוגרים-
לא חסד עם ילד מסכן, כמו שהרבה פעמים קורה לדאבוני.
&nbsp
http://www.solashelly.org/shiluv.html
&nbsp
לכן הייתי מציעה לך להפגש עם המחנכות בכתות המיועדות
(המחנכת בכתת התקשורת והמנהלת בבי"ס המשלב),
לשאול אותן את כל השאלות ולהתרשם מהן.

dina199

New member
האם אתם מרוצים מגן תקשורת ?

ואם כן, למה אתם מפחדים מכיתת תקשורת ?

asa112

New member
הבעיה שהכל מאוד אישי

זה מאוד תלוי בצוות שיעבוד עם הילד, בילד עצמו, במשפחה שלו וגם קצת בהרכב הכיתה ועד דברים.
וגם כדי להעריך איזה מודל חינוכית מתאימה יותר לילד ספציפי, צריך לבדוק תעונות אחרות שלו (כמו מוטיבציה, יכולת להתמודד עם קשיים בכיתה גדולה וכו'). זה, שילד יודע אותיות , לא אומר הרבה, לדעתי. את התכונות האלו לא תמיד אפשר להעריך, עד שילד מגיע למסגרת.
צריך גם לבדוק עד כמה אתם מוכנים לתמוך בילד בשילוב, שזו מסגרת שדורשת השקעה רצינית מצד משפחה.

אני יכולה להגיד, כשבן שלי היה בגיל הזה, אף אחד אפילו לא חשב על שילוב ואני גם לא היתי בטוחה שכיתת תקשורת מתאימה לו גם כן.
גם בגיל 6 כולם אמרו "כיתת תקשורת", בכלל לא עמדה שאלה של שילוב, כי חשבו שהוא , לא יעמוד בזה גם לימודית. גם אנחנו הורים חשבנו, שלא נעמוד בזה.
שנתיים של כיתת תקשורת לא קידמו אותו לשום מקום, וגם הוא לא אהב את המסגרת. בסוף עבר לשילוב, כי זה משאנחנו רצינו, וצוות לא התנגד. מה אפשר להגיד ? ילד ממש פורח בכיתה רגילה עם יותר מ30 תלמידים. אין לו חברים של ממש, כי הוא די שונה, אבל ילדים מקבלים אותו יפה.
הוא רץ לבית ספר כל בוקר, כי רוצה לשחק בחצר. גם הוא , גם אנחנו עובדים קשה מאוד כדי שהוא יסתדר בבית ספר. הוא מפתיע אותנו כל הזמן - לומד דברים בלי התערבות שלנו.

אי אפשר לדעת, מה יותר מתאים לילד.
אתם יכולים להתחיל מכיתת תקשורת , למשל, ואז לראות, אם זה מספק אותכם או לא ואיזו אפשרות אחרת אפר לנסות.

schlomitsmile

Member
מנהל
אין נוסחא אחת שמתאימה לכולם.
אצלנו למשל בשילוב יחידני ה
סבל נורא, אפילו כשהיה רצון טוב (ולא תמיד היה...)
ודוקא בכתות תקשורת טוב לו, גם ביסודי וגם עכשיו בתיכון.
הכי טוב היה לו בחינוך ביתי.

dina199

New member
דעה אישית שלי (לכן לא המלצה לאף

אחד לגבי שום דבר) :
מאחר והילד מאובחן אני יכולה להשתמש באבחנה. התכונות שלו מתאימות לא"ס - מבחינה רגשית פחות מ'רמת בני גילו', ברמה קוגניטיבית מעל 'רמת בני גילו' (רוב בני 4.5 לא יודעים לקרוא אפילו בשפה אחת או חשבון בסיסי
). לכן אני חושבת שכיתת תקשורת מתאימה. בכיתת תקשורת 'לפי הספר' לכל ילד יש תוכנית לימודית אישית והוא אמור להתקדם ביחס לעצמו, ולא בהשוואה ל'רמת בני גילו' (הרי אם בגיל 6 הוא יקרא ברמה של גיל 10 אף אחד לא יהיה מוטרד מזה ולא ינסה להחזיר אותו בנושא הזה ל'רמת בני גילו'). מה שכן ייתכן שהורים יצטרכו ללחוץ על המורים בקשר לאותו תל"א.
ואני יודעת שאם א"ס מתעניין במשהו זה לא חשוב באיזו מסגרת הוא נמצא, רוב הסיכויים שהוא ילמד בעצמו את מה שהוא אוהב. הבן שלי למשל למד אנגלית מהטלויזיה , ולא בבית ספר.

katekon

New member
תודה על התשובה וסליחה על הבורות,

אבל מה זה א"ס (אספרגר)?

dina199

New member
סליחה, אני רגילה מדי לקיצורים

א"ס - איש ספקטרום אוטיסטי
נ"ט - נוירוטיפיקלי ,'רגיל', ללא קשיי תקשורת
א"א - איש אמצע, ביו א"ס לנ"ט

TikvaBonneh

New member
הניסיון שלי

יש לי בן בפרופיל דומה בכיתה ג בכיתת תקשורת, בכיתה שלו יש גם ילד שהגיע כבר קורא וכותב שוטף בכיתה א. בזכות תכנית הלימודים המותאמת אישית, ילד זה למד בשיעורי שפה אנגלית וגאוגרפיה. מבחינה חברתית עובדים איתם הרבה על כישורים חברתיים. וגם יש לו המון הזדמנויות לתרגל כי יש לו חברים גם בכיתה שלו וגם בכיתה המשלבת, והוא נפגש איתם אחרי שעות הלימודים.
לגבי שילוב יחידני, אין לי ניסיון עם ילד בכית א, אלא בוגר יותר. אחיו. יכולה לציין שבתיכון זה לא עזר, זה די משונה לילדים האחרים ילד בכיתה י שמסתובב בהפסקה עם משלבת...
אני מניחה שבכיתות הנמוכות אין עם זה בעיה.

למעלה