כיצד מבצעים registration ב-R50e?

רענן2

New member
כיצד מבצעים registration ב-R50e?

אז זהו, החלטתי וקניתי לי R50e חביב, בזמן ההפעלה הראשונית לא הייתי מחובר לרשת ולכן דילגתי על שלב ה- registration ל- IBM, כיצד ניתן לחזור אליו? תודה רענן

רענן2

New member
ואם כבר - אז שאלה נוספת לגבי DHCP

אני רוצה שהראוטר הביתי לא יאפשר DHCP מטעמי אבטחה. הצלחתי לעבוד כך (עם הגדרת כתובות קבועות) עד שהפעלתי את IBM Access Connection שמשום מה לא מאפשר לי להגדיר כתובת IP קבועה אלא מחייב DHCP. למה ומה עושים?... תודה

YossXP

New member
רישום וחיבור..

קודם כל... תתחדש, אני מקוה שתהנה מהמחשב. על מנת לבצע רישום תנסה להכנס לתפריט Start > All Programs > Access IBM (ובעברית - התחל > כל התוכניות > Access IBM) ותפעיל את היישום שנקרא IBM Registration לגבי Access Connections - תלחץ על Fn+F5 ובצד שמאל למטה תלחץ על Open Access Connections (אפשר גם בדאבל קליק על הIcon ליד השעון) אני לא יודע איזו גירסא יש לך, אבל בעקרון כל מה שאתה צריך לעשות זה למצוא את האפשרות של יצירת פרופיל חדש.. שם תתבקש להגדיר - איזה כרטיס רשת צריך להיות מחובר - אלחוטי, קווי או שניהם הגדרת IP ו- DNS (פה אתה אמור להגדיר את הIP הקבוע במקום DHCP) הגדרת SSID ואבטחה לרשת אלחוטית הגדרת Homepage ו-proxy לדפדפן מדפסת ברירת מחדל וזהו.. בהצלחה

רענן2

New member
well...

קודם כל תודה, ביצעתי registration אבל עם החיבורים עדיין יש לי בעיה. אני מחובר לראוטר אלחוטי ביתי ועם זה אין שום בעיה, הייתי מחובר גם בכתובת קבועה שהגדרתי דרך הגדרות כרטיס הרשת וביטלתי את אפשרות ה- DHCP בראוטר. אבל כשאני משתמש ב- Access Connections בעת הגדרת הפרופיל אני מקבל את ההודעה: Use DHCP IP configuration for this location profile.

YossXP

New member
אוקיי...

תגדיר פרופיל עבור רשת אלחוטית בלבד.. בתהליך הגדרת הפרופיל, תבטל את הסימון מהכרטיס הקווי.

רענן2

New member
זה עובד, אבל מה עם הכרטיס הקוי?

אמנם עכשיו אני לא מחובר (צריך לקנות כבל) אבל כל הרעיון של הפרופיל הוא להשתמש בחיבור המהיר, לא?

YossXP

New member
כן...

פרופיל אשר אמור לעבוד עם יותר מכרטיס אחד מחייב עבודה עם DHCP על מנת שAC תדע איזה פרופיל להחיל ועם איזה כרטיס. אם אתה רוצה להגדיר גם את הכרטיס הקווי לעבודה עם הראוטר הביתי אתה יכול ליצור פרופיל נוסף עבור הקווי עם IP קבוע.

The Zombie

New member
מאילו טעמים של אבטחה

החלטת לבטל את ה-DHCP? נשמע שאתה עובד ממש קשה בגלל זה...

רענן2

New member
זה פשוט

אני לא מבין גדול בענייני אבטחת מידע, אם כי למרבה הפלא נהגו לשלם לי גם בשביל זה, אבל מאז עברו איזה עשר שנים... אז הלכתי לפורום רשתות ופס רחב, ועקבתי אחר המדריכים, במדריך האבטחה לרשת הביתית היתה המלצה לא לאפשר DHCP אלא לעבוד עם כתובות קבועות וכך עשיתי למרות שגם אני לא ממש מבין מה היתרון האבטחתי המשמעותי בכך, אבל אני מניח שמי שכתב את המדריך מבין ומעודכן יותר ממני בנושא. ואגב אני ממש לא עובד קשה בשביל זה, אלא נהנה לשחק עם הצעצוע החדש שלי וגם לומד על הדרך...

The Zombie

New member
הבנתי, הנה עוד דעה...

OK, הבנתי, תודה. אם תרצה - הנה עוד דעה בנושא: למרות שיש אמת בדברים שנאמרו לך, דעתי האישית היא שעדיף להשאיר את ה-DHCP פועל ולהפעיל פילטר ובו לאפשר רק למחשבים מסויימים להיות מחוברים לרשת שלך באמצעות כתובות ה-MAC שלהם. אם תרצה להמשיך לשחק, לדעתי השיטה שהצעתי נוחה יותר ובטוחה לא פחות. לידיעתך ושיקולך כמובן :)

למעלה