הנכד יהיה בן שנה בעוד שבועיים ויש לי כעת עלי גפן נהדרים. בעוד שבועיים כבר לא יהיו במצב טוב, אני לא מרססת את הגפן. הייתי רוצה לקטוף כעת את העלים ולשמור אותם לשימוש בעוד שבועיים לקראת האירוע. האם מישהו יודע כיצד ניתן לעשות זאת ?
לשימוש בבישול - את יכולה פשוט לחלוט אותם במי מלח ולשמור במקרר אחרי החליטנ ואחר כך, סמוך יותר לאירוע, למלא אם הכוונה לשמור עליהם טריים לקישוטי שולחן, אפשר לקטוף ולשמור במקרר כמו את כל העלים האחרים (חסה, רוקט וכד')
רותחים ומעט מלח ולהעביר לצנצנת שבה יש שמן זית מיץ לימון משומר ושן שום כתושה לדחוס ששמן הזית יכסה הכל מיץ הלימון המשומר ושמן הזית יכולים לשמור על זה תקופה ארוכה מאד גידלתי גפן ותמיד בעונה הייתי קוטפת אותם בעודם צעירים ומשתמשת כל השנה