כיצד ממשיכים הלאה?

כיצד ממשיכים הלאה?

הי,
אני חדשה כאן בפורום.
פרודה כחודשיים ונמצאת בהליכי גירושין
יש לי 2 ילדים קטנים.
שאלה..כיצד ממשיכים הלאה? כיצד מתמודדים עם לחזור לבית שיש בו רק קטינים ואין עם מי לדבר?
כיצד מתמודדים עם הידיעה שאין עם מי לצאת / סרטים /טיולים לחול / סתם ארוחת בוקר בימי שישי..
אין לי הרבה חברות ומה שיש - כולן נשואות ועסוקות בחיי משפחתן
תודה68

לוקחים יום אחד בכל פעם

מכירים אנשים.

נשענים על עזרה מהמשפחה. נכון שסבתא תמיד התלוננה שהיא לא רואה מספיק את הנכדים?

מכירים בני זוג ויוצאים לבלות, לכי תדעי, אולי אפילו תהני מזה. לרוב הגרושים אין זמן לכל הצ'טים והסקייפים. תראי איזה מזל יש לך
שאצלך זה הפוך. חלק מהשיחות יתפתחו לדייטים שיתפתחו לארוחת בוקר משותפת, לפחות בימים שהילדים אצל האבא.
נרשמים למכון כושר. להרבה אנשים כושר מעלה גם את ההרגשה בכללי ואת מצב הרוח. אני יכול להעיד שאצלי זה מאד עוזר.

כל הסתגלות למצב חדש קשה וזה בדיוק השלב שאת נמצאת בו. זה יעבור.

יכולה רק לספר על עצמי...

אבל אני קצת שונה בנתונים ההתחלתיים.
הילדים שלי גדולים והמשמורת משותפת. בנוסף, בחרתי לצאת מהבית. שאפילו הקירות יהיו דרך חדשה.. בדיוק בגלל הפחד של "לחזור לבית שהיינו בו אוהבים כל כך הרבה שנים" ולהרגיש לבד.
בבית החדש, שאין בו כל סממן של העבר - גם כשאני לבד, אני לא בודדה. נקודה למחשבה. (אוליעיצוב מחדש לגמרי? שינוי דרסטי של הבית שיראה אחר, חדש, רק שלך?)

התחלתי ספורט חדש. הכרתי מלא אנשים חדשים (לא, אין שום זוגיות באופק או התחלה חדשה אפילו של כזו) אני מדברת חופשי על זה שאני גרושה (זה לא כתוב על המצח - אז צריך להתחיל להפיץ את הידיעה...) אני מספרת ל"זרים" רק את החלק הטוב. שטוב לי ואני מאושרת (אצלי זה גם נכון. אז מה? fake it until you make it)
אנשים לא אוהבים ןלהתחבר למלנכוליה.

את רוצה לשפוך את הלב? יש פה. יש פורומים. תפגשי אנשים שכמותך.

אני בתהליכים גדולים של שינוי.
תספורת. מהפך בעסק שלי. קורסים מקצועיים וכאלו שלנשמה בלבד. טיולים. מחפשת מה עושה לי טוב. לפעמים כדי להעביר עוד כמה שעות או ימים ולפעמים זה םשוט ממלא את המצברים.

להגיד שהחבר לשעבר שלי לא חסר לי? חסררררררררררר. נורא. אבל נפרדנו כי שנינו לא רוצים את החבילה הזו למרות הדברים הטובים שהיו בה. אז כל פעם שצובט קצת אני אומרת לעצמי: "תציפי את כל החרא. תזכרי מה לא היה לך טוב וכמה לא היה לך טוב" ומייד זה עובד כמו קסם. מרגישה שעדיף לבד ולא עם ההוא.

התחלתי לכתוב. לעצמי. למגירה. לבלוג שלי...

בקיצור אני בונה חיים חדשים ומספקים לעצמי.
(אחותי אומרת שאני חוזרת למי שהייתי לפני 26 שנים)

אז בעצם .. עלי לאסוף כוחות שאין לי

להשקיע בקורסים או בחוגים בכסף שאין לי (עדיין לא מקבלת מזונות)
כדי לצאת להכיר אנשים חדשים
ולתת משהו לנשמתי
קשה נורא נורא ....
סליחה שאני נשמעת דכאונית כזו, מרגישה רע מאד
אז אשמח אם תכילו ותכילו אותי עד שהשמש תזרח שוב בחיי

זה חוק שימור האנרגיה

ואפילו יצירת יש מאין..

כל "השקעת אנרגיה" בעצמך תחזיר את עצמה. והפתרון הוא לא בהכרח כספי (אגב מזונות נועדו לכלכל את הילדים - את צריכה לפרנס את עצמך).
אניצריכה להשקיע כוחות שאין לך, נכון. אבל אז יגיעו לך ויהיו לך כוחות להמשיך להשקיע.
אני באמת לא יודעת מה יש בתשלום סימלי או נמוך, אבל כמעט בכל עיר יש פעילויות מסובסדות או חינמיות, בטח עכשיו בחודשי הקייץ. הדבר הכי חשוב הוא למצוא (ע"י חיפושים, אני יודעת) מה עושה לך טוב. לא טוב, נהדר. ואז זה יהיה שווה את הכסף, גם זה שאין לך (במידה וזה יהייה משהו שכרוך בתשלום)

וזה בסדר להרגיש דיכאונית, ושבורה ורע. לפעמים זו תחילת הדרך (שזה דווקא נהדר, כי זהאומר שמכאן המצב יכול רק להשתפר, לא?)

יכול להיות גם בקטן יותר

כל דבר שכיף לך בו:
להזמין חברה לקפה, חברים לילדים, אפיה, ציור, איפור, בגדים או לא משנה מה - מה שאתה אוהבת.
&nbsp
ותזכרי - שמי שלא עוזר לעצמו, לא יגייס אחרים לעזור לו. ברגע שתתחילי משהו שאת אוהבת, יצטרפו אלייך עוד ויחזקו אותך.

לי בא

New member
סתם הצעה

בגנים של הילדים אין אמהות גרושות?
אולי בילוי משותף עם אחת האמהות הגרושות והילדים תיצור חברות טובה.
כזו שאפשר להפגש בסופי השבוע לבד.
&nbsp

עידכון קטן.. יש לי מתבגרת וילדה ביסודי

כבר התחברתי עם אמא אחת גרושה,
ויצאתי עם עוד זוג חברים
אולם חייבת ליצור שיגרה חדשה של בילויים ויציאות עם חברות קרובות
וזה לא פשוט.
לא כל אחד מוכן ורוצה "לצאת קבוע" , לכולם יש את התוכניות שלהם ואני מבינה זאת..
ובנתיים הסופש הקרוב נשארת לבד

האם כולן מרגישות כך?

גם ללבד יש יתרונות

ולמה צריך לצאת קבוע? למה להתחייב?
סוף סוף יצאת ממחוייבות ארוכה - תעשי מה שבא לך מתי שבא לך. גם אני לא הייתי מסכימה להתחייב.

לי בא

New member
כן, גם אצלי זה ככה

החברות שלי עסוקות עם הילדים והבעלים,
והגרושות בזוגיות.
אצלי גם יש את העניין הכלכלי כך שאני לא יוצאת הרבה,
אז הסופש נועד לניקיונות והשלמת סדרות בטלויזיה

למעלה