כישופים

כישופים

איך יודעים אם התנהגות ופעולות מסויימות של אדם הם כי הוטל עליו כישוף או שזה הוא וזאת אישיותו?

Swicca

New member
בדרך כלל האדם שהוטל עליו ....

... אמור לשים לב לשינוי ... ואנשים אחרים אני לא ממש בטוח !...

כישוף לא משנה את האישיות של אדם

אישיותו נשארת כפי שהיא. הדבר שמשתנה בעקבות כישוף על אדם היא תפיסתו את המציאות שסביבו (בדומה לשקר שמאמינים בו). גם כך כל אחד מאיתנו תופס את המציאות מעט אחרת, אך עדיין אנו מסכימים על דברים מסויימים, אפילו כאלה שהם די אישיים ("אני לא אוהב אדם זה כי הוא איש רע" וכו'). כישוף המשפיע על ה"אישיות" לכאורה (בכלל זה גם כישופי אהבה מסויימים), משפיע בעצם את תפיסתו של אדם לגבי דבר מסויים, בצורה שנראית טבעית ביותר אפילו. שינוי מהיר וקיצוני בהתייחסות לגבי דבר מסויים (וכל עוד אין סיבה טובה לכך, כמו אדם אהוב שבוגד), יכול לרמוז על כישוף (לא מדובר בשינוי התנהגות כללי, דבר אשר רומז בד"כ על מצוקה נפשית כלשהי) - אך זהו רק רמז. רק הכרות טובה באמת עם האדם יכולה לאשש האם מדובר בשינוי התנהגות אמיתי, או שמא מדובר בכך שהאדם היה מתנהג כך בכך מקרה במצב המסויים. תחשבי, האם יש סיבה למישהו, וגם היכולת, להטיל כישוף על אותו האדם. אמצעים נוספים לבדיקה הם קריאה בקלפים, אסטרולוגיה, קריאת הילה וכו' (אני ממליץ לפחות על שתי דרכים).

הלכתי לקוראת בקלפים

וגם לאחת שקוראת בקלפים ובקפה ולאיש קבלה ושלושתם אמרו שהם רואים כישוף. בגדול מה שאמרת נכון, התייחסותו השתנתה בקשר לאהבה שלו כלפי ומכאן השתנה היחס להרבה דברים, הוא לא רצה לצאת לבלות, לא קנה לי מתנות, בתחילח לדבר בלי כבוד, אם בישלתי לא אמר מילה על האוכל (ואני נחשבת לבשלנית טובה) כמובן שהתחמק מקיום יחסי מין והפך את אחיים במחיצתו עבורי לגהנום. בכל שאת הדברים הוא לא השתנה, הוא ואהב את ילדיו, עובד כרגיל איש מהשכנים לא ידע ולא הרגיש מה מתחולל אצלנו בבית.

ebonyW

New member
אולי...

המצב שאת מתארת יכול לנבוע מהרבה סיבות. אולי זה באמת כישוף, אבל מאוד ייתכן שמדובר במשהו אחר, פחות מלהיב אבל לא פחות הרסני - שיגרה. אולי בן זוגך מרגיש חוסר סיפוק מחייו, אולי עובר עליו משהו שאינו רוצה לחלוק כדי לא להכביד, אולי (ואני מסיקה מהודעה קודמת שלך )הוא מרגיש שהוא לא מספיק טוב בשבילך וכו' וכו'. אני חושבת שאת צריכה לבדוק את כל האופציות לפני שאת מחליטה שמדובר בכישוף. אהבה היא כמו פרח , צריך להשקיע בה "ולהשקות" אותה באופן קבוע, ולא לתת לשגרה לקבור את כל הרומנטיקה. את יכולה לנסות את הכישוף הכי ישן להחייאת מערכת יחסים - אהבה ותשומת לב. תיזמי בילויים, תקני לו מתנות, תשאלי אותו לדעתו על הבישול שלך ועוד. אם גם זה לא עובד, נותרות 2 אפשרויות: הראשונה היא שאכן מדובר בכישוף כלשהו והשנייה, שאולי זה נגמר... שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי
ימים של אושר ואהבה
אבוני.

שאלה חשובה

האם הם סתם אמרו שמדובר בכישוף, או שהם אמרו שמדובר בכישוף ותמורת סכום מסויים של כסף הם יסירו אותו? אולי היו להם קצת כוונות נסתרות..

ברור שרצו כסף

גם בשביל להגיד שיש כישוף גבו כסף בשביל להסיר רצו הרבה היותר. ואני מה אני מבינה? אני רואה מול העיניים בן אדם שאהב והיה רך ועדין וברח ממריבות ומאלימות כמו מאש מעליב אותי, מרים ידים, מאיים רוצה לברוח מהבית ואז חוזר נותן לי לסבול ולא איכפת לו אפילו אם אתאבד. ועוד כהנה וכהנה ואני יודעת שאמא שלו מאמינה בדברים האלה ואולי אפילו מבינה בהם והיא לא סובלת אותי והם לא סולחים לי שהוא לא היה בחתונה של אחותו ובברית של בנה מפני שבשני המקרים היא דרשה שיבוא בלעדי והוא אמר שהוא לא מסכים כי אין דבר כזה שהוא יבוא לארוע משפחתי בלי אישתו. ואני לא יודעת מה לחשוב. האם באמת כישוף יכול לגרום לאהבה להפוך לאדישות וחוסר יחס שהן גרועות יותר משנאה?

למעלה