כיצד להתמודד עם שקר?

talia33

New member
כיצד להתמודד עם שקר?

בני בן ה 10 ואני הסכמנו כי כחלק מירידה במשקל בה הוא מתמיד, הוא גם ילך על ההליכון 3 פעמים בשבוע. מדובר על שעות הצהרים בהן אינני נמצאת בבית כדי לפקח. נראה לי, או ליתר דיוק נודע לי, כי הוא שיקר לי לכל אורך התקופה האחרונה ולא הלך כלל, או כמעט ולא. כמובן שנושא השקר כואב לי יותר מכל דבר אחר, וחורה לי שהוא מעדיף "להחליק את זה" מאשר להתעמת איתי ישירות בנושא. מה עושים?

אפרתש

New member
כנראה קשה לו. תעזרי לו.

אז ככה - אם הוא שיקר לך, לא טוב לו. הוא קיבל החלטה שלא מתאימה לו (ללכת), ומרגיש לא נוח שהוא לא עומד בה. אולי אפילו קצת מתבייש ממך. אולי הוא לא רצה לקבל את ההחלטה הזאת, ומרגיש שתומרן לתוכה. כשאני מרגישה שאולצתי לעשות משהו שאני לא רוצה, אין לי כלכך יסורי מצפון לשקר. אם הוא אכן יורד במשקל יפה, את יכולה להחמיא לו על הירידה במשקל, ולהבהיר לו שהוא לא חייב ללכת. "אני סומכת עליך שתמצא הדרך לרדת במשקל". באותה שיחה, אם האוירה תהיה נעימה ופתוחה, אפשר כבר לגשש ולאפשר לו לאמר עד כמה הוא בעצם לא רוצה ללכת, ואולי גם יגיע לוידוי על כך שלא הלך. ואפשר שזה יידחה קצת - רק אחרי כמה ימים, כשהוא יראה שזה בסדר, ואת לא כועסת עליו על שהוא לא הולך - הוא יעז לדבר איתך בגלוי. ואל תגידי לו שנודע לך על השקר. גם ככה הוא מרגיש זיפת שהוא משקר, מסתתר, וסתם שמן מגעיל שלא מסוגל לעשות התעמלות. (בתור מישהי שהייתה שם, (ועושה רושם שאהיה שם שוב בקרוב ... אבל זה נושא עגום אחר) שמנים מרגישים די זיפת, בעיקר כשהם מרגישים שהם צריכים להסתיר את החולשות שלהם).

talia33

New member
תודה אפרת, נתת לי נקודות למחשבה.

אבל מעבר לכך הייתי שמחה לשמוע עוד מדעותיכן בנושא שקרים, כי אני חוששת לא לדעת בדיוק מה קורה עם הילדים שלי. היום זה הליכון שאפשר לותר עליו, ומחר זה סמים...

אפרתש

New member
לקוות לטוב ...

לחנך אותו כך שהוא יידע מה רע ומה טוב, ותוכלי לסמוך עליו. לבסס יחסים כאלה שהוא לא ירגיש צורך לשקר לך ולהסתיר ממך דברים. קל, הא? אני חושבת שהוא כן ישקר לפעמים. ואני לא חושבת ששקר זה 100% רע, או שצריך לשאוף ל100% שקיפות. צריך כן לשאוף לכך שהשקרים לא יהיו על דברים רציניים, ושהוא יהיה מספיק אחראי. כלומר - הוא עשוי לשקר על עם מי בדיוק הוא בילה אתמול, ינסה סיגריות ולא יספר לך, אולי אפילו משהו קצת יותר מזה. אבל אם תצליחו בחינוך - הוא לא יילך רחוק מדי. אני לא יודעת מה היו יחסיך עם הוריך, אבל אני חושבת שגם ביחסים הכי טובים, משקרים לפעמים. כולכם רצתם להורים וסיפרתם אחרי המגע המיני הראשון? לא קרה שלקחתם טרמפים למרות שהורים אמרו שזה מסוכן? מי פה ניסה סיגריות בתיכון? ומי סיפר על זה להוריו? אני לא מצפה מבנותי שתספרנה לי הכל (עוד הרבה שנים, הנושא עוד לא אקטואלי אצלנו), ולכן אני מקווה שאצליח שלא להיפגע כשתסתרנה ממני דברים, ולא אהיה אמא קרציה שמתעקשת לשמוע ולדעת הכל. מתארת לעצמי שכן אפגע, ואדאג, פה ושם.

vered4

New member
לדעתי הרבה תלוי בתגובה שלך

אם הוא ידע, שהוא יכול לבוא ולספר ואין לו ממה לחשוש, אז הוא יספר יותר בקלות. אם הוא יחשוב שיכעסו עליו, יענישו אותו במקום להבין אותו, יש להניח שלא יספר. אני לא הייתי מתיחסת לשקר- שהוא הסימפטום, אלא מחפשת את הסיבות. ומנסה לעזור ביכולת ההתמודדות עם בעיות. גם לנו היה מקרה כזה (בת 14 ), והיא אמרה לי בפרוש שהיא משקרת כי התגובה שלי מפריעה לה. אז הסברתי לה שאני חוששת ממקרים שהיא תסתבך ובמקום לספר לי, תחשוש ותסתיר, ושאלתי אותה אם אשנה את התגובה אם היא לא תשקר. התשובה שלה היתה שזה לא יכול להשתנות מיד, והסיכום היה ששתינו מנסות. עד עכשיו נראה לי שזה מצליח.

אין לי תשובה אלא הפניה

בספר "7 הרגלים של אנשים אפקטיביים" יש קטע בו המחבר קובע עם אחד הבנים שלו שהילד יהיה אחראי על נקיון הגינה ומהר מאוד רואים שהילד לא עומד במטלה. הדרך בה הוא מתמודד עם אי העמידה של הילד במטלה היא דרך מעניינת במיוחד כי הוא מקפיד להשאיר את האחריות בידי הילד ולכן, בסופו של דבר, הילד עומד במטלה. ממליצה לך לחפש את הקטע ולראות אם את יכולה לקחת ממנו משהו

לאה_מ

New member
מסכימה עם כל מילה של אפרת,

ורציתי להוסיף, שגיל 10 נשמע לי קצת מוקדם כדי להתחייב להליכה על הליכון מדי יום. נשמע לי שאם רוצים הוצאת אנרגיה בדרך ספורטיבית, עדיף בגיל הזה לבחור חוג ספורט כיפי לילד, ולא להשאיר בידיו את האחריות על ההליכון כשהוא לבד בבית. אגב, אם שניכם בעניין הליכות, אולי במקום ההליכון תעשו סיבוב הליכה משותף מדי ערב - גם ספורט וגם תרוויחו שעת אמא ובן נטו. ולבסוף - השיקול האישי שלי בקניית מכשירי כושר למיניהם הוא האם זה מתקפל בצורה שאפשר להכניס את זה מתחת למיטה. לאחרונה עשינו מיטה חדשה עם ארגז מצעים, כך שממש אי אפשר יותר לקנות הליכונים או סטפרים או כל דבר אחר
. אני לא סומכת על עצמי בעניין התמדה בדברים האלה - איך את?

talia33

New member
תשובות ושאלות...

לא דיברנו על כל יום אלא על כ - 3 פעמים בשבוע. בנוסף הוא הולך לחוג לחימה משולבת, שאינוט אפקטיבי מבחינה אירובית ולכן לא עוזר לשריפת קלוריות. אין לנו אפשרות לצאת בערב להליכה כיוון שיש לי עוד שני ילדים צעירים ובעלי מגיע מאוחר (כשהוא בארץ...) דןגמא טובה הוא דוקא מקבל בבית - אני כן מתמידה והולכת כ - 3 פעמים בשבוע. ושוב - אני מעדיפה שיתעמת איתי ולא ישקר, יש רעיונות איך מקדמים את זה?

Kalla

New member
ממליצה על קפוארה

זה סגנון של אמנות לחימה אבל תוך כדי ריקוד ולדעתי שורפים שם לא מעט קלוריות. הילדים פשוט מתים על זה.

לאה_מ

New member
לצערנו, זה לא כל כך תלוי בהעדפה שלנ

אני מצרפת לך קישורים לשני דיונים מאד מעניינים על שקרים - האחד מעניין בפני עצמו (ומדבר על תפיסת מציאות אחרת של הילדים, והתחושה שלי היא שגם אצלך זה כך) ובשני יש דעה מאד מעניינת וחשובה (לדעתי) של נעה. תראי אם זה נותן לך נקודות נוספות למחשבה.

למעלה