כיצד?

izik79

New member
כיצד?

אני בעל עולם פנימי עשיר למדיי, אך עדיין חרף כל נסיונותיי לא עולה בידי להפוך את המחשבות לחומרי גלם לשירים. אני מתקנא בחברים כאן שעושים זאת בקלות מפתיעה חבל שאי אפשר לקנות יצירתיות כמו שקונים חלב במכולת

קסנדרה*

New member
איציק זה לא קל כפי שנדמה לך ../images/Emo13.gif

ומספיק שתקרא את השיר הארספואטי של ביאליק "לא זכיתי באור מן ההפקר" וגם "איך שיר נולד" של יהונתן גפן ותלמד עד כמה זה קשה לכל הכותבים, ובעיקר למתחילים. אבל בפורום הזה אנחנו תומכים זה בזה, יש מאמרים שמסייעים ומדריכים, יש את מילון המונחים שעוזר, ויש את הפורום הזה שבו תוכל להעלות כל שאלה ותקבל משוב - ותמיד תוכל להתייעץ גם באופן פרטני דרך תיבת המסרים עם מי שתבחר. ולדעתי, אם אתה אוהב שירה ואתה מוכן להשקיע תוכל להצליח, אני ליוויתי כאן בפורום במשך השנים מספיק כותבים שהתחילו מאיפה שכולם מתחילים והגיעו עד לפרסום יצירות בכתבי עת ספרותיים, אז תתחיל להאמין בעצמך
קסנדרה

izik79

New member
תודה על תגובתך

הנסיונות להיות יצירתי בכוח כמעט מביאים אותי לכדי יסורים... בד בבד, יש לי בעיה נוספת והיא לדעת לקבל ביקורת מהזולת על רשימותיי. גם אם מדובר בביקורת בונה. זה קשה לי עד מאוד האם לאור כל זאת עליי לחפש עצמי באפיקים אחרים ולזנוח את חלומות השירה?

קסנדרה*

New member
קשה להשיב לך בכן או לא

כי מי שלא מסוגל להתמודד עם ביקורת, מה יועיל לו לפנות לתחום אחר? בכל תחום אנו מקבלים ביקורת, אפילו כאשר אנחנו מסתפרים או קונים בגד חדש, או יולדים ילדים, או נוהגים בכביש או מזמינים פיצה ולא פאלפל - תמיד יהיה מי יבקר אותנו. אבל אם זה ממש קשה לך לקבל הדרכה, אז כאן בטח שרק תסבול, כי אנחנו תמיד נגיב לך, גם אם נבקר אותך לקולה אתה תראה בזה לחומרה
אם תחליט שאתה רוצה ללמוד, אז אל תיקח את התגובות כביקורת אלא כהדרכה וזה כמובן יהיה קל יותר - לא תוכל להתקדם ללא הדרכה. הרי גם ביאליק לאורך כל שנות כתיבתו היו לו כמה וכמה "מנטורים" או כמו שאמרה לי פעם המשוררת אגי משעול "אני עשיתי לי רב" - גם לי יש את "הרב" שלי וכן, כ"א צריך רב. קסנדרה

