כישלון ראשון

ESTER52

New member
כישלון ראשון

נשים יקרות
אני בת 51 והיום לצערי קיבלתי תשובה שלילית מתרומת ביצית - החזרה ראשונה
נרשמתי למסלול הדסה ועברתי החזרה לפני כשבועיים עם שני עוברים יפים
לפני כחודש התבקשתי לבצע אולטרסאונד והתברר שיש לי שרירן בגודל 37 מ"מ ואת הצילום שלחתי לרופא בהדסה
יש לי תחושה שהרופא לא שם לב שיש לי שרירן - נאמר לי ע"י האחות שהוא התלהב מרירית הרחם שלי 9.4
לא עדכנתי את הרופא מפני שחשבתי שהוא מודע לכך ובכל זאת מחליט לבצע את ההחזרה שזה לא אמור להיות לי כמכשול
בזמן ההחזרה כשאני בחדר הניתוח הרופא אומר לי כאילו בפליאה - את יודעת שיש לך שרירן? הייתי בהלם
שאלתי האם זה יכול לגרום לבעיה בקליטה והוא ענה שכן ובמידה ולא ייקלט הריון אני מציע לך לבצע הסרה של השרירן
לא שאלתי שאלות נוספות מפני שקיוותי שבכל זאת יהיה הריון
היות והיום קיבלתי תשובה שלילית - אני כועסת וממורמרת וצריכה הרבה כוחות נפש להרים את עצמי שוב
אגב: ביצעתי גם היסטרוסקופיה והכל תקין
האם מישהי שמעה על ניתוח שלא פוגע בהמשך הפוריות?
אני ממש בדיכאון ומבקשת עזרה.
תודה רבה

עוגי555

New member
היי לך

מאוד מצטערת על השלילי!!! :( מכירה ומבינה את האכזבה והכאב...
אני קוראת זמן די רב בפורומים ויש בהחלט בנות שנקלטו עם שרירנים.
מצד אחד יש את הנקודה הצודקת והכאובה - האם הרופא ראה? לפי השאלה שלו בהחזרה הוא לא ראה את הבדיקות קודם! יש סיבה מוצדקת למירמור שלך.
מצד שני, אני לא יודעת אם זה מה שהכשיל את הטיפול. זו שאלה מאוד רצינית לשאול. אולי תשוחחי איתו? הוא הכתובת הכי טובה.
אני יוצאת מנקודת הנחה שאותו רופא טיפל בך וגם החזיר, נכון?

אני לא יודעת בקשר לניתוח להסרת שרירן והאם הוא פוגע ברחם...

שולחת לך חיבוק ונחמה... מאוד מבינות אותך כאן כולנו... לאט לאט את תאגרי כוחות מחודשים...

שווה לך לשאול את השאלה גם בפורום פוריות

בהצלחה

היי זה באמת מפריע להרות

חייבים להוריד את זה בהיסטרסקופיה ניתוחית
ממליצה על ד"ר חן גולדשמיט רופא מדהים בתחום הזה.

היי יקרה. לא כל שרירן מפריע להריון

זה תלוי במיקום שלו. לפי תגובת הרופא, סביר להניח שהשרירן במקום בעייתי ואת לא צריכה לדאוג, מסירים אותו בניתוחון פשוט וגם אני ממליצה על ד"ר חן גולדשמיט.
בהצלחה ולא להתייאש.

יליng1

New member
צר לי לשמוע אני, בדיוק באותו מקום

אני אחרי החזרה שלישית שנכשלה (קדמו לזה 6 IVF ו-2 הזרעות). עשיתי בדיקות ברזולוציה עמוקה: התגלה לי אפשרות לקרישיות יתר ואני לקחתי קלקסן מיום ההחזרה.
במהלך כל הטיפולים הרופאים שליוו אותי כולל הפרטי בIVF, שאולטרא סאונד היא המומחיות שלו, הציבורי (הזרעה + 2 IVF) ורופאי הדסה, ששם נעשתה התרומה, ראו את השרירן ולא התייחסו אליו. טענו שהמיקום שלו לא בעייתי. הגינקולוגית שלי אמרה לי שבדרך כלל לשרירן עד גודל 5 ס"מ במיקום לא בעייתי לא מתייחסים. (גודלו על פי בדיקת US של טכנאית הוא 46X40) האמנם?

אני עכשיו תוהה איך זה יכול להיות שנתנו לי לעבור את כל דרך החתחתים בלי לשים אפילו סימן שאלה ומצד שני קראתי בפורום פריון איך נתנו למטופלת לעבור 22 טיפולים ולא בדקו בדיקת דם, לא מאוד מסובכת של יתרת הכליה שיכל להסביר את הכישלונות שלה. אז אולי זה יכול להיות.

