כישלון

כישלון

בזמן האחרון אני כל הזמן נכשלת, נכשלתי כבר ב-4 טסטים, נכשלת במבחנים(ואני באמת באמת לומדת אליהם!!) נכשלת בעבודות שאני מגישה . כל פעם שאני מנסה לעשות משהו טוב תמיד יוצא ההפך ואז כמובן שמאשימים אותי, וכועסים עליי, אני מנסה להתמיד בשאיפות שונות שלי ואני מצליחה! אני פשוט כישלון(אפילו נולדתי בטעות) הכל אצלי טעות!! מה אפשר לעשות כדי שכל הכישלנות האלה יפסקו!!?? אני לא יכולה כבר לחוש את הכישלון הזה אופף אותי מכל מקום!! (אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל אני מעדיפה שיתנו לי עצות בפורום הזה מאשר שיתנו לי עיצה בפורום כגון "בעיות בגיל ההתבגרות")
ליאור

אהלן כוכב../images/Emo41.gif../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif../images/Emo24.gif

ראשית ברוכה הבאה ה
ה, כי
עולם המיסטיקה הוא הבית של כולנו
הדבר שהכי בלט בהודעתך, היו המילים אני כישלון, אפילו נולדתי בטעות... הכל אצלי טעות
כאשר את מטפחת אמונה שכזו בקרבך, הרי שבאורח לא מודע את פועלת בחייך על מנת להעצים ולחזק אותה, ובכל פעם שאת נכשלת במשהו, הרי את מצדיקה את האמונה הזו, ומאפשרת לה לנהל את חייך. את מוזמנת בחום למחוק מייד את הקלטת הזו שרצה לך בראש, ולהמיר אותה במשפטי חיזוק חיוביים כגון "ברור שאני מוצלחת, מגיע לי לא פחות מהטוב ביותר" או בוודאי שאני מצליחה, בכל דרך בה אני פונה צפויות לי הצלחות, כדאי לזכור שתת המודע שלנו לא שופט את זרעי המחשבות שאנו טומנים בו, (כן אנו אחראים למה שנטמן שם, ויותר מזה - אנו יכולים לשנות!!!!) ככל שאנו הוגים ברעיון מסויים הרי שהוא מתעצם ומתחזק, והמציאות חוזרת ו"מוכיחה" לנו כמה אנו "צודקים". מילים אחרות, ככל שתהגי בהצלחה במקום בכישלון, ב"טוב" במקום ב"רע", בשמחה במקום בעצב, הרי במאפיינים אלה יתעצמו בחייך ותזכי בשמחה שאת מייחלת לה. אולי תתחילי בזה שתחליפי את שמך... "כוכב ראשון" ולא כוכב שני.
גילי פרי

אבל המחשבה הזאת לא באה סתם

זה בא כתוצאה מדברים שקרו. כשלונות כמו שאמרתי קודם אני עושה הכי טוב ממה שאני יכולה ואפילו יותר ונכשלת!! זה מעצבן אותי, זה מדכא אותי!! ובקשר לכינוי- בסיפור פיטר פן, "כדי להגיע לארץ לעולם לא צריך לעוף דרך הכוכב השני מימין וישר עד הבוקר.." ומפה נולד הכינוי

מתוקה שכמוך../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif

האם את יכולה לראות שהדברים שקרו וכביכול גרמו לך לחוש כישלון, מקורם באמונה הזו שאומרת "נולדתי בטעות" ו"במילא אני כישלון"
מה שקורה לנו בחיים האישיים, לרבות תחושות הוא לעולם תוצר של החשיבה שלנו, גם כאשר היא בלתי מודעת. מכל מקום, זו הבנתי. את הכישלונות שאת מדווחת עליהם אני רואה כחיזוקים לקלטת שמנהלת את מחשבותייך. אין זה אומר שאת ניגשת למבחן בידיעה מראש שאת הולכת להיכשל למשל, א-ב-ל, זה כן אומר מבחינתי לפחות, שאת די חוששת ודואגת לפני המבחן, משום שאותן מילים "אני כישלון" מהדהדות עמוק בתוך הקופסא, ומשתדלות להצדיק את עצמן בכל דרך אפשרית. אנו בוחרים משתפ"ים למסע חיינו, שיכריחו אותנו לצמוח ולגדול, והדיווח שלך, הוא פשוט דוגמא קלאסית לכך.
ובקשר לכינוי, אני מבינה מאין הוא בא אלא שגם הוא יקירתי, מעמיד אותך במקום השני, במקום במקום הראשון. ההחלטה היא לעולם שלך, ואם את מאמינה שהכינוי לא מעכב אותך, או תורם לך, אמצי אותו. זכרי ששם, גם אם הוא רק כינוי, מספר לנו לא מעט על האדם שמאחוריו