ספקות עצמיים: האויב המוחלט, אבל כלי יעיל

נשמע לי שאתה שייך לאותם 50% מהאוכלוסיה שחווים ספקות עצמיים. החצי השני של האוכלוסיה הם אלה שבטוחים בעצמם לחלוטין, ולא חוששים להשמיע את דבריהם בכל רגע ובכל מקום. המאבק להעביר את עולמך הפנימי למישור המציאות, ליצור משהו בעל ממשות וערך, הפחד שהמותר לא יהיה איכותי ברמה הראוייה לך, הוא חלק ממסלול החיים של אמנים רבים, ומלווה את רובם כל הזמן, גם לאחר פרסום והצלחה. גם הקושי בהתמודדות עם ביקורת נובע מאותם ספקות עצמיים. במקרים רבים, (אצלי, למשל), יש קושי אפילו לקרוא חומר שכתבת בעצמך. ההתעקשות להמשיך ליצור ולכתוב דרך המחסומים שהאגו שלנו מניח בדרכנו יכולה להכאיב ולהתיש. מצד שני, אם במקום להיאבק במחסומים תנסה לזרום איתם, תוכל לנצל כלי נהדר שנשלל מאנשי הביטחון העצמי המוחלט, שנוטים לשפוך כל מה שעובר להם בראש, בין בדיבור ובין בכתיבה, ללא בקרת איכות. עצתי להקלה במצבך: ערוך תרגיל. נסה ליצור התחלה, לא מוצר מוגמר, אלא טיוטה שמותר לה להשתנות. החלט לגשת אליו כאחד מבעלי הביטחון העצמי המוחלט. נסה לקבל עליה חוות דעת רבות ככל האפשר. אסוף את חוות הדעת האלה ללא מגע רגשי. זה חלק מהתרגיל. אחרי שיהיו לך חוות דעת רבות מרוכזות לפניך, נסה לסווג אותן. תראה איזה מההערות חוזרות על עצמן יותר מאחרות, איזה תוחושות רגשיות מעלה בך כל הערה, האם איזו מההערות נשמעת לך נכונה? בשלב הזה אתה יכול להמשיך לעצב את היצירה לפי רצונך, לפי הערות שיתאימו לך או שלא, ואתה יכול לעזוב את היצירה הזאת כמו שהיא, ופשוט לצרף את רשימת ההערות כפרק מסכם (כך שהיצירה עצמה נועדה לשלב תגובות.) אבל בכל מקרה, אל תזנח את הרעיון להביע את עצמך.

aiziq

New member
עצה אחת קטנה ../images/Emo13.gif

יש כמה דעות קדומות לגבי שירה שטוב להעמיד אותן בספק הראוי: שירה אינה אומנות פשוטה, יש להשקיע ולהתמסר. מעטים המקרים בהם אני מוציא שיר ישר לדף הפורום, 99.9% אחוז משיריי עוברים תהליך של עיבוד וגם אחרי הפרסום בפורום ממשיכים בתהליך העיבוד. אין כאן מצב של אינסטנט, אל תצפה לשירה טובה בשליפה ( זה קיים אמנם אבל במידה מועטה ). שירה היא בין השאר גם מיומנות, כלומר, ככל שאתה מתמיד להטמיע את שיטות העבודה הנכונות כך הן נעשות יותר ויותר אוטומטיות. תנסה להיזכר בשעורי הנהיגה ( בהנחה שאתה בעל רישיון
), איך בהתחלה היית מסתכל על ידית ההילוכים ומשנן בעל פה את סדר הפעולות: לעזוב קלאץ לאט וללחוץ במקביל על הגז... עכשיו להסתכל במראה, עכשיו לאותת ולוודא ש... - לא היה ממש נוח נכון? ואיך עכשיו
תאר לך שאחרי שכבר לימדת את עצמך לנהוג על אופניים ואתה כבר שולט לפחות ברמה כזו שאינך נופל ( עדין לא ארמסטרונג ), ואתה רוצה ללמוד לנהוג על טרקטור - זה דומה אבל שונה ובמידה מסויימת צריך להתחיל כמעט מהתחלה. זה למשל המצב שבו אני נמצא עכשיו ומה שאני רוצה לומר בעצם שכולנו כאן תלמידים, כך שאין באמת סיבה להרגיש לא שייך או חריג. ברוך הבא
איציק.

izik79

New member
../images/Emo13.gif איציק תודה גם לך

תגובתך בהחלט מאירת עיניים רק הערה קטנה לגביי.... רשיון הנהיגה שלי מוגבל לרכב עם גיר אוטומטי בלבד
כך שהמילה קלאץ' כלל לא קיימת במילוני

למעלה