כיתה א'

loony3170

New member
כיתה א'

בוקר טוב!

אני מתגוררים בקיבוץ בדרום הארץ.
בני מאובחן על הרצף בתיפקוד גבוה.
בשנה הבאה בני יעלה לכיתה א' וישולב בכיתה רגילה עם סייעת.

בעיקרון לאחר שעות הלימודים כל הילדים הולכים למסגרת בישוב עד השעה 16:00,
עכשיו נאמר לי שלא מוכנים כי ייכנס למסגרת ללא סייעת צמודה.

כאשר מהרווחה אני יכולה לקבל עזרה של עד 26 חודשיות בלבד. כל השאר על חשבוננו שלא לדבר על זה שהולכים להכנס עוד 2 ילדים שזקוקים לעזרה וכל זאת על חשבוני.
כל הדמויות המקצועיות חושבות שאיננו זקוק לסייעת צמודה לשעות אלו.

מצד אחד רוצים לשלב במסגרת רגילה, ושהבן שלי יהיה מקובל בחברה. מצד שני לא ניתנת לי האפשרות.

אני לא יודעת מה לעשות? אני חסרת אונים
אשמח לעזרה בנושא....

תודה רבה!

TikvaBonneh

New member
מה עם שני הילדים האחרים שזקוקים לעזרה?

גם להם לא נותנים להכנס למסגרת ללא סייעת? מי שאמר לך את זה מתכוון שתשלמי עבור סייעת נוספת בצהרון לשלושתם?
אולי תגיעי להסדר עם ההורים של שני הילדים הנוספים. אם גם הם זכאים כל אחד ל26 שעות מהרווחה, תוכלו לארגן מועדונית...
אולי יש עוד ילדים.
אצלנו יש מועדונית של הרווחה שכל הילדים שזכאים לחונך מגיעים אליה יחד.

loony3170

New member
לא אמורה לדעת על 2 הילדים האלה...

תודה רבה על תשובתך.

אני לא אמורה לדעת על שני הילדים הללו, ילדים לא מאובחנים... כך שלא מגיע להם סייעת ועזרה.

שאלתי היא האם מצב זה חוקי? האם אכן עליי לדאוג לסייעת או שהמסגרת צריכה למצוא פיתרון.
האם יכולים לא להכניס את בני למסגרת ללא סייעת?

תודה רבה

TikvaBonneh

New member
אני חושבת שצהרון זה כמו גן פרטי

בגן פרטי סייעת היא על חשבון ההורים. לא יודעת אם זה חוקי או לא לדרוש סייעת, אבל את עומדת מול קיבוץ ולא מול אדם פרטי, הם יכולים להתיש אותך במאבקים. נראה לי על פניו שיש להם עילה חוקית , כי אם הוא לא זקוק לסייעת, אז למה יש לו בבוקר? דורשים מהם לקחת אחריות על ילד בלי לתת לו את הסיוע שהוא מקבל בד"כ במסגרת. מאוד יכול להיות שגם אני במקום מנהל המסגרת גם לא הייתי מסכימה לדבר כזה . הייתי חוששת שילדים עלולים לפגוע בילד כשהוא בלי סיוע.

הדרית30

New member
אתם חברי קיבוץ?

הם מכירים את הילד?
הייתי מפגישה בין הגורמים המקצועיים לבין הצוות/ועדת חינוך של הצהרון.

SMADAR55

New member
ככה זה . גם אני לא שולחת את בני לצהרונים מאחר

ולא יכול לקבל סייעת. לוקחת לו מטפלת על חשבוני לאחרי שעות בית הספר.

אם את סבורה שהילד יסתדר בצהרון ללא סייעת, נסי לשכנע אותם לקבלו ואפילו לתקופת ניסיון.
בעיקרון , זכותם לדרוש לקבל אותו עם סייעת. הם יודעים שהוא נזקק לסיוע בשעות הבוקר אז מה ההבדל?

למעלה