מצטרפת לגילי ומוסיפה...

אין טעויות, אין כשלונות. זה הכל מה שאנחנו מגדירים. אם את חושבת שהכל אצלך טעות, אז כל מה שתעשי (בין אם יהיה לו ציון או לא) באמת יתחרבש. את לא נולדת בטעות! אף אחד לא נולד בטעות, גם אם הוריו לא תכננו להיכנס להריון. יש לך דפוס מחשבה בראש שאומר: "הכל אצלי טעות". כשאת חושבת ככה את באמת מחמיצה. תנסי לשנות את המחשבה ל"הכל אצלי מכוון ומצליח". אל תתעמקי במחשבה הזאת. תגידי לך אותה כל יום לפני שאת הולכת לישון וכשאת קמה בבוקר. או עוד שיטה: תרשמי על דף 15 פעם בגוף ראשון, שני ושלישי: "אני מצליחה". תרשמי את זה פעמיים ביום, וכשאת רושמת את זה תדמייני את עצמך אכן עושה ומצליחה. בכל פעם שאת מרגישה שאת מפחדת תחשבי על המשפט הזה. אני אתן לך דוגמא על עצמי בתחום מסוים. מעולם לא הייתי טובה במתמטיקה. זה המקצוע שהכי הפחיד אותי. היו לי שיעורי עזר וציונים ממוצעים ומטה. כשהגעתי לאוניברסיטה הייתי צריכה לעבור קורס מתקדם במתמטיקה. המוטו שלי באוניברסיטה היה "אני לא נכשלת בשום מבחן". ואכן גם את המבחן הזה (שהוא אימת כל תלמידי האוניברסיטה, כולל אלו שהם מעולים במתמטיקה) עברתי ב"מכה ראשונה". ואופציה אחרונה: אולי כדאי שתעשי בדיקה של בעיות קשב וריכוז? לפעמים הדברים האלו נובעים משם. נשמח לדעת איך התקדמו אצלך הדברים. יעל.

ליאור יקרה,

אני רואה כאן לא מעט שאלות שיש לשאול: · את כותבת: "בזמן האחרון - אני כל הזמן נכשלת", מאליו יובן שהשאלה הראשונה שאת צריכה לברר עם עצמך: מה השתנה אצלך בזמן האחרון ? האם את נמצאת במתח ? האם מחוץ ללימודים את מתמודדת עם איזו שהיא בעיה שמאד מעסיקה אותך ? · את כותבת: " כל פעם שאני מנסה לעשות משהו טוב תמיד יוצא ההפך" , לאיזה דברים טובים את מתכוונת, האם זה ברמה של, נניח, את מגישה לאורח כוס קפה והכוס מתהפכת על הבגדים שלו, או שזה ברמה שאת מתערבת בחייהם של חברים מתוך כוונה טובה, (למשל שאת מנסה לשדך לחברה שלך חבר) וההתערבות שלך יוצאת נחס... ? · את כותבת שיש לך שאיפות שונות ושאת מנסה להתמיד בהם. עצם העובדה שיש לך שאיפות שונות, זה טוב, זה בריא, זה מעיד שיש לך תאווה לחיים. ועצם העובדה שאת מנסה להתמיד בשאיפות שלך, זה מעיד שיש לך כוחות פנימיים. רק שאולי יש חוסר איזון בשאיפות שלך, אולי את מתפזרת מידי, אולי את לא עושה לעצמך סדר עדיפות ומתמקדת במה שיותר חשוב ? * ושאלות קצת יותר כלליות: מהי בשבילך הצלחה ומהו בשבילך כישלון ? האם זה שאלה של חיים ומוות ? האם כל הערך העצמי שלך תלוי בכך שתצליחי ? * ומה לגבי הלימודים כשלעצמם (מחוץ לבחינות), האם את מתעניינת בהם ? האם לדוגמא, התעניינת בתכנים של העבודות שעשית ? האם השקעת בהן מעצמך? האם נהנית מההשקעה שהשקעת בהן? האם הערכת את התוצאה של ההשקעה שלך; ז.א. האם בעיניך הן היו טובות ? הרבה שאלות. אני מציע לך לחשוב עליהן בכנות. אני אהיה כאן אם תרצי להמשיך ולשתף. בברכה טובה, פרי מגדים

