כיתה א בירושלים

dina199

New member
בכל בית ספר לחינוך מיוחד

יהיו רק ילדים מיוחדים. לא יהיו שם ילדים נ"טים.
האם זה מפריע לך ?
ולדעתי אין שום דבר רע להיות בחממה בכיתה א' ואפילו יותר מאוחר.
החממות האלנ מכינות לחיים .

מילקי9

New member
ברור לי...

שבכל בי"ס מיוחד יהיו רק ילדים מיוחדים, השאלה היא האם לאנשי הפורום יש דעה מה יותר טוב ? - בי"ס לחינוך מיוחד או שילוב ?
לשאלתך, אני לא יודעת אם זה מפריע לי - כי אני מנסה להבין מה ייתן לו יותר.
סליחה על הבורות - מה זה נט"ים ? (אני מניחה שמה שאני כיניתי "רגילים")

dina199

New member
דבר הכי טוב זה הדבר שהכי מתאים לילד.

ואת זה אי אפשר לדעת מראש. רואים רק כשמנסים. במקום מתאים הילד פורח.

וכן נ"טים זה 'רגילים'
. קיצור של נוירו טיפיקלים - ללא קשיי תקשורת

מילקי9

New member
כנראה שאת צודקת..

אנסה בתקווה שאוכל להבין ממנו אם טוב לא או לא, מתוך אמונה שהצוות בגן בחר את הטוב עבורו.
תודה

אי אפשר לדעת מעל דפי הפורום

מה הכי טוב לילד שאנחנו לא מכירים, וגם לא ניתן לדעת מראש על כל ילד שמכירים מה יהיה הכי נכון,
ולכן ההורים מבררים, באים לבקר, בודקים, יש חסרונות בכל אחד מהמסגרות,
אין כיום מסגרת מושלמת ויש מאוד הרבה מה לתקן בכל אחד מהמסגרות, אבל דווקא בירושלים שמעתי שכיתות תקשורת בתי ספר רגילים מעולות..

טסרקט

New member
ניחוש פרוע, אולי מה שמפריע לך זה לא הילדים

אלא משהו אחר בבית הספר עצמו, אולי משהו כמו הגישה החינוכית שם, או אולי היחס של הצוות לילדים, או המבנה, סדר היום או דברים כאלו? אני שואלת, כי היו מקומות שאני ראיתי ואלו היו הדברים שהפריעו לי, ולקח לי זמן להסביר לעצמי מה בדיוק הפריע לי.

אני חושבת שתחושת אם

היא חזקה ביותר, ויש ללכת עם תחושות, כנראה שתחושה שלך מרמזת לך רמזים רצוי ללכת עם תחושות על אף שההיגיון אמר אחרת.
מניסיון אישי רב שנים שלי, הצוות ממש לא ידע יותר טוב מאמא מה טוב לילד!
מי שיודעת הכי טוב זו תמיד האם!
יש לנו כיום בעיה מאד קשה עם כיתות תקשורת וזה לא יתכן שילדים לא יופנו לשם כי רוצים שהכיתות יהיו מיועדות לתפקודים הכי גבוהים עם שפה עשירה ורמת למידה גבוה, או גבוליים{לא ממש בספקטרום}
אין שום הצדקה שבנך לא יכנס לכיתת תקשורת פשוט שום הצדקה! והגיע הזמן לשנות את מה שקורה עם כיתות התקשורת והגיע הזמן להפנות לשם ילדים כמו בנך!!!!!!
תבקשי בקשה בוועדת ההשמה שאת רוצה כיתת תקשורת שמעתי שבירושלים הכיתות מאוד טובות ומקצועיות!!

מילקי מירושלים

יש כאן גם כיתות תקשורת שממש לא דורשות יכולת השתלבות אקדמית-
למשל ב"יד המורה"
ממליצה לך לקרוא על בית הספר.
ולכן לא זאת הסיבה לזה שלא המליצו להם על כיתת תקשורת.
בנוסף בבית הספר הזה האוטיסטים (ושם זה אוטיסטים ממש-לא NOS ולא אספרגר) הם לא מיעוט קטן.

asa112

New member
יש אופציות נוספות ?

