כיצד זה התחיל אצלכם??

כיצד זה התחיל אצלכם??

אצל רובנו זה הרי לא התחיל ביום אחד.. קדם לזה מאורע כלשהוא או הצטברות של אינסטינקטים שככל שחלף הזמן הם התגבשו להם והפכו להשקפת עולם.. למען ההגינות אתחיל ראשון. מאז ומתמיד עוד בהיותי ילד מן השורה בחיידר תמיד הייתי חושב לעומק. מנתח דברים וכו` ותמיד `סבלתי` ממחשבות זרות.. בראש.. לאבי חששתי לספר על זה. אז שיתפתי בזה את המלמד בכיתה בסוד שיח ב-4 עיניים.. כעבור מס. שנים גיליתי שהוא דו... וזה מאוד שבר אותי הקטע הזה שהאמנתי בו וראיתי בו דמות. השאר היסטוריה.. שתפו אותנו גם אתם באחד מהוידויים האישיים שלכם..

סוג ב

New member
אולי אתה צריך לראות

את הסרט חוטא של מני פיליפ. גם שמה הילד מתוודה בפני רבו וזה מטריד אותו מינית. אני בכל אופן, לא האמנתי מאז שנולדתי. לא היתה לי איזה נקודת תפנית.

פרח צוף

New member
אצלי הכל התחיל במשבר נפשי

בתור בחורה בסמינר הייתי אחת הצדיקות זו שלא שומעת אברהם פריד כי הוא חבדניק זו שלא תעלה על הסירות בגני יהושוע כי הם מחללים שבת.. אחרי שהתחתנתי גיליתי לתדהמתי שהבית של תורה הוא לא ממש בית ואין בו כמעט תורה והישיבע בוחר שלי ישן עד 3 בצהרים ומסתובב כל הלילה עם חברים כשאני מדדה בהריון לעבוד כדי שיהיה לנו כסף שאותו הוא יבזבז. כמובן שהלידות הצפופות לא הוסיפו למצב אבל הרי חינכו אותנו שאשה כשרה עושה רצון בעלה אז איך אעיז להמרות את פיו ולחשוב על הפסקה בין ההריונות?וכך ילדתי 4 ילדים בתוך 4 וחצי שנים. לא אלאה אתכם בכל סיפור חיי א"כ הוא סיפור לא שיגרתי בכלל. אולי בהזדמנות.. אבל פשוט התמוטטתי נפשית..זעקתי לעזרה ביקשתי ללכת לטיפול נפשי ביקשתי לדבר עם איזה רב כדי לקבל חיזוקים אבל הוא סירב בשום אופן הוא לא הסכים להכניס שום גורם מקצועי וטען שיש לי מספיק כוחות להתמודד.. בסופו של דבר מאחורי גבו קבעתי תור אבל לא הספקתי להגיע...התמוטתתי קודם..... וזהו מאז הרגשתי בודדה בעולם שאין לי על מי להשען ויצאתי למלחמה על חיי וחיי ילדי..

סוג ב

New member
וואוו../images/Emo201.gif

איך את עושה את זה לבד עם 4 ילדים.... אני עם 2 ומרגישה שאני גיבורה... היית צריכה הרבה כוחות נפש בשביל זה. מי ומה נתן לך אותם?

פרח צוף

New member
ואי שאלה טובה

היתה איזו עובדת סוציאלית שהיתה בשבילי יותר מחברה ועברתי איתה תהליך מדהים של שיקום חוץ ממנה אני שונאת עובדות סוציאליות לרוב הן לא עושות את מלאכתן נאמנה. סתם כך כל אדם צריך אוזן קשבת וכתף תומכת אם זה פסיכולוג אם זה אח אחות או חברה היום אני נמצאת במקום שאני תומכת אני מהווה אוזן קשבת וכתף לסביבה הקרובה ולזקוקים לכך. וגם פה אשמח לתת למי שמושיט יד

סוג ב

New member
גם לי הייתה אחלה עובדת סוציאלית

תקופה קצרה, אבל באמת שהיא הייתה בסדר. לא יודעת מה יש לאנשים נגד עובדות סוציאליות. בכל אופן- כבוד על הגבורה שלך. זה לא מובן מאליו.

אני הקTן

New member
וואו!!!!!

את באמת אגדה, והיכולת שלך למצוא כוחת בתוך נפשך ולצאת למלחמה על חייך, מעוררת התפעלות!!!!

מדהים

כל הכבוד שאספת כוחות ואת מנהלת איך שאת רוצה את חייך. את בעיניי גיבורה גדולה.

ואוווווווווווווווווווווו!!!!!!!!!!!!

נוגע ללב הנה, למי שמבקש, הוכחה שהחרדיות בשקר יסודה. אם היא מביאה לכזה מצב, כזה חוסר אנושיות, כזו התעללות! ואיפה ההורים שלך היו בכל הסיפור? הלוא הם אשמים במצב, לא פחות מאשר בן זוגך שהיה ילד וחסר נסיון כמוך.

פרח צוף

New member
אי אפשר להכפיש את החרדיות

בגלל אלימות. אונס ואלימות יש בכל חברה ומסתירים את זה הן במגזר חרדי והן במגזר חילוני או כל מגזר אחר. הבעיה היא באדם שחווה אונס או אלימות הפחד של לחשוף את הדברים ולבקש עזרה גורם להסתגר במן קונכיה של אין בעולם מי שיושיע אותי כשבעצם היחיד שמסוגל לעזור ולהושיע זה אותו אדם בעצמו.. אם אין אני לי מי לי? בכל השנים היו אונס ואלימות בלי קשר למגזר מגדר או דת. זה משהו שקיים בנפש האדם ויש אנשים שלא מסוגלים לשלוט בעצמם. לרוב זה נובע מחסכים רגשיים או מדמוי עצמי נמוך מאד וע"י הפגנת כוחניות חושבים שיוכלו להשיג תחושת עליונות. איפה ההורים שלי היו?לא גיליתי להם כי ברחתי מבית אלים לנישואים מלאים בנסיונות ואלימות. ואל תרחמו אני שונאת רחמים אני גאה במי שאני במה שעברתי ובמה שאני עושה ואיפה שאני היום.

לחוד

New member
כל כך יפה שאת יכולה לראות צדדים חיוביים

בחרדים. זה לא מובן מאליו למי שעבר מסכת כזאת. ליבי איתך.

בוודאי

את אכן צודקת שאי אפשר להכפיש חברה בגלל שנמצאו בה בעיות מסוימות, חמורות ככל שתהיינה. אבל, כאשר אותן הבעיות המסוימות החמורות הללו נעשים במודע, במתכוון, מתוך בחירה "ערכית" - כי אז זו לא הכפשה, אלא זעקת חמס. לפי מה שהבנתי מדברייך, אף אחד לא אנס אותך. פשוט חיתנו אותך כשהיית ילדה, עם ילד, וחינכו את שניכם בצורה כזאת שהביאה אתכם לסיפה של טרגדיה! לחוויית אומללות נוראית (גם אם תטעני אלף פעמים שזה נפלא, ארבע לידות בארבע וחצי שנים זו חוויה נוראית בקנה מידה נורמטיבי). הבנת? לא טענתי שהחרדיות נוראית בגלל שיש בה אלימות. כלל לא. החברה האנושית מיסודה אוצרת בתוכה רכיבים אלימים, בכל מקום. החרדיות בשקר יסודה - בגלל שהיא מאפשרת מלכתחילה מצבים אומללים בשם ערכים דתיים כביכול!

חסדין

New member
חלש...

רוצה, חרגת קצת מתחום ההגות האופייני לך ובאת בשערי הנגחנות...... אין קשר בין האלימות לבין החרדיות והחרדיות לא הובילה במקרה שאותו מתארת פרח לאלימות. אני לא רואה כאן איך החרדיות איפשרה מצבים אומללים בשם ערכים דתיים כביכול. הבחור רע מיסודו, ריק מתוכן. היא נישאה לו וגילתה את זה בדיעבד. החרדיות לא מצדיקה מעשים כאלה ואיננה תומכת בהם. אם היה רב שהיה משדל אותם לחיות ביחד למרות כל האלימות ומבלי שיחול שינוי בהתנהגותו של הבעל, היית צודק. גם אם אני מסכים איתך, ואני כן, שבמקרים רבים החרדיות מהווה קרקע פורה להתפתחותה של אלימות ולאי-מניעתה, זה לא המקרה. שים לב, שאפילו הבחורה שעברה את מה שעברה, וגולשת איתנו כאן בפורום - משמע: רואה את עצמה כחרדית אנוסה במידה כזו או אחרