כיריים חשמליים???

srivd

New member
כיריים חשמליים???

האם ניתן להסתדר עם כיריים חשמליים או יש צורך בכיריים גז?
מנסיון שלכם... השוכר צריך להביא איתו כיריים?
טנקס!
(אני שואל מצד המשכיר)

ברוב הדירות יש כיריים

ואם אין, אין שום בעיה בכיריים חשמליות.
וגם לא היתי פוסלת דירה אם היתי נתבקשת לרכוש כיריים משלי, בסוף לוקחים אותן במזוודה לדירה הבאה

אני חושבת שזה פחות כאב ראש אם שמים כיריים חשמליות
מה שכן, לדירות סטודנטים וכו' בהחלט הייתי מציידת בכיריים ניידים שלא עולים ביוקר כי אין לדעת איך תקבלן בסוף התקופה
לא קל לנקות כיריים, לא כל אחד יודע \ מתעניין
כנ"ל לגבי כיריים הלוגן, זה נשרט אם מנסים לנקות בכוח ונראה זוועה אם לא מנקים.

במשך שנים השתמשתי בכיריים

זה פחות נוח מגז, לוקח זמן עד שהאוכל מתבשל אבל חייתי ככה הרבה זמן, כך שאפשר להסתדר.
עכשיו בדירה הנוכחית שלי יש גז והכיריים החשמליים משמשים לי רק "לשעת חירום" כאשר למשל נגמר בלון הגז ולוקח כמה ימים עד שמביאים חדש.. אבל זה משהו שקרה לי רק פעם אחת בשנתיים שאני גרה בדירה הזאת..

srivd

New member
מכיוון שהדירה נכנסת לשיפוץ והיא תהיה נקיה

מציוד... החלטתי ללכת על ציוד בסיסי הכולל מטבחון, מקלחון שרותים שידה ומזגן כל השאר יגיע עם הדיירים.
האם לדעתכם מקרר הנו בגדר מאסט?

מקרר הוא לא בגדר מאסט

אם מדובר ביחידת דיור קטנה שהשכורים מתחלפים כל שנה פחות או יותר מקובל שיש מקרר, כי אחרת אנשים ימנעו מלהשכיר, דירות שמיועדות לזוג או משפחות לרוב לא מגיעות עם מקרר.

לגבי כיריים - אני לא סוברת שזה באחריות המשכיר, לא כירת גז ובטח שלא כיריים חשמליות, כולל ביחידות דיור.

איזו מין דירה זאת? סטודיו?

דירה שמיועדת ליחיד \ זוג \ משפחה?
דירה בלי מקרר לצעירים זה פחות נפוץ
אני גרה באירופה, הדירות לצעירים כאן מגיעות ממש מוכנות למגורים, אפילו עם כלי אוכל, בישראל ברוב הדירות שאני גרתי בהן היה מקרר, היו כיריים, מזגן, וברובן גם ארון בגדים מובנה (אפשר גם לעשות ארון ממדפי גבס)
אם הכיוון היא דירה למשפחה, תצייד במזגנים וכיריים מובנים, אין צורך במקרר

זה ויכוח כמעט בלתי נגמר בפורום

וזה עניין של יחסיות תרבותית בעיקר: בפריפריות יחידות דיור לרוב מושכרות עם ריהוט כמעט מקסימלי וכמובן עם מקרר, וגם בערים ניתן למצוא יחידות דיור כאלו שבמקור גרו בהם ילדים של בעלי הדירה/הורה מבוגר, כך שהריהוט והמקרר כבר נשארו שם. בדירות מחולקות קטנות בעלי הדירות הבינו שאם לא יספקו מקרר וריהוט מינימלי כמו ארון בגדים (מה שלא תמיד קיים), אנשים לא ישכרו כי דירות מחולקות קטנות לא שוכרים לטווח ארוך, ומי ששוכר יחידות כאלו הם גם לרוב אנשים שמאוד לחוצים בכסף.