האם את חושבת שהוא יסתדר בכיתת תקדורת בבית ספר רגיל ?
בן שלי היה בכיתה לתפקוד בינוני-נמוך, כל הילדים שם נחשבו מדברים, למרות שלחק מהם היה דיבור לא תקשורתי בעיקר.
העניין הוא לא בדיבור אלה ברמת הבנה של הילד.

בהתחלה היה שם תלמיד עם תפקוד יותר נמןך מאחרים - העבירו אותו למסגרת אחרת בעד חודשיים.
לפי משבן שלי סיפר, הילד היה זקוק להשגחה צמודה כל הזמן (הכניס לפה גיר , למשל), צוות לא עמד בזה.
היה עד ילד, שכמעט לא היה לו דיבור תקשורתי, אבל הוא שיתף פעולה יפה והוא נשאר שם במשך שנים.

אולי יש אפשרות לבדוק בבתי ספר אחרים ? לא כולם עושים כזה רושם.

מילקי9

New member
לא ממש ירושלים...

אנחנו ממעלה אדומים, ובמעלה אדומים אין כיתת תקשורת מתאימה, הצוות בחר בי"ס שנמצא בירושלים (קרוב למ.אדומים) וזה בית הספר שלא "אהבתי", למרות ששוב חלילה לא רוצה לפגוע בצוות שהיה נראה מאוד אכפתי. לא יודעת בדיוק למה, אבל הרגשתי בבית סוהר.... תחושה לא טובה, לא חייכתי אפילו פעם אחת, רק בכיתי.
אחרי התגובה הקשה שלי, הצוות המליץ על בי"ס אחר לאוטיסטים, שפסלתי על הסף - מאחר וזה אותה הגברת בשינוי אדרת ובנוסף הוא מאוד רחוק ולא נראה לי שהבן שלי "יבלה" כל יום שעתיים בדרכים.
לגבי "יד המורה" שמעתי עליו, ויחסית הוא די קרוב אלינו, הצוות יעשה שם ביקור אחרי החג... אבל גם אם הם יחשבו שזה מתאים לבן שלי, הם אמרו לי מראש שהסיכויים שיקבלו אותו הם אפסיים כי יש ביקוש גדול מכל ירושלים.
אני ממש אובדת עצות, מודאגת, אני מרגישה שלמערכת לא ממש אכפת.
האם אתן מכירות אפשרות שהילד יהיה בכיתת תקשורת עם מישהי / מישהו שיוצמד אליו, למשל דרך ביטוח לאומי. פעם אמרו לי שיש כזה דבר בגלל שהוא אלרגי למזונות מסויימים.
אוףףףףףף.....

השאלה היא אם הוא יקבל את מה שהוא צריך

מה את רוצה שילמדו אותו?
בירושלים כיתות התקשרת מחולקות לפי תפקודים.
למשל בכיתות של תפקוד גבוה לומדים את חומר הלימוד של הכיתה הרגילה המקבילה פחות או יותר, גם אם חלק מהילדים לומדים פרטני או בזוגות ברמה קצת יותר גבוהה או קצת יותר נמוכה.
בכיתות יותר נמוכות הרמה מן הסתם נמוכה יותר-ויש כנראה כיתות לתפקוד באמצע בין הכיתות האלה לכיתות ביד-המורה.
לא יודעת מה תוכנית הלימודים בהן.
בכל מקרה, אני מניחה שאת רוצה שילמדו אותו לתקשר-אם הוא לא יודע לדבר.
בכיתה של תפקוד גבוה למשל לא סביר שיוכלו או ידעו לעשות את זה.
גם השעות של הקלינאית מוקדשות למיומנויות חברתיות ולא לשפה.
אז מה הוא יעשה שם עם הסייע?
ישב ולא ילמד?
הסייע הוא לא מקצועי ולא יידע ללמד אותו.
אם יד המורה מתאים-תנסו בכל זאת אולי יהיה לכם מזל.
אם אתם במקרה דתיים תנסו לברר גם לגבי מסגרות חרדיות אולי יש להם משהו שימצא חן בעיניכם.

למעלה