כיצד מבטאים את השם

lexigali

New member
למה כולם במלרע?

מי אמר ששמות "מולחמים", כגון ליאת, אורטל, וכו´, יש להגות במלרע? אם אני רוצה להדגיש ש*לי*את? ולא לי*את*? למה הטעם לא יכול להיות על ההברה הראשונה (מלבד האסוציאצה הסוציו-אקונומית/רגשית שהדבר מעורר)? כלומר, האם יש חוק כלשהו של האקדמיה לגבי שמות מומצאים שהם צריכים להיות במלרע?

miss_t

New member
מצטרפת לשאלה....

יש איזה שהוא חוק שקובע כיצד להגות מילה ??

גרי רשף

New member
האם אין ברירת המחדל במלרע?../images/Emo22.gif

למיטב ידיעתי- עברית בהגיה ספרדית היא מלרעית, למעט מילים שאינן כאלו. כלומר- המילים המלעיליות הן החריגות המצריכות התייחסות נפרדת. מכאן (אם אני מבין נכון ולא טועה בדוגמאות שלהלן)- 1. אם אין סיבה משכנעת להגות ליאת או אורטל במלעיל- יש להגות במלרע. 2. במילון אבן שושן- הטעם מסומן רק במילים המלעיליות. במילים המלרעיות אין כל סימון מכיוון שאלו מילים נורמליות.. 3. מילים לועזיות הן במלרע או במלעיל לפי המקור, אבל בהטיה הן נוהגות כבר לפי כללי העברית (שכן עצם ההטיה היא בעברית) ולכן יש לומר ´אנגלית´ במלרע, ´בננות´ במלרע, ´ארגנטינאיות´ במלרע וכו´. טוב, לגבי סעיף 3 אני לא בטוח לחלוטין, אז בטרם אתפדח קֳבל עם ועדה- אשמח אם ימצא אישור או תמצא הפרכה לכך..

היי, ענתי (פסטי), כייף שנשברת../images/Emo13.gif

עכשיו אני מקווה שתשארי...

uri_a

New member
ומי אמר?

אמנם בספר הספרים נהוג לכתוב את שמו של האב.. אבל לא מעט פרשנים מתיחסים במקרה זה לשם ענת, כשמה של אמו של שמגר...

למעלה