חי אדר

New member
בהתאם להגדרה

להיכשל 4 פעמים בטסט או בכל דבר אחר, אינו סיבה לדאגה. הכישלון הוא כישלון בהתאם להגדרה שאנו שמים לנגדינו. מי זה שקבע כי הצלחה הינה לעבור בפעם אחת ושמעבר לכך זה נחשב ככישלון? בחינה עניינית של הדבר תלמד כי ההגדרה בין כישלון להצלחה היא פועל יוצא של מה שנוהגים לחשוב בתפיסה החברתית הרווחת.לפיכך השאלה היא: האם כל מה שהחברה רואה ככישלון הוא באת כזה?באופן אחר ייתכן שתחושת הכישלון קשורה למטרות וילעדים שהאדם שם לנגד עיניו. כך למשל אדם השואף להגיע לציון100 בכל מבחן ואינו מסתפק בציון 90 עשוי לחוש תחושת כישלון. נמצא שתחושת הכישלון או ההצלחה תלויה באופן בו האדם מגיב למציאות החברתית ובהתאם למערכת המחשבתית שלו בינו לבין עצמו. לפיכך נראה לי שאין טעם שתציפי את עצמך בדאגה ואין צורך לתור אחר סיבות רחוקות למצב בו את מתארת.

ו.. ציטוט עבור כולנו../images/Emo24.gif../images/Emo62.gif

החיים אכן פשוטים מאד.
אנו מקבלים חזרה את מה שאנו תורמים
.
מחשבותינו באשר לעצמנו הופכות לאמת שלנו. לואיז היי מאמינה כי כל אחד מאיתנו, אחראי באופן מלא על כל דבר בחייו, הטוב ביותר והגרוע ביותר. עוד היא אומרת: כל מחשבה שאנחנו הוגים יוצרת את העתיד שלנו. כולנו יוצרים את חוויותנו באמצעות מחשבותנו ורגשותנו. המחשבות העולות בדעתנו והמילים שאנחנו משמיעים, יוצרות את חוויותינו.
אנו יוצרים את המצבים, ולאחר מכן אנו מוותרים על כוחנו באמצעות האשמת אחרים בתסכולנו. אין לשום אדם, לשום מקום, ולשום דבר כל השפעה עלינו, מאחר ואנחנו הננו היחידים בעלי היכולת לחשוב במוחנו. אנו יוצרים את חוויותינו, את המציאות שלנו ואת כל הנוכחים בתוכה. כאשר אנו יוצרים שלווה ואיזון במוחנו, נמצא יסודות אלה גם בחיינו.
ציטוט מאמונותיה של לואיז היי. שכדאי ורצוי לאמץ, לחשוב פעם נוספת....

wwb

New member
ניסיתי, נכשלתי

ניסיתי נכשלתי ניסיתי נכשלתי ניסיתי נכשלתי ניסיתי נכשלתי ושוב ניסיתי ושוב נכשלתי.. ואז יום אחד ניסיתי והצלחתי ואז הבנתי שמעולם לא נכשלתי פשוט למדתי. לדידי הכשלון היחידי הוא חוסר הנסיון ההבדל בין ווינר ללוזר הוא לא בכמות ההצלחות אלא בהמשך הנסיונות אחרי הכשלונות. ודרך אגב דרך צלחה ואל תשכחי להנות ממנה כי אז הכל הופך להיות הצלחה. באהבה יועד

למעלה