כיצד עושים גרנולה?

droriv1

New member
כיצד עושים גרנולה?

שלום לכולן הפורום נהדר וכן המתכונים, מידי פעם אני משתמשת במתכונים שלכן, והם פשוט נהדרים. קניתי היום שבועלת שועל וכזכור לי שכנתי בעבר אמרה שיש מתכון לעשיית גרנולה ביתית, האם מישהיא יודעת כיצד? אם זה לא מסובך אשמח לשמוע. אני בדר"כ אופה מהשבולת עוגיות נהדרות. תודה ד

נירהמ1

New member
בבקשה גרנולה של r66 מ"מתכונים"

המתכונים שלה ממש מומלצים. גרנולה / r66 1.5 ק"ג קוואקר 2 חבילות שומשום מלא 2 חב' גרעיני חמניות 1 חב' שקדים פרוסים 1 כוס סובין 4 שקיות צימוקים שחורים (100 ג' כ"א) ½ כוס שמן קנולה 1 כוס מים 3/4 כוס סוכר חום פרוסות תפוחי-עץ קינמון פרט לצימוקים, להכניס הכל לקערה גדולה לערבב היטב. את הכמות הזאת לחלק לשתי תבניות ולאפות בתנור בחום בינוני עד שהקוואקר משחים. לערבב מידי פעם. כשרואים שהקוואקר שחום להוסיף לכל תבנית 2 חב' צימוקים. לתת לזה להיות בתנור לא יותר מ- 10 דקות ולהוציא... תפוח אחד עד שניים מסוג גרנד, להוציא ליבּה, לחתוך לרבעים ואת הרבעים לחתוך לפרוסות דקיקות כמעט שקופות. התפוחים "מתקמטים" באפיה וכשהגרנולה חמה נדמה כאילו הם לא מספיק טובים, אבל כשהיא מתקררת הם מתייצבים ומקבלים קריספיות כמו שצריך. בהצלחה!!!!

נירהמ1

New member
ברוכה הבאה לפורום - נשמח אם../images/Emo140.gif

תוכלי לשתף אותנו במתכון עוגיות שיבולת השועל שלך. תודה מראש,

droriv1

New member
עוגיות שבולת שועל

אתחיל בזה שהעתקתי את המתכון, אני רק המבצעת, לצערי זה בכתב יד ואינני זוכרת את המקור, אז סליחה מראש. 1 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפיה קורט מלח 100 גר' מרגרינה (רצוי מורככת) 1 כוס סוכר 1 ביצה 2 כפות חלב 2 כוסות שיבולת שועל תוספות טעם: קנמון וצימוקים (אני תמיד מוסיפה צימוקים) העוגיות יוצאות מעט קשות , אך לדעתי נהדרות (גם לדעת ביתי) פעם לא הספיקה לי כמות שיבולת השועל והשלמתי עם גרנולה, יצא נפלא תודה למי שכתב את המתכון

droriv1

New member
עוגיות גראנולה קלות - פיליס גלזר

מתכון נהדר, מספרה של פיליס גלזר "חגיגה צמחונית" - מומלץ בחום 1 כוס גראנולה 3/4 כוס קמח חיטה מלאה 1/4 כפית מלח 1/2 כפית אבקת אפיה 1 ביצה טרופה 100 גר' חמאה או מרגרינה 1/2 כוס דבש או סוכר חום, מהודק 1/4 כוס צימוקים, תמרים קצוצים אגוזים וכד' חום בינוני כ- 12 דק' כל הכבוד לה על ספר נהדר ומתכון טעים

נירהמ1

New member
דרורי - תודה רבה על המתכונים../images/Emo24.gif

נראים נהדר - כמובן שאאפה בקרוב, ואדווח.

נירהמ1

New member
גרנולה ביתית מ"שידורי קשת"

גרנולה ביתית מ"שידורי קשת" בקישור: מצד ימין של המתכון אפשר למצוא קישורים לכמה מתכונים נוספים גרנולה

למעלה