כישוף שמאני - מה זה?

• פותח הנושא eliga
  • פורסם בתאריך

eliga

New member
כישוף שמאני - מה זה?

האם מישהו יכול להסביר או להאיר את עיניי בנושא? תודה

neophile

New member
שאמאן משרת את הקהילה שלו

כישוף שאמאני הוא קודם כל כישוף כישוף חומק מהגדרות מילוליות העבודה השאמאנית היא מאוד פראקטית ,הרבה עבודה עם רוחות(spirits) בנוסף לעבודה עם רבדים פנימיים(אני עליון,ילד וכו'...) עבודה עם רבדים גבוהים - פולחן אבות וחיות טוטם עבודה עם רבדים עמוקים - כניסה לשאול וחזרה החזרת חלקיקי נשמה... טראנסים ושינוי מצבי תודעה OBE ,הקרנה אסטרלית ,Vision Quests שאמאניזם זה פראקטיקה לאנשים שמוכנים להשקיע את כל כולם תירגול יום יומי, טקסים ועוד.. והכי חשוב , שאמאן בניגוד למכשף שיכול לשרת רק את עצמו, משרת את הקהילה שלו .

Swicca

New member
....

עבודה שמאנית היא עבודה עם ישויות, שכוללת תקשור וריפוי בעזרת הכוח שלהן. זה לא בהכרח כישוף, לפחות לא מבחינתי, כי אין עבודה אנרגטית כלל. השמאן פשוט מתפקד כשער בינו לבין העולם שאחרי בשביל אותם אנשים בקהילתו שלא יכולים לעשות כך.

neophile

New member
אין עבודה אנרגטית בכלל?!

הפכת את השאמאן למדיום...

RainBird

New member
הוא בעיקר כזה. אגב, מכשף מסוגל גם לטפל בקהילה שלו. לא הכל מרוכז סביבו אתה יודע.

neophile

New member
שטויות

מדיום זה כינוי לאדם שמתקשר עם רוחות המתים שאמאן מתקשר עם כל הרוחות(כלומר, לא רק של מתים)

Swicca

New member
מן הסתם

אבל יש הבדל בין להיות כלי לישויות אחרות לבין לעשות משהו אנרגטי בכוחות עצמך. :-\ אין בעבודה שלו שום דבר אנרגטי חוץ מרגישות ממש גבוהה ויכולות לאחסן בתוך עצמו את הישות או הרוח שאיתה הוא רוצה לתקשר.

neophile

New member
אהה...הבנתי

אם הוא לא עושה כדורי אש אז אין בעבודה שלו שום דבר אנרגטי..כן כן..ברור

בשימחה

חלק מהתשובות היו נכונות וחלק מוטעות אבל הן לא התעסקו בכישוף שאמני ולכן אני חושבת שאני יכולה להוסיף קודם כל השאמן היה המרפא של הקהילה, האיש שתפקידו לתווך בין עולם הרוחות לעולם בני האדם. השאמן הינו משרת - של ההרמוניה, של אמא אדמה ושל הקהילה. ההכשרה לתפקיד של שאמן אורכת שנים רבות, וכוללת הרבה מאוד היבטים. שלושת הכישורים המרכזיים שלהם הוא נדרש הם: דיבור - ריפוי באמצעות דיבור, סיפור סיפורים, תיווך בין אנשים, עבודת מודעות... כל מה שקשור בכך. ריפוי - מכל סוג שהוא כישוף ועריכת טקסים. כל שאמן היה מכושר גם לעבודת כשפנות, וחלק גדול מהעשייה שלו היה קשור בכך. כישוף שאמני הוא כישוף שעובד עם העקרונות השאמניים - כלומר עבודה עם בעלי ברית מהמימדים האחרים, ורתימת כוחות הבריאה ליצירת מציאות. מדובר בכשפנות עתיקה, עצומה, וחזקה מעין כמוה. אני מצרפת קישור למאמר בנושא

eliga

New member
תודה הילה!!!

