כיתה א´ קטנה ברעננה

אלי ו.

New member
כיתה א´ קטנה ברעננה

שלום, לבני יש ADD ומטופל בריטלין יש לו גם מעט בעיות רגשיות ושפתיות (יכולת קוגניטיבית טובה) והוא כרגע בגן חובה טיפולי בת"א. בשנה הבאה הוא צריך לעלות לכיתה א´, הומלץ לנו על מסגרת של כיתה קטנה, רגשית או שפתית. בשנה הבאה נגור ברעננה. הפסיכולוגית של הגן פנתה לבקשתי לחינוך המיוחד ברעננה והופתעה לשמוע שתיפתח שם רק כיתה א´ קטנה אחת לילדים לקויי למידה עם רמה קוגניטיבית נמוכה. (מסגרת לא מתאימה לבני) ובני יאלץ להשתלב כנראה בכיתה רגילה. האם למישהו יש ניסיון בנושא ברעננה? האם יש כיתות קטנות באיזור? (כפר סבא/הרצליה לדוגמא) מה אפשר לבקש מהעיריה אם הילד זכאי לכיתה קטנה אבל אין בעיר? תודה.

דליה.ד

New member
שלום אלי וברוך הבא לפורומינו!

למען האמת, נשמע לי קצת מוזר שבכל רעננה תיפתח רק כיתה קטנה אחת. הייתי מציעה לפנות למחלקת החינוך בעניין. אם הבן עבר ועדת השמה שהמליצה שיגיע לכיתה קטנה עליהם למצוא עבורו את המסגרת המתאימה ולא לשלוח אותו לכיתה שאינה מתאימה ליכולותיו הקוגנטיביות. אם זה אינו מתאפשר עליהם לממן סיעת שתהיה עם הילד בחינוך הרגיל. העיצות שלי: לברר, ללחוץ, להתקשר ולנדנד. ובנוסף להתיעץ עם זהבה נגבי מפורום זכויות הורים כאן בתפוז ולהתייעץ איתה. עכשיו, גם אפרת שיכת לפזורת רעננה והסביבה ואולי יש לה מה להוסיף. בהצלחה!

למעלה