לצד זאת, כשמדובר בדירות קצת יותר גדולות ואפילו כאלו שמיועדת ליחידים שלא מתכלבים (2 חדרים ומעלה), מקרר זה כבר לא דבר טריוויאלי. בחיפוש הדירה האחרון שלי גיליתי שדירה שבאה עם מקרר זה לרוב במקרה שמדובר בדירת ירושה טרייה יחסית שכוללת ריהוט שאין איפה לאחסן אותו ולא רוצים לזרוק. מהר מאוד קלטתי שאם אני לא רוצה להתפשר, כדאי שאני אקנה מקרר בעצמי ולא אחפש דירה עם מקרר.

BloodyRose

New member
אני מסתדרת עם כיריים חשמליות

(למען האמת זה יחיד, אבל איך קוראים לזה? כירה חשמלי?)

בכל אופן - לי זה מספיק, אבל אני באמת לא מבשלת הרבה. כשהבנזוג אצלי והוא מכין אוכל, מפריע לו שהבישול עם כיריים חשמליות הוא איטי יותר, אבל גם לזה מתרגלים.

בנוגע לשאלה אם זה משהו שהמשכיר או השוכר דואג לו - למרות שהייתי בדירות שבהן המשכיר דאג לכיריים, זה די מקובל שזה משהו שהשוכר מסדר לעצמו. כמובן שיש מטבחים בהם הכיריים הם בילד-אין בשיש, אבל ברוב הדירות השכורות זה לא המצב.

לדעתי כן חשוב שתהיה הכנה לגז, אבל בנוגע לכיריים עצמם - זה בסדר גמור שהשוכר ידאג לעצמו בקטע הזה.

t o m a k

New member
אז ככה..

אני כל שנות חיי גרתי בדירות עם גז ובדירה האחרונה הגז היה שייך לשוכרים הקודמים וכשהם לקחו אותו קניתי כיריים חשמליות - עולה גרושים ונייד..
החיסרון היחיד בכיריים חשמליות זה הקטע שלוקח יותר זמן לחמם את האוכל (למרות שאני פשוט מדליק אותם על חום מקסימלי 3-4 דקות לפני שאני שם את הסיר ואז כשאני שם את הסיר אני מכוון את זה לחום הרצוי וזה עובד סבבה)..
תלוי גם כמה אתה מתכנן לבשל.. אני מבשל 2-3 סירים בשבוע.. אולי 4 מקסימום.. אם כמות הבישולים שלך קטנה וזה דברים פשוטים (פירה, מרק, פסטה, אורז) כיריים חשמליות יספיקו.. אם אתה מתכוון לבשל בכמויות (כמו שאמהות מבשלות) אז אולי כדאי כיריים גז..
לגבי דירות בלי מקרר למרות שלי זה MUST היו דירות שלא היה בהן מקרר והשוכרים נראו די מרוצים מהדירה...

Optimistic Girl

New member
אצלנו

אצלנו המטבח קטן ולא מאווורר בכלל
אז בגלל זה אמא החליטה לא לשים גז בדירה.

וכבר שנים אנחנו מבשלות בכיריים חשמליים וזהו
זה אולי לוקח קצת יותר זמן ,וקצת מנפח את חשבון החשמל,
אבל מסדרים יופי
מקסימום יש גם טוסט אובן לאפייה של אוכל

פנינה21

New member
אפשר

אני מבשלת על חשמלי כבר יותר משנתיים ואני מבשלת כל כמה ימים והרבה אוכל.
אני קניתי חשמלי כי נמאס לי מהבלגן מול בעל הבית כל פעם שנגמר הבלון גז או משהו מתקלקל וכו..

GiraffAdida

New member
ובאותו עניין אבל קצת נצל"ש ...

מישהו יודע מה רמת צריכת החשמל של כיריים חשמליות? הרי זה גוף חימום... בטח לוקח הרבה חשמל

לכיריים חשמליות יתרון: אין דליפת גז ושריפות

יש לי כיריים גז ואני מעדיף להשתמש בכיריים חשמליות
אני רק מחפש דגם שאפשר לכוון כיבוי אחרי כמה דקות

יש דבר כזה ?

למעלה