האם משתמשים בכישוף לטוב או לרע? האם אפשר להחזיר זוגיות? את מי אפשר לשאול את כל השאלות הללו ועוד? תודה, כבר אמרתי?!

neophile

New member
כישוף זה לא סופרמארקט אוקיי?

כביכול מחלקים את החיים ל "עבודה" "זוגיות" "משפחה" ניתן לערוך כישופים כדי לחזק את התחומים האלה אבל בגלל שזה כלכך כללי זה יותר אוטו-סג'סטיה מאשר כישוף פרופר. קודם כל את צריכה להבין מה הבעיה שלך בזוגיות אם לדוגמה את יותר מדי מים ובן זוגך יותר מדי אש זה יכול להוביל להתפוצצויות. זאת רק דוגמה אחת בה השתמשתי ביסודות כדי להגדיר את הבעיה ואני גם ישתמש בכישוף יסודות כדי להביא את הבעיה לפיתרון. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה כשאת אומרת שיש לך בעיה במערכת יחסים זה אומר שגם לך יש אחריות במה שמתרחש ,כישוף שיפעל על בן זוגך בלבד בלי ידיעתו יהיה חוסר אחריות מצידך אפשר להגדיר אותו כ"שחור"

כישוף זה קודם כל אחריות

מי שמתעסק בכשפנות באופן רציני ועמוק יודע שנדרשת לכך אחריות, מחוייבות, חדות ובהירות. מונחים של טוב ורע כמעט לא חלים כאן. מה שחל כאן הוא הידיעה הברורה שקיימים חוקים קוסמיים. אם יש לי קצת ממשהו היקום ישלח לי עוד. ואם אני יודעת את זה אני יודעת שאני אקבל עוד ממה שאני שולחת ועכשיו אני צריכה להחליט מה אני מוכנה לעשות ומה אני לא. ולשאת בתוצאות. לגבי זוגיות. ישנם כישופי אהבה, שבאמצעותם אפשר למשוך אהבה לחיים, אבל אני לא מכירה אפילו מכשפה אחת שמכבדת את עצמה שתעזור למישהו להחזיר לחיים שלו בן זוג מסויים. יש בזה משהו מאוד מאוד לא הרמוני. הדרך הנכונה היא להתמודד עם הפרידה היא לאפשר לעצמנו לחוות את האבל והאובדן. לוותר. לשחרר. להיפרד באמת ואחרי תקופה של החלמה לחפש אהבה חדשה. את מוזמנת לשאול את כל השאלות שאת רוצה. אני עוסקת בכישוף שאמני ויש בפורום הזה אנשים שעוסקים בכל מיני סוגי כישוף אחרים

RainBird

New member
אהבתי את הגישה שלך לגבי כישוף. אגב, את מכירה מכשפה אחת לפחות שמוכנה להחזיר בן-זוג מסויים. את יודעת שהעולם זה לא שחור או לבן: מה אם אדם נוטש את אישתו עם חמישה ילדים כשהוא המפרנס היחיד של הבית? גלגלי הצדק של מערכת המשפט לא יעילים כמו מאגיה. אבל שוב, זו רק פרספקטיבה אחרת. כשפים הם כלים והם אמנות. לכל אחד מהם, גם לקללות האיומות ביותר יש שימוש חיובי במצבים מסויימים. מכשפה לא רק חובקת בידה את הצד המואר של היקום, אלא גם את הצד החשוך, המיסתורי והאפל. היא הארכיטיפוס של הכוח הנשי בתודעה עצמה. כוח ללדת, וכוח להרוג, ברמה שווה. ארדן.

Swicca

New member
פה תמיד...

יש מקום לחלוק על דעתך. כי האתיקה נכנסת לכאן די חזק. :-\ אולי בזה שאתה מחזיר את אותו אדם למשפחה שהוא עזב כנגד רצונו אתה מונע מהם אדם יותר יציב שעלול להכנס לחייהם מאוחר יותר. לדעתי לפחות זה יותר כלי לצרכים אישיים ופחות להתערבות בחייהם של אנשים אחרים(חוץ ממך).

