כיריים

marisha1

New member
כיריים

שלום , הייתי רוצה לקבל חוות דעת לגבי מיקום כיריים.
אופציה ראשונה לשים כיריים ליד BI כאשר נשאר 20 ס"מ בין כיריים ל BI.(מאוד רוצה את האופציה זו אבל מעצבת אומרת שזה לא יהיה נוח וגם לא פרקטי - הצעתי לשים זכוכית בצד של BI)
אופציה שניה לשים כיריים בצד של כיור ( פחות אוהבת בגלל שקלפות יהיו בצד השמאלי של הקיר)
מצ"ב שתי אופציות .

תודה

האופציה הראשונה קיימת אצל הוריי ומאד נוחה

האופציה הראשונה קיימת אצל הוריי ומאד נוחה. הארון מפורמייקה ולא ניזוק (קיים כעשר שנים).
המרווח של 20 ס"מ מאד חשוב. בשום אופן לא להצמיד ל BI, אבל כמו שמצוייר נראה טוב.
אפשר לשים זכוכית אבל לא בטוח שצריך.
מומלץ גם להתקין ונטה קטנה לצד החלון כדי למשוך את אדי הבישולים החוצה.

marisha1

New member
תודה רבה .עכשיו אני רגוע .

תודה רבה על התשובה. אני נשארת עם אופציה ראשונה . אשמח לתמונה של מטבח של ההורים שלך.
אני רוצה לעשות חיפוי בריקים על כל הקיר של קלפות. מה לדעתך לעשות על קיר שהוא ממול ההחלון ? קיר באורך 3 מטר.

מרי פופ

New member
תכננתי כבר כמה מטבחים שהכיריים לצד הבילט אין,

כמו שנאמר חשוב להשאיר רווח טוב בין סוף הכיריים לדופן הבילט אין.
אבל חשוב גם שהפינה לא תהיה צפופה מידי, כלומר שהארון מתחת לכיריים יהיה לפחות ברוחב 90, בפחות מזה אני אישית לא מכניסה כיריים בפינה.
עוד משהו במקרה שהכיריים יהיה לצד הבילט אין הכיור צריך לזוז קצת ימינה כי אחרת המרחק בין הכיור לכיריים נראה גדול מידי. המרחק המומלץ הוא עד 140.
הכל נכתב בהסתייגות כי אין מידות בשרטוט, מעצבת מטבחים שמייעצת צריכה לראות שרטוטים ולא הדמיות שלא אומרות לי הרבה.
מצרפת מטבחים עם כיריים בפינה, יחסית, כי אני כאמור מאוד מקפידה על מרווח.

marisha1

New member
נקודת חשמל ומים

תודה רבה על התשובה המפורתת.
זו דירת קבלן בנקודת זמן זו לא ניתן לשנות נקודת מים, כמובן היה אידיאלי להזיז את הכיור לאמצע, אבל זה בלתי אפשרי.
מצ"ב סרטוט של מבטח .

החום מהכיריים בסופו של דבר

יפגע בבילט אין. אישית מעדיפה כיור מול חלון או כיריים מול חלון.
&nbsp
הכי נוח היה לי כשהכיריים היו בפינה והכיור מול החלון. היה לי משטח עבודה בגודל הזוי של 30 ס"מ שנפתח בגלל הזוית של הכיריים. הסתדרתי במטבח ההוא יותר טוב מבמטבח שלי היום שהוא יותר גדול

לגבי החום - אם הטענה שלך נכונה אז אסור לשים תנור ב BI

כמובן שזה לא סביר :)

אני באמת לא בטוחה כמה זה,

בריא לחזית של הדלת המיקרו ליהיות בחום כזה. בעבר היתה לי דלת רגילה ועכשיו בגלל שה- b.i לא צמוד לקיר עשינו מן קלפה עולה כזאת ואני משאירה אותה פתוחה כי החום שמגיע לדופן העליונה של התנור ממש גבוה. אישית לא הייתי ממקמת כל כך קרוב גם כי כי קשה לנקות התזות שמן או רוטב מצד של b.i צבוע. אבל מה אני מבינה

במרחק כזה אני חושבת שהייתי מעדיפה לקרב את הכיריים לכיור.

אפשר להתקין על הקלאפה זכוכית קלה לניקוי ולהשאיר מקום נוח להנחת תבניות על היש ליד ה BI.
בהצלחה!

lab229

New member
לדעתי צריך להזיז את הכיריים לצלע של הכיור

המרחק בין כיור וכיריים יהיה כ1.1 מטר ..לא הרבה אבל לדעתי עדיף מאשר להדחס מצד אחד ביןו בילטו אין לפינה ומצד שני מרחק עצום מכיר.
זה די דומה למה שמופיע באופציה השלישית ( מדמה לי) שהעלת רק שם הכיריים לא במרכז המגירות וקרובים לפינה ..
זה לא אידיאלי אבל עדיף לדעתי מהאופציה שקרובה מדי להחליט אין וצפופה מדי לטעמי.

מרי פופ

New member
לדעתי צודק כל מי שאומר להזיז את הכיריים לקיר הכיור

הפינה צרה מידי, אין אפילו את ה 30 התקני עד הבילט אין.
אגב התקן הזה (30 מרחק לקיר דופן או קצה) לא נובע מחימום ההדופן שליד, אלא מהעובדה שלא ניתן לטגן עם מחבת בצד ימין כשהידית שלה פונה הצידה ואין מקום נוח להזיז סירים ומחבתות עם ידיות.

lab229

New member
אני מסכימה עם המעצבת שאמרה לכם שזה לא נוח

ולא פרקטי. מומלץ מרווח של לפחות 30 מקיר או יחידת BI .. אצלכם לא רק שזה 20 אלא זה ליד פינה כלומר אזור בישול צפוף מאד לא נוח ואין ממש מקום לתזוזה /תנועה.
מצד אחד יש את יחידת ה BI ומצד שני ארונות/שיש שמגבילים תנעה מה גם שאם בעתיד תרצו כיריים גדולים יותר לא יהיה מקום..
לא הייתי גם מסתירה את החלון מאחורי יחידת ה BI - גם מבחינת תאורה יחסום וגם מבחינת איוורור

אם תעלה תוכנית מטבח/דירה עם מידות ניתן יהיה להבין איזה תכנון אופטימלי ונכון לחלל..

למעלה