כו, כן, כן, יש שיטה!
אחרי שנים של שחור על התיקרה מעל הכיריים וכלים מיוחדים שיועדו למפטרת הקליה על הגז, שיפצתי את הבית החלפתי לכיריים חדשות והיה חבל לי שוב להסריח את כל הבית עם הריח החרוך שהוא טעים בפה אבל לא נעים בווילונות ולמדתי, יקירתי יש פיתרון, נקי טעים ונעים, והאמיני לי החברה שלי התרגלו לטוב ביותר ישר על האש, והם לא הרגישו בהבדל!!! אני מרפדת תבנית תנור בנייר אלומינים, מסדרת בה את החצילים 3- 4 , תלוי בגודלם, מחממת את הגריל העליון של התנור לחוס מקסימלי, אצלי זה 275 מעלות, כאשר גופי החימום לוהטים מהחום בדרגה הרצויה, אני מחוררת את החצילים בכמה נקודות עם קיסם, שלא יתפוצצו בתנור, מכניסה הכי גבוה שאפשר, אבל שלא יגעו בלמעלה של התנור, הופכת כמו על האש, הקליפה נקלית מצוין, אני מקררת אותם בתבנית, או בכלי שטוח אחר, פותחת מלמעלה ומוציאה עם כף את תוכנם, שמה במסננת פלסטיק, שיגירו את הנוזלים, ללא שטיפה, הריח נשאר, והטעם מצוין, השאר רגיל. אני קוצצת אותם על קרש עם סכין ארוכה וכבדה, מוסיפה המון שום ומיץ לימון, ומלח לפי הטעם, וכמויונז, יוצא ט- עים! אוספים את הקליפות עם נייר האלומיניום לפח ואפילו התבנית נשארת נקיה. לגבי הפלפלים, כמעט אותו דבר, אך בתבנית של התנור אני שמה מים, עורכת בהם את הפלפלים, עושה כמה חורים עם קיסם או סכין חדה ( דקירות כאלו קטנות) קולה באותו אופן, הופכת מדי פעם, לכל הצדדים, לא לשרוף מדי, שמה בכלי עם מכסה שיזיעו טוב, מה שמקל מאוד על הקילןף אחר כך, לשמור את הנוזלים שהם מגירים בזמן הקירור והקילוף, לקרר אותם. בינתיים, מרתיחים מיים וחומץ טבעי 5%, ביחס של אחד על אחד, מוסיפים מעט מלח וקורט סוכר, בישול של 5 דקות ולקרר. לקלף שום כמה שאוהבים, לפרוס אותו, כמה פלפלונים חריפים יבשים, לקלף את הפלפלים, לסדר בצנצנת ביניהם לפזר את השום הפרוס, והפלפלונים החריפים, לצקת את הנוזלים של הפלפלים לתערובת החומץ מים לערבב ולכסות את הפלפלים. יש שמוסיפים שמן, אני לא הוספתי אף פעם, יוצא טעים ופיקנטי, ונשמר שבועיים שלושה במקרר..אגב אני שמה את הפלפלים בשלמותם בצנצנת, עם הגרעינים, ובזמן שאוכלים וזה קר, יוצא הכל בשלמות , ,