אני אובדת עצות ואשמח עם תשתפי בחוות הדעת של המומחה?

יסמין1012

New member
לי היה שרירן סאבמוקוזי (תת רירי)

שמסתבר שהפריע לקליטת הריון. לאחר הסרתו בהיסטרוסקופיה ניתוחית נקלטתי. מניחה שיש איזשהוא קשר. שיהיה בהצלחה

ESTER52

New member
שרירן הינטרמוראלי

לי יש שרירן אינטרמורהלי בגודל 34X37 מ"מ ונראה לי שהמיקום בעייתי
אני חוששת שלא ניתן לטפל בו מבלי לפגוע בפוריות
אני נכנסת לאינטרנט - קוראת בוכה ומתייאשת
האם דוקטור חן גולדשמיט מבצע טיפול באולטרסאונד ממוקד?
מדובר בניתוח לא פולשני כמו MRI
יש לציין שביצעתי היסטרוקופיה אבחנתית אצל דוקטור חן גולדשמיט והוא אמר שהכל תקין - אז אני באמת לא מבינה
אני חוששת שלא אוכל לעולם להכנס להריון ואני בדיכאון עמוק - לא מתפקדת בכלל.....

מאיהג5

New member
שרירן

היי. ראי תגובה שהגבתי בנושא למישהי בהודעה לפנייך. ממליצה בחום על דר באום וכמובן לעשות אולטרסאונד תלת מימד אצל רופא מומחה וגם כאן ממליצה על דר ינון גלבוע שיגיד לך ישירות אם השרירן מעוות את חלל הרחם. דבר שעלול לפגוע בקליטת הריון או שהרחם תקין ואז אין שום בעיה. לגבי ניתוח. אם אפשר לפרוסקופיה ניתוחית עדיף ורצוי אך מעכב את החזרה לטיפול לפחות בחצי שנה. מבחינתי זו לא היתה אופציה בגלל גודל השרירן 55ממ שממש לא הטריד את הרופא. כי לא מפריע להריון. מה שכן הפריע זה לשאיבת הביציות כשהייתי בivf

ESTER52

New member
ושוב שרירן......

פרופסור לאופר מהדסה שלח אותי לבצע אולטרסאונד אצל דר' נג'ארי מומחה בתחומו
את האולטרסאונד ביצעתי היום וחשכו עיני - ידעתי שיש לי שרירן אינטרמוראלי בגודל 37 מ"מ ומה שלא ידעתי שיש לי גם חצוצרה סתומה - לא מספיק השרירן
את השרירן הזה ניתן להסיר רק בניתוח פתיחת בטן - דבר שיכול כמעט בוודאות לפגוע ברחם
השרירן יושב עמוק בתוך הדופן - הרופא לא רצה למסור לי מידע מפני שהוא אמר שאני רק מאבחן ואת דרכי הטיפול יימסור לך פרופסור לאופר,
נאמר לי ע"י דר' נגארי שהשרירן דוחף בוודאות את הרירית והחצורצה שסתומה לא מוסיפה הרבה
יצאתי משם בוכה ומיואשת וממתינה בקוצר רוח לפגישה עם פרופסור לאופר (הכל דרך השר"פ )
ידוע לי שפרופסור לאופר זהיר והיד שלו לא קלה על ההדק אבל בכל זאת אני יודעת שאני בבעיה חמורה
לפני שבועיים ביצעתי החזרה ראשונה שנכשלה ונשארו לי 7 עוברים ב-4 מבחנות
לא יודעת האם כדאי להמשיך ובכל זאת לנסות עם השרירן או לנתח ולקחת סיכון או לחשוב על אימוץ או פונדקאות.
אנחנו לפני חג ואני ממש לא מתפקדת.
תודה למי שהיה סבלנות לקרוא עד הסוף
חג שמח

מאיהג5

New member
שרירן

מבינה אותך לגמריי. לגבי החצוצרה הסתומה, הבנתי שזה בכלל לא משנה בתרומת ביצית. אני לא יודעת מה הסטטוס שלך אבל לפי מה שהבנתי לא מאשרים פונדקאות לאם יחידנית. ולגבי השרירן שדוחק את הרירית, לדעתי זה עדיין לא אומר שלא ניתן להרות ואת חייבת לקבל כמה חוות דעת לפני שמחליטה לפנות לאימוץ שאפשרי בהחלט אך ארוך ויקר. הניתוח בפתיחת בטן אכן מסוכן לרחם וגם לי אמרו שאח"כ יהיו הידבקויות שיצריכו עוד ועוד ניתוחים שיגרמו לצלקות ברחם, דבר שיפגע בעתיד בקליטת עוברים. אסור להתייאש. גם אני עכשיו בסרט ואומרת לעצמי כל הזמן לא להתייאש. בהצלחה רבה.

למעלה