כיצד יירשם התינוק?

כיצד יירשם התינוק?

שלום חברים... אני חדש כאן...
קוויתי שאולי יש בידכם מידע בעניין זה-
אני ואשתי מתכננים להרות מתרומת זרע (עקב בעית פוריות). השאלה היא, כיצד יירשם הילד שיוולד?
האם יהיה צורך בהליך אימוץ לאחר הלידה? או שהבעל יירשם כאביו למרות שהזרע מגיע ממקור אחר?
תודה!

kriz

New member
לדעתי אם לא יהיה אימוץ

לא תוכל להירשם כאבא של הילד בשל העובדה שבאמת אינך אביו

אני לא יודעת אם היא תהיה חייבת לרשום את תורם הזרע כאביו.

בכל מקרה - מציעה לכם לקרוא הרבה על הבאת ילד מתרומת זרע (אם לא מדובר בבנק הזרע) ולהכין הסכם מתאים עם התורם...

Dr T noki

New member
את אומרת את זה מידיעה או מתוך ניחוש?

בארץ תורמי זרע אמורים להיות אנונימיים, אי לכך התורם עצמו לא יודע כמה ואילו ילדים נולדו מתרומת הזרע ובטח שלא אמור למסור את הילד לאימוץ על ידי הסכם (אני אומרת זאת מנסיון של חברים לא מעטים שהיו תורמי זרע).

kriz

New member
מניחוש
וכנראה שאני טועה ...

קצת פשפשתי עכשיו באינטרנט וראיתי הודעה של עו"ד עירא הדר בפורום בתפוז וכך נכתב:
"אשה שילדה ילד היא אמו הביולוגית, ומכוח הביולוגיה היא גם אמו המשפטית, ותירשם כאם במרשם האוכלוסין. גם אם היולדת קיבלה תרומת ביצית – היא עדיין תיחשב ותירשם כאם (למרות שאיננה האם הגנטית).
האב הביולוגי הוא מי שמזרעו נולד הילד. חוק מרשם האוכלוסין קובע לעניין קביעת זהות האב שני כללים:
כאשר היולדת היא אשה נשואה – קיימת הנחה שבעלה הוא האב, ורק במקרים חריגים בית המשפט יאשר בדיקת אבהות שעלולה להטיל בכך ספק. חזקה זו מתבססת (לפחות לגבי יהודים) על הרצון שלא להפוך את הילד ל"ממזר". יחד עם זאת, חשוב להדגיש שטובתו של הילד אינה מהווה קריטריון רלבנטי בחוק מרשם האוכלוסין. גם אם החזקה בדבר רישום בעלה של היולדת כאב מבוססת ביסודה על הרצון להבטיח את טובת הילד, הרי שקשה להקיש ממנה תזה נרחבת שלפיה רישום ההורים צריך לבטא את טובתו של הילד.
כאשר היולדת היא אשה לא נשואה – האב יירשם אם תינתן הצהרה של האם והאב בדבר הורותם או אם יוצא צו של בית משפט. צו כזה יינתן רק אם בבדיקת רקמות תוכח זהותו של האב הביולוגי.
חשוב לציין שבדיקת רקמות מבוצעת רק מכוח צו של בית משפט, שכן מדובר בבדיקה יקרה ומטרידה שפוגעת בפרטיות. אין שום אפשרות מעשית, וודאי שאין שום סבירות, לערוך בדיקת רקמות לכל אדם שמצהיר שהוא אב. לכן בפרקטיקה מקבלים כפשוטה את הצהרתם של שני ההורים ועל בסיסה רושמים את שניהם כאם ואב. גם כאשר הילד נולד מתרומת זרע – לפקיד הרישום אין שום דרך לדעת שהמצהיר איננו האב הביולוגי. שהרי תרומת הזרע ניתנה 9 חודשים לפני כן, ואין בפני פקיד הרישום שום מידע בעניין אופן מתן הזרע וזהות האב הביולוגי. בדיקת אבהות תיערך רק כאשר יש סיבה טובה לבצעה (למשל, טענה של האם לגבי זהות האב בניגוד לדבריו, או טענה של גבר כי הוא האב בניגוד לדברי האם). באופן תיאורטי, אם נודע לפקיד הרישום שהאב המוצהר איננו האב הביולוגי – הוא יכול להעלות דרישה לבדיקת אבהות."

כך שלפי מה שאני מבינה במקרה דנן - הבעל ירשם כאב.

ולגבי תרומת זרע - אני יודעת שתורמי זרע בבנק הזרע הם אנונימיים ולכן כתבתי שאם תרומת הזרע אינה מבנק הזרע - חשוב לעגן תנאים בחוזה...

כדאי לשאול את השאלה בפורום פוריות או

בפורום הורים בטיפולי פוריות שם יש סיכוי טוב למצוא הורים שהרו בתהליך של תרומת זרע.
לדעתי האישית והלא מבוססת על ידע, אין שום צורך באמוץ והבעל נרשם כאב.

למעלה