כיצד ללכוד קוף

פרעה10

New member
ברשותך....היא לא בדיוק לוכדת ...אלא ...מסתירה ...

את טבעינו האמיתי ....שהוא ...קבוע ..ואינו משתנה ....ויוצרת אשליה של מישהו שיש לו שם ונולד והוא כזה וכזה ....
וזו האשליה הגדולה ...אמונה שמה שאנחנו חושבים את עצמינו ...בעלי שם וצורה ....כל זמן שיש אמונה באמיתותה של המחשבה ...אנו חסרים לטבעינו האמיתי .....אור ואהבה

תיקון קטן - השאלה היתה לפי מגדלאור

הנה השאלה המתאימה לפי הודעת לייטפלייק -
אם מיינד = מחשבות
והמחשבות לוכדות
את מי הן לוכדות, ומי אוחז?

פרעה10

New member
זה היופי ....הן לא לוכדות דבר ....ואין מי...

שאוחז ....יש רק אמונה שיש מישהו ....ואת האמונה הזו ...השורש שלה היא המחשבה ..."אני"....אור ואהבה

lightflake

New member
אני לא יודע מה השורש של מה

האמונה באני או המחשבה אני, הרי אם אין בה אמונה אז היא לא בעיה... אולי האמונה הזו והמחשבה הזו זה אותו דבר בכלל? קשה לי להפריד

פרעה10

New member
האמונה במחשבה שאני משתנה ....שאני זה הגוף הזה ...

שנולד וימות ...והיא מסתירה את טבעינו האמיתי שהוא נצחי .קבוע .חסר צורה ....אור ואהבה

lightflake

New member
כן אבל אני לא מוצא את ההבדל

האמונה והמחשבה אני דבוקים אצלי וזה מה שאני
האם אני שעכשיו (עם אמונה באשליה) מכיר את האני שאמור לראות את האשליה
כלומר, האם אני אמור לעבור שינוי כלשהו? או שזה תמיד אותו אני? אז מה זה התעוררות?

פרעה10

New member
אנחנו תמיד בטבעינו האמיתי ....תפקידה של האשליה ...

להצביע עליו ....אך אנו מאמינים באמיתותה ..ושקועים בה ...לא נדרש דבר על מנת להיות בטבעינו האמיתי ...אלא ההפך הוא הנכון ...אנחנו נדרשים לראות מה אנחנו לא ....אנחנו לא המחשבות ...לא הרגשות ...לא התחושות וגם לא הגופ ....וכאשר אנחנו נשארים עם מה שנשאר ...נשאר מה שאנחנו באמת ....האדוויטה ....מכוונת את האדם לחקירה ישירה ....על מה שהוא באמת ...קבוע ואינו משתנה ....וזו החקירה בעזרת השאלה :מי אני ?.....אין כאן התעסקות עם כל המשתנה מעצמו ....אלא במה קיים באמת ....כי הוא תמיד קיים ....התעסקות במשתנה מעצמו ...רגשות ..מחשבות ..תחושות ...לא מובילה לדבר ....אור ואהבה

פרעה10

New member
"האם אני אמור לעבור שינוי כלשהו ?או שזה תמיד ...

אותו אני ".....זה תמיד אותו אני ...לכן ההנחיה היא לעצור על מנת לראות את זה ...אור ואהבה

פרעה10

New member
"אז מה זה התעוררות " ?.....כאשר התודעה בטבעה האמיתי ....

שהוא קבוע ...חסר צורה ....דרך אגב .....זה קורה מעצמו ....וכל מאמץ שהוא "להגיע"....רק מרחיק ...אז ....ההנחיה היחידה הרלוונטית היא ...לעצור .....אור ואהבה

להביט בקנקן, במקום במה שיש בו.

האמונה באשליה ככזו, בשונה מאיזו "מציאות" מדומינת, אולי אינה שונה מאמונה באלוהים או בביבי ודעא"ש או בכל דבר אחר.
בסופו של דבר, עצם המחשבה "זו אשליה", היא מחשבה שאפשר להצמד אליה ולשקוע בתוכה, ולבלות שנים בנסיונות "לפרוץ" אותה, או לראות אותה פשוט בתור עוד מחשבה המופיעה, ולתת לה לבוא, להיות ולחלוף, מבלי לעסוק בה יותר מדי.
יכול להיות שהיא "נכונה", יכול להיות "שגויה", אבל זה בכלל לא משנה, כי היא באה והולכת ככל מחשבה אחרת.

יש בנו מערכת של הזדהות עם רעיונות, מעיין מנגנון מנטלי הקיים בתוכנו - הוא תופס רעיון ומזדהה איתו, ומספר עליו סיפורים ונימוקים ומשווה אותו לדעות ורעיונות אחרים, בודק כמה הוא נכון וכמה הוא שגוי וכמה אני מאמין בו או מתנגד אליו.
מה שיפה לראות הוא שהמנגנון אינו תלוי בתוכן כלל - הזדהות עם רעיון פוליטי או עם "שלום עולמי" או עם צמחונות או עם רצון האלוהים - הן כולן הזדהויות עם רעיון. מופיע איזה רעיון - בספר, בסרט, בשיחה עם אנשים - ומערכת ההזדהות מתחילה לעבוד.
חלק מהרעיונות מאוד "נכונים", וחלקם אולי לא, אבל המערכת הזו, מנגנון ההזדהות הזה, אינו הרעיון עצמו, אלא משהו מחשבתי/רגשי הנוצר בתוכנו ו"מולבש" עליו.
המנגנון הזה כל כך מתוחכם, שהוא יודע אפילו "ללכוד" את עצמו - הזדהות עם הרעיון של "לא להזדהות".
כשזה קורה אנחנו מבלים שנים בנסיונות "לעצור" או "לשחרר" או "להתפתח" או "להתעורר".
כל הנסיונות האלה הם חלק מאותה הזדהות.
אז כיצד "משחררים" מבלי לנסות לעשות זאת? כיצד "מתגברים" על המנגנון הזה?
ובכן, כיוון שעצם הרצון לעשות זאת הוא חלק מאותו הדבר, אפשר בשלב ראשון ללמוד להכיר את המנגנון עצמו.
מהי הזדהות? מתי היא מופיעה בי? האם אני מסוגל לראות אותה נוצרת?
לא בדיעבד, אלא כשאני למשל קורא ספר, או הודעה בפורום, או רואה סרט, האם אני מסוגל לראות את ההזדהות נוצרת, עולה ונדבקת לתוכן זה או אחר?
באותה הצורה אפשר לבחון מתי היא "משתחררת" - האם אני יודע לראות מתי אינני מזוהה יותר עם רעיון? האם אני יודע להבחין בתנועה הזו, של מעבר מ"רצון", מ"אמונה", לראייה צלולה של המציאות כפי שהיא, ולא כפי שאני מאמין או רוצה שתהיה?
אולי, כשלומדים להבחין בדבר הזה, בתנועה הזו, מבינים משהו על דרך פעולתה.
אולי גם עצם ההתבוננות הזו במציאות דורשת קבלה של המציאות?
אולי בכדי להפסיק להזדהות כל שעלי לעשות הוא להתבונן בהזדהות, לקבל אותה כחלק ממני ולהכיר אותה?
אולי קבלת ההזדהות היא בעצמה שחרור של רעיון ה"לא להזדהות"?

עכשיו, אולי עולה תגובה - "זו תיאוריה נחמדה, אבל בפרקטיקה זה קשה".
אז זהו, שגם זו אמונה, עוד תגובה של "מה שאני כבר יודע".
בפועל זה לא "קשה" בכלל, כי לא צריך לעשות שום דבר.
כל מה שצריך הוא לשים לב למה שקורה.
לראות את מה שמתרחש, ולתת לו להתרחש.
אולי משם מגיע השקט.

פרעה10

New member
נפלא ...."כל מה שצריך הוא לשים לב למה שקורה...

לראות את מה שמתרחש..ולתת לו להתרחש .אולי משם מגיע השקט".....
עצם שימת הלב היא השקט .....מה שמאפשר למתרחש .להופיע ולהעלם ...הוא השקט ....בתוכו המתרחש ...מופיע ונעלם מעצמו ....נפלא ....אור ואהבה

lightflake

New member
זה לא סתם מחשבות

איך שאני רואה את העניין, יש כל מיני תחושות, ויש מחשבות (לאו דוקא מילוליות, אלא מין פירוש פרו-מילולי של התחושות, ורגשות לצורך העניין הן גם סוג של תחושות) עכשיו יש לי מבנים שאני מפרש, גם אם ברגע נתון אני רק מרגיש איזה ענן כללי של תחושה מהגוף ועוד איזה גירוד באיזור היד נניח... אבל זה כבר מוכנס למבנה של ידיעות שכבר קיבלתי כנכונות כמו "זה הגוף שלי" (לא משנה שהתחושות כל הזמן משתנות ולפעמים הקשר ביניהם לבין גוף כפי שהוא נראה דרך הראי הוא מקרי בהחלט) השיח הפנימי הזה שמתקיים בתוכי כל הזמן + התחושה שאני זה משהו ממשי שיושב באמצע ומדבר לעצמו באמצעות השיח הזה - כל הדבר הזה זה מיינד, אפשר להגיד שזו יצירה של המיינד אבל תכלס אין מיינד בפני עצמו, כל הקומפלקס תחושות-מחשבות הזה שמרכיב בבואת דמות מתוך "חומר" התודעה שמתבטא כתחושות שונות, ואז התודעה מזהה את עצמה כאותה דמות, אז בקיצור המיינד זאת האינטליגנציה שבנתה את עצמה כדמות ואני האמיתי, ה"חומר" שממנו עשויה הדמות הזו, נמצא במצב של חצי-קומה כאשר הדמות עצמה מאמינה שהיא אמיתית כי היא מודעת לעצמה (כדמות - בזכות העובדה שהיא למעשה תודעה, אבל בינתיים תודעה שמאמינה שהיא דמות)
&nbsp
אז מה הייתה השאלה?
מה זה מיינד?
חכמה בעלת כח דמיון (ודמיון הוא כח יצירת דימויים/דמויות בעלות משמעות כלשהי בתודעה)
מה הייתה השאלה השנייה? איך זה מתחבר לכלא ולאחיזה ולקוף ולמיסט ?
המיינד יצר/ה דמות שנפתחה בה תודעה עצמית (זו אותה התודעה האחת אך שמזהה עצמה כרגע כדמות)
אנחנו זו התודעה, אז הפליאה שלנו מעצם היותנו מודעים לעצמנו, האהבה העצמית הזו, כמוה כאחיזה של התודעה בדמות, זו האחיזה הבסיסית, התחושה הבסיסית "אני קיים", אבל כקיום אני עצמאי. וכל עוד יש בתוכנו את האהבה העצמית הזו, אחיזה בתחושת קיומי העצמאי, אני דומה לאותו קוף שאוחז והאחיזה לוכדת אותו, כי הפכתי את עצמי לנפרד וזיהיתי את עצמי כבן אדם ואם אני בן אדם, אני גוף, אני נתון לסבלות הגוף ואני לעד לא מוצא מנוח בתוך סערות הרגש והמחשבה, כעלה נידף שכל חייו מלאי פחד וכאב.... הו כמה פואטי ....
&nbsp
&nbsp

כן אלה תנועות הכרה יותר עמוקות ולא מודעות

מחשבה היא שטחית

נראה אם הובן.. מה אוחז? התודעה שהיא מי שאני באמת?
התודעה לכודה בקומפלקס המתואר של אמונה/תחושות/מחשבות/מבנים?
ומזהה עצמה כגופנפש?

lightflake

New member
מממ....

נתחיל מהסוף, מזהה עצמה כגופנפש - כן
הקומפלקס המתואר - הקומפלקס זה הביטוי הרגעי של התודעה - התודעה לא רק מודעת לעצמה כתודעה אלא מתוך טעות/שגיאה/אשליה/בורות תופסת את עצמה כצורה/דמות כלומר שנוספה על התודעה איזושהי מעטפת כלשהי אבל הטבע הכי פשוט שלה נשכח כי הוא היה ריק אז לא היה בו *משהו*, אז אפילו זה עוד לא חייב להיות דמות, נגיד בהתחלה זה יכול היה להיות סתם אור לבן, אפילו האור הלבן הזך והטהור הזה הוא עדיין *משהו*, עדיין זו צורה כלשהי שהתודעה מודעת אליו (אבל שכחה את טבעה הבסיסי כלומר מודעת אל עצמה בתור האור - "אני אור" - לא מילולי כמובן...) והסיטואציה הזאת יש בה מין מעגל שמשמר את עצמו ואולי אפילו רוצה לשכלל את עצמו (תורת אבולוציה אלטרנטיבית)
אפשר לומר שהריק היה צריך לראות את עצמו כמשהו כדי לגלות את טבע עצמו הריק
אז מה אוחז? שום דבר לא אוחז, מה שנקרא האחיזה היא הרטט שאומר "אני קיים"
ושחרור האחיזה או ראיית "אני קיים" כמה שהוא, מאפשר לתודעה (איכשהו באופן בלתי ברור ורב חסד) להשתחרר מהאשליה שהרטט "אני קיים" הוא היא ולהתוודע לטבעה המקורי המאוחד השלם המושלם...
&nbsp
אז בקיצור הקומפלקס לא באמת לוכד את התודעה כי הוא עשוי מהתודעה, היא לא לכודה בתוכו, אבל כל עוד אין שחרור מהאמונה באמיתות המיראז' המופלא הזה... יש ביבי ושרה ובוז'י ודעאש...
&nbsp
טוב אז עכשיו תשאלי מי מאמין ומי צריך להשתחרר....
שאלות טובות...

&nbsp
לא יודע, האשליה שאני כלוא, תחושת הכליאה, גם היא תודעה חופשית כמו כל דבר אחר, רק תחושה, זה מעגל קסמים כזה, התחושה שאני כלוא מחזקת את האמונה שאני כלוא שמחזקת את התחושה שאני כלוא וכן הלאה... התבלבלתי כבר

&nbsp
&nbsp

בלבול מוח

מה זאת אמונה?
הרי נדמה שצריך בסך הכל לא להאמין...

התודעה לא יכולה להיות לכודה, מוסתרת, אוחזת, שוכחת, שוגה באשליה, עטופה, מזוהה, חסרה
כפי שהיא לא יכולה להיות סובלת או משוחררת, ריקה מלאה או כל תכונה דואלית אחרת
היא זה

ינוקא1

New member
הרצון לבריחה מהגוף

וההנחה הבסיסית שלך כי מעצם היותך גוף אתה נתון לסבלות , ולעד לא תמצא מנוח כעלה נידף - זוהי עצמה האחיזה של הקוף.

זה המיינד האישי שלך כרגע.

בגדול כשאתה מואר , זה לא משנה לך אם אתה גוף , אתה רוח רפאים , אתה אבן , אתה קוף , אתה מלאך .....

אתה פשוט משחק את המשחק שבחרת כמו שצריך , פועל בכל רגע בהתאם לאפשרויותיך ולמה שנכון לעשות , ולא מנסה להחליף את המשחק שלך למשחק אחר.
כל עוד אתה "נלחם" במקום לשחק , אתה קוף.

זה הכל.

ינוקא1

New member
כמובן אם

תשחק את המשחק כמו שצריך , כגוף , יתכן שתעלה לשלב הבא ותעבור איזושהיא "התמרה" למשהו אחר.
(אולי אפילו תמצא על הדרך איזושהיא "עוגית קסמים" שתהפוך אותך למשהו אחר).

אבל כדי לעלות לשלב הבא , אתה צריך לשחק את המשחק כגוף , ולשחק כמו שצריך.

ינוקא1

New member
בסופו של דבר

אתה מתאר מנטליות של סמים.

קודם כל זוהי ההרגשה שאיזשהו "עולם נפלא" מחכה לנו אי שם.
ודבר שני זוהי ההרגשה ש"לא צריך לעשות כלום" כדי להיכנס לאותו עולם נפלא.
בדיוק כמו סם - אתה קונה במאה שקל , והופ

עברת לעולם אחר , נפלא , שכחת את עצמך כגוף , אתה יותר לא גוף ......

רק שאז פתאום הטריפ עובר , ואתה שוב גוף

ואז הקוף מחפש שוב "איך להיות בטריפ" אבל הפעם "איך להיות בטריפ לתמיד" ....

איך לברוח מהגוף , איך להימלט מעולם חיי היום יום , ואיך לעשות את הכל בלי מאמץ

(במאה ש"ח , או פחות - אם אפשר).

למעלה