כיצד מכינים ?

SHIRALE

New member
כיצד מכינים ?

שלום רציתי לדעת איך מכינים צבעי ידיים? אשמח אם תעזרו לי בברכה

נעה גל

New member
מתכון לצבעי ידיים

1 כוס קמח 1 כוס מים קרים לערבוב עם הקמח 1 כוס מים רותחים להמסת הצבעים 1/2 כפית צבע מאכל באבקה (יוצא יותר טוב מנוזל). לערבב הכל. אם קונים ארבעה צבעי מאכל בצבעי היסוד + לבן(צהוב, כחול, אדום, לבן), ניתן להגיע לכל הגוונים הרצויים. צבעי המאכל מספיקים לדי הרבה הכנות של צבעי ידיים. אפשר לשנות את חוזק הגוון על ידי הגדלת או הקטנת כמות צבע המאכל. כמובן, שכל מה שמתלכלך מהצבעים האלה יורד בכביסה פשוטה, כך שלא צריך לדאוג. הערה: את הקמח מערבבים עם מים קרים (טמפ´ החדר) כדי שלא יווצרו גושים. את הצבעים מערבבים עם מים רותחים כדי שימסו. אחרי שיש את שתי העיסות האלה - יש לערבב אותן יחד.

אמא1

New member
מתכון להכנת צבעי ידיים - ארוך

הנה מתכון להכנת צבעי ידיים כפי שמופיע בספר אמנות הילד של מרים צרפתי: המתכון הוא על בסיס דבר מבושל שיכול לשמש להדבקות, ללא הצבע. מתכון להכנת הדבק חומרים: 2 כוסות קמח 2 כוסות מים קרים 3 כוסות מים רותחים 3/4 כוס שמן - (כדי שהנייר ישאר רך וגמיש לאחר שהצבע יתייבש ולא יתקמט) 1 כף "אלום" (חומר משמר) כדי למנוע ריח של עובש מהדפים הצבועים וכדי לאפשר הכנת כמות כפולה או גדולה יותר של דבר, לשימוש הבא בלי שיתקלקל ויתעפש. אופן ההכנה: בתוך כלי בישול מערבבים שתי כוסות קמח עם שתי כוסות מים קרים. מוסיפים בתוך כדי בחישה שלוש כוסות מים רותחים. מבשלים על חוםם בינוני עד שהעיסה מסמיכה. מוסיפים את השמן, הסבון והחומר המשמר ומקציפים את העיסה במערבל עד שכל הגושים נמסים. יוצקים את העיסה החמה לתוך שלוש צנצנות שקופות. הוספת צבעי מאכל: צבע מאכל הוא חומר צבעוני כימי הנמס כולו בעיסה, ויוצר צבע שקוף, דרכו נראות היטב העקבות של תנועות ידי הילד על הנייר. (השימוש בצבע גואש למטרה זו איננו מתאים משום שצבע הגואש הוא אמטום קשה ליצור גוונים חדשים ותנועות כף ידו של הילד אינן נראות בברור). מכינים רק שלושה צבעי יסוד - כחול, אדום וצהוב, מהם יוצרים הילדים את שאר הגוונים בעצמם, כמפורט להלן: אדום בהיר "דובדבן" - יש להימנע מלקנות אדום בגוון כהה, שאינו מתאים ליצירת גוונים חדשים. צהוב "לימון" - יש להימנע מלקנות צהוב "חלמון", שהגוון שלו כתום. כחול - רצוי לשים כמות קטנה יותר מהכחול כדי למנוע מהצבע הכהה להשתלט על הגוונים הבהירים. לדבק החם שבתוך הצנצנות, מוסיפים לכל צנצנת בערך חצי כפית של אבקת צבע (מהכחול קצת פחות), מטפטפים מעט מים ומערבבים את התמיסה היטב עד שכל הכמות שבצנצנת קבלה את הגוון הרצוי, אם הצבע בהיר מדי, אפשר להוסיף מעט צבע (תמיד עדיף להכין פחות צבע ולהוסיף אחר כך, מאשר להכין צבע חזק מדי שקשה מאד להבהירו). חשוב שהמחנכת תדע את הכמות המשוערת של הצבע הדרוש לה שלא יווצר מצב שהצבעים נגמרו לפני שכל הילדים התנסו. עדיף להכין מעט יותר, ואם נשארה כמות מסוימת של צבע, אפשר להשתמש בה בפעם הבאה או לתת לילדים אחרים שיש להם צורך מיוחד להרבות בצביעה בידיים. בהצלחה אירית

לאה_מ

New member
שאלה לגבי המתכון:

בהוראות ההכנה כתוב להוסיף את "השמן, הסבון והחומר המשמר". אבל ברשימת החומרים אין סבון. חסר משהו? לא הבנתי. (פשוט נדרשתי כבר להכין את זה, אז אני מתכננת פעילות כזו לחופש)

נעה גל

New member
אני אגיד לך את האמת?

הכי קל ללכת לקנות אותם. אפשר לקנות אריזות גדולות יחסית בחנויות ציוד לגננות או פנאי. אני יכולה להבין למה מכינים צבעי ידיים בגן, אבל בבית?

נעה גל

New member
לא יודעת, יש דברים שהייתי משקיעה

בהם בהכנה... אבל צבעי ידיים?

לאה_מ

New member
זה ברשימת הדברים ששירה רוצה לעשות

בחופש (יש לנו רשימה כזו שהכנתי איתה, כי היא לא רוצה ללכת לקיטנה השנה, וכידוע אני לא נמצאת בבית במשך היום), ביחד עם עיסת נייר, בצק משחק, בישולים, חוברות עבודה, הדבקות, פסיפס, בריכה על הגג, וכו´. סתם נראה לי שגם ההכנה תיקח זמן ותהיה חלק מהפעילות. אבל אולי אני באמת אקנה (אם אני כבר נוסעת במיוחד לחנות של ציוד לגנים...).

מתכון לבצק משחק צבעוני

באדיבות הגננת של גייל בצק משחק צבעוני 2 כוסות מלח 2 כוסות קמח 2 כוסות מים + כמה טיפות צבע מאכל 4 כפיות קרם טרטר 3 כפיות שמן בישול מערבבים הכל בקערה, שמים במיקרווייב לדקה. מוציאים ומערבבים (בזהירות). מחזירים למיקרו לעוד דקה. מוציאים ומערבבים שוב. בודקים בכל פעם אם הבצק מוצק מספיק. אם לא - להכניס לעוד דקה למכשיר. בדרך כלל מספיקות 3-5 דקות. אחרי שהבצק מוכן אפשר לערבב בו עוד דברים כדי שיהיה כף לעבוד בו (למשל: "נוצצים"). אם שומרים בכלי מכוסה - מספיק להרבה זמן.

מירי,

New member
כנראה שלהם זה כייף...

אני לא עושה את המבושל , אבל בהחלט בצק ציבעוני וצבעים... הם אוהבים לעשות את זה ..... הערבוב והתוצאה.... והליכלוך
(בד"כ בסוף בכלל לא מציירים עם זה ....
)

לאה_מ

New member
אז אני מכינה בצק של עוגיות חמאה

שהוא מאד רך ונוח לעבוד איתו, והילדים מפסלים מזה כל מיני פסלים, ואחר כך אנחנו אופים את זה בתנור, ויש עוגיות בצורות מאד מעניינות - זו פעילות שמאד אהובה על שלושתם (טוב, אורי בעיקר אוכל את הבצק שלו
). וכבונוס יש משהו מתוק אחר כך בבית, וזה הרבה פחות מלכלך מכדורי שוקולד...

סליחה על הבורות הקולינארית

אבל אפשר לקבל את המתכון? אני מתכננת מסיבת פרידה לבתי מחברותיה, וחלק מהפעילות מתוכננת להיות פיסול בבצק שתוך כדי הפעילות הבאה אחריה (צביעת דגם מטוס ענק מקרטון בצבעי גואש, ידיים ומה לא...) - אני אאפה להן את התוצרת שלהן בתנור... ולא מצאתי אצלי מתכונים שנראו לי מתאימים... תודה...

לאה_מ

New member
הנה המתכון:

עוגיות או פסלי חמאה 1/4 2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר קורט מלח קורט אבקת אפיה 200 ג´ חמאה קרה 1 חלמון 1 כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מלימון אחד 3 כפות מים קרים שמים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפיה במעבד מזון עם להב הפלדה, ומפעילים לדקה. מוסיפים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות) ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את יתרת החומרים ומעבדים לפרק זמן קצר, עד לקבלת בצק אחיד. מעבדים באיזו צורה שרוצים - חיות, אנשים, איש השלג, אי בודד עם עץ... הכל הולך. אופים בחום בינוני עד שמזהיב. טעים ונעים!

למעלה