כיצד מונעים קמטים?

אל דופא

New member
כיצד מונעים קמטים?

(בהנחה שניתן למנוע ...
) האם שימוש בקרם פנים המכיל חומצה גליקולית יסייע במניעתם? האם יש הבדל בין קמטים הנגרמים כתוצאה מהחשפות מרובה לשמש, לבין כאלה הנקראים "קמטי הבעה"?

אין צ'אנס

זה רק עובד לטובת חברות הקוסמטיקה. הדרך היחידה לשמור על העור היא על ידי מתן לחות תמידית לסוג העור שלך, אבל זה רק מונע קמטים עמוקים יותר בשלב מוקדם יחסית של החיים. עדיין, קמטים הם חלק מגלגל החיים שלנו ורובינו מרוויחים אותם ביושר. ובוודאי שיש הדבל בין קמטים הנגרמים כתוצאוה מחשיפה מרובה לשמש לבין קמטי הבעה. קמטי הבעה בדרך כלל נמצאים איתנו אפילו בילדות ובבגרות ורק מעמיקים עם הגיל. קמטים שנגרמים כתוצאה מחשיפה מרובה לשמש הם קמטים שהורסים את העור ומסכנים אותו. מסקנה: לשמור על העור עם קרמים נכונים בכל תקופת גיל שהיא. לא להיחשף לשמש ואם כן, רק עם קרם הגנה בעל מקדם הגנה גבוה ביותר. לשתות המוןןןןןןן מים. סגולה בדוקה לעור בריא ונטול קמטים עד כמה שניתן. בהצלחה.

0 אור 0

New member
לא בדיוק

נכון שקמטים הם חלק טבעי מהחיים ואין דרך למנוע אותם לחלוטין, אבל עור מטופח נראה טוב וצעיר בשנים רבות מעור מוזנח! לגבי הטיפים הספציפיים אני מסכימה עם רוב מה שכתבו מעלי. מה שבאמת עוזר: הכי חשוב - גנטיקה טובה. ולמי שאין (או יש): 1. לשתות הרבה מים 2. תזונה מאוזנת ועשירה במינרלים וויטמינים 3. הגנה אדוקה מפני חשיפה לשמש 4. אורח חיים: שינה טובה / אופטימיות / ]עילות גופנית 5. ניקוי יומיומי עדין של העור - לא בסבון! (שמן הידרופילי, ג'ל ניקוי עדין או חלב פנים) 6. הזנה בקרם מותאם לגיל, לסוג העור ולאורח החיים - וכאן בהתייחס לשאלתך, בהחלט מגיל 30-35 מומלץ להשתמש בקרם לילה שמכיל אלפא הידרוקסי, חומצה גליקולית וחומרים דומים בעלי אפקט טיפולי, בגילאים מבוגרים יותר מומלץ להתחיל להשתמש בסרומים מזינים. 7. טיפול שבועי לניקוי (פילינג) והזנה (מסכה), וטיפול מקצועי פעם בתקופה לפי הצורך.

אל דופא

New member
מגיל 30-35?../images/Emo12.gif

אני עוד לא בת 26 ומשתמשת באלפא הידרוקסי וחומצה גליקולית. האם שימוש בחומרים אלו עלול להזיק? (אני משתמשת בהם ללא פיקוח). אני מקפידה מאוד שלא להחשף לשמש, אך יחד עם זאת מודעת היטב לכך שאורח החיים שלי לא רגוע ואני איני ישנה טוב
האם עצם העובדה שבגילאי העשרה נמנעתי משיזוף וכמעט שלא ביקרתי בחוף הים, תגרום לכך שתהליך ההתקמטות יהיה פחות מואץ אצלי? ועוד דבר: אני נוטה עדיין (בגיל 25 וחצי) לסבול מנטיה לפצעונים הגוברת לקראת המחזור החדשי. האם החומרים שאני משתמשת בהם (שהוזכרו לעיל) עלולה לגרום להחמרה במצב הפצעונים? ו..כמובן-
על תשובותיך!

יש משמעות לגיל

אכן, לא ניתן למנוע כליל קמטים. עבור בחורה בת 26, אני מסכימה עם המלצות 1-5 של אור. לגבי קרם לחות, אין ייתרון לקרם יקר על פני קרם זול. בגילך, את זקוקה בסך הכל לקרם שייתן לך לחות והגנה מהשמש. חומצה גילקולית מועילה רק אם יש לך צלקות מאקנה או כתמי שמש. היא מעלה את רגישות העור לשמש וכך מגבירה בעצם את היווצרות הקמטים. בקרמים שקונים מוכנים יש ריכוז נמוך מאוד ממנה, שלדעתי לא יועיל גם אם יש צלקות. סרום לא מתאים לעור עם פ]צעי בגרות- הוא יחמיר אותם. סרום מתאים לעור יבש. אז קחי את המלצות 1-5 של אור ואמצי אותן. לגבי בחירת קרמים, אין מנוס מייעוץ אינדיבידואלי. שוב, מקוסמטיקאית פרטית אוא אפילו מיועצת של הסופרפארם (וקראי את הטיפ בעניין דיילות יופי).

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif אכן

לא מומלץ בגיל 26 להתחיל להשתמש במוצרים אלו שמיועדים לגיל מבוגר יותר, אלא במקרה של בעיה קשה במיוחד בעור שבגללה יותאם לך באופן אישי טיפול כזה. לעומת זה - כן הייתי ממליצה גם על סעיף 7: כלומר, כדאי לך מאד להתחיל בשגרה של ניקוי שבועי עם מסכה (לבעיות אקנה מומלץ מסכת בוץ או מסכת חומר), ורצוי מאד טיפול חודשי אצל קוסמטיקאית (לניקוי השחורים וטיפול בפצעים). טיפ נוסף: למי שיש עור רגיש ו/או מלא בפצעים מוגלתיים מומלץ להשתמש בפילינג אנזימטי ולא בפילינג גרגירי אשר משפשף את העור ועלול לגרום גירוי.

למעלה