RainBird

New member
כן, כי אימהות חד הוריות לחמישה ילדים, תמיד יוצאות ומוצאות בעל חדש תוך שניות. ומה יקרה עד שיבוא מישהו חדש במקרה הלא סביר שזה יקרה? הילדים ירעבו כי "ככה העולם עובד?" בבקשה. נחמד מאוד לומר דברים כאלו על הפורום, אבל נראה אותך מטפל במשפחה כזאת ומגיע להחלטה שונה.

Swicca

New member
אני לא

כי זו לא המשפחה שלי. זה קל לקחת אחריות ולשנות אצלם דברים, כי אתה חושב שזה נכון. אני מעדיף לקחת אחריות על עצמי, ובמידה ועשיתי משהו לא נכון זה ישפיע אך ורק עליי. אי אפשר לדאוג לכל העולם כי "אתה יכול", מי נתן לך זכות להוביל גורלות של אחרים?!

RainBird

New member
אענה בצורה סוקרטית. מי נתן לך את הזכות להוביל את גורלך שלך? אין דבר לא נכון בחיים האמיתיים. זה דרכים נכונות יותר ופחות אבל אין פיתרון קסמים מוסרי שמופיע בשמיים ומחלק את הבריאה לטוב ורע. העולם אפור. אתה מוביל את גורלך שלך כל ידי מאגיה כי אתה יכול. אתה יכול גם להוביל גורל של אחרים, אבל בוחר שלא לעשות את זה. אני בוחר שכן לעשות את זה. מאגיה זה אמצעי שאנשים במצוקה צריכים להשתמש בו- לדעתי. לא הכל אלטרואיזם גבוה על חוקת הוויקה. ארדן.

רכות

New member
לצאת מהמסגרת

אחד מהדברים החשובים ביותר בעיני לעוסקים בכישוף הוא לצאת מהמסגרת החשיבתית הרגילה. המסגרת החשיבתית הרגילה אומרת שאהבה זה טוב ושזוגיות זה משהו חיוני עבור אישה עם חמישה ילדים שבעלה המפרנס עזב אותה. ואני אומרת - למה? גם במקרה כמו זה שתארת לא הייתי עושה כישוף כדי לההחזיר את הגבר משלוש סיבות: קודם כל הכוח הכי חזק בבריאה הוא רצון חופשי. ומאוד קשה לחתור נגדו, וגם עדיף שלא אם אפשר להימנע מזה. שנית אני יוצאת מנקודת הנחה שאם הגבר עזב את אישתו בלי מקורות פרנסה ועם חמישה ילדים, ממש, אבל ממש עדיף לה בלעדיו. ושלישית כי יש המון פתרונות יותר הרמוניים מלהחזיר את הגבר - כישופים שיעזרו למגנט אל האישה כסף, כישופים שיסייעו לה למצוא עבודה, כישופים שיפתרו מחלוקות בינה לבין בני המשפחה האחרים שיחלצו לעזרתה, כישופים שימגנטו אליה עזרה באופן כללי. ואחרי שאמרתי את כל זה אני חושבת שהרבה לפני שהייתי עושה כישופים הייתי שולחת את האישה הזאת לכמה טיפולים שאמניים שיעזרו לה להיפטר מהסמרטוטיות שגרמה לה לשהות שנים עם גבר שהוא כל כך לא ראוי ומהטמטום שגרם לה להסכים ולהיות תלוייה כלכלית במישהו אחר, כי אם היא לא תיפטר מהתכונות הללו קודם כל היא תמיד תישאר קורבן, וזה משהו שכישוף לא יכול לפתור.... יחד עם כל זאת חשוב לזכור שכל מקרה לגופו, ושאני אף פעם לא אפעל באופן זהה במקרים שונים, ועדיין

למעלה