כיצד לבחון משלבת בפעולה

תות שדה4

New member
כיצד לבחון משלבת בפעולה

שלום לכולם, לצערי אני נאלצת להחליף משלבת. אשמח לדעת כיצד הייתם מייעצים לי לבחון כישורי משלבת המוזמנת להתנסות בבית. הכישורים האמיתיים שחשובים לי מעבר לעבודה פרטנית הם היכולות להשתלב בסביבת הגן. כישורים כגון: יוזמה, התמודדות עם מצבי משבר, יכולת להתחבר לעולם הילדים, יכולת לנהל סיטואציה. אילו פעילויות הייתם מייעצים לבנות על מנת לבחון יכולות אלה? תודה ושבוע נהדר.

מרב געש

New member
בחירת משלבת

בחירת עובד זה תמיד מורכב ולא פשוט. לא כל דבר אפשר לבדוק מראש. גם יש גבול לכמה מבחנים משלבת תסכים לבא. מה שאפשר לעשות זה לבדוק את הנסיון שלה בעבר. לדבר עם ממליצים שהיא נותנת ולבקש סיפורים אמיתיים של הצלחות שלה, ושל קשיים שהיו לה. לבקש לדבר גם עם גננות שהיא עבדה איתן. גם ממנה הכי טוב לבקש סיפורים אמיתיים מעברה על התמודדויות ואיך היא פתרה אותן. זה יתן לכם תמונה על סוג האישיות שלה, איך היא נגשת לדברים, כמה היא משתפת או לא. אם מדובר במשהי ללא נסיון היא יכולה לבחור סיפורים מכל מני מקרים בחיים שלה שהיא חושבת שמתארים אותה טוב - גם זה יספר לכם מי היא. גם לפי מה היא בחרה לספר וגם לפי התנהלותה בסיפור.

תות שדה4

New member
אכן מדובר במישהי ללא ניסיון טיפולי

אך בעלת רקע תיאורטי בתחום.

shelala

New member
בחירת משלבת

שלום לך - מלבד אינטואיציה לגבי האדם שאת בוחרת, שזה בעיני הכי חשוב, בטח יותר מניסיון בשילוב - שתראה לך אנושית, אינטליגנטית, ללא ענייני אגו (כי הגננת קובעת מה קורה בגן ולא המשלבת...) נעימה ונחמדה - אם את רוצה לבדוק עוד דברים הייתי מזמינה אותה להכרות עם הילד, לראות שיש "קליק" ואם את ממש רוצה לבחון אותה אז אפשר להזמין לאחר כשעה עוד ילד (או אם יש אח בגיל מתאים) ומתבוננת איך היא מסדרת אותם למשחק משותף. רק חשוב לזכור שכל אדם מתנהג קצת אחרת בסיטואציה של מבחן. תני שתיים שלוש הנחיות לא טריויאליות ושימי לב אם הן מולאו, אבל בעיקר, שימי לב לתגובות של הילד אליה - זה בעיני הכי חשוב וגם הכי קל לבדיקה שלך כי את הילד ואת תגובותיו את מכירה. בהצלחה!

תות שדה4

New member
תודה רבה.

האם יש רעיונות לפעילויות מסויימות בהתנסות, אשר יכולות לגלות לי כישורים שונים?

מרב געש

New member
מאוד קשה עם הילדים שלנו בעיקר לראות במפגש אחד

את יכולות המטפל, כי התהליכים הם איטיים יותר. אם היא נראית לך, אולי הכי חשוב זה לבדוק שהיא מוכנה לקבל הדרכה מדוקדקת, ושיש לך מי שיתן לה אותה.....

קליק ואהבה

לדעתי הכל מתחיל וניגמר בשאלה האם יש קליק בינה ובין הילד וכמה אהבה היא מסוגלת לתת. ילדים מגיבים לאהבה כמו צמח לשמש. את השאר היא יכולה ללמוד תוך כדי עבודה...

asa112

New member
מסכימה עם כל הדברים שכתבו לך

מנסיון שלנו קצת קשה להבין, האם יש קליק בין ילד למשלבת. לנו, למשל, יש ילד שמשתף פעולה עם כולם בפעם הראשונה, ובפגישה שניה יכול להתחיל לבדוק גבולות, ובפגישה שלישית - לכעוס בגלל תגובה לא נכונה. חשוב להיות בטוחה, שמשלבת מוכנה להקשיב לכם ולשתף איתכם פעולה. היא גם צריכה להיות נחמדה באופן כללי, כמו שכתבו לך פה. חשוב לראות שיש לה מוטיבציה. מה שאנחנו עשינו עד, סיפרנו בפגישה ראשונה, למה אנחנו לא רצינו, שמשלבת הקדמת תמשיך לעבוד. סיפרנו מקרים אמיתיים ,שהיו וראינו את התגובה שלה. גם שאלנו, מה היא היתה עושה במצב זה או אחר. ורק, אחרי שהרגשנו שהיא מתאימה, הזמנו אותה לפגישות עם ילד (בתשלום). בפגישות היו משחקים לפי בחירה של ילד ולפי בחירה שלה ולמידה (שיעורי בית - לנו יש ילד בגיל בית הספר). לדעתי, אפשר לבחור פעילות מכל סוג - משחק קופסה, למשל. צריך באמת לראות, איך ילד מגיב אליה ואיך היא מתקשרת איתו.

תות שדה4

New member
תודה רבה לוכולכם!

asa112 הזדהתי מאוד עם מה שכתבת, גם הילד שלי משתף בפגישה ראשונה פעולה עם כולן...ובשניה מתחיל לבדוק גבולות וכו'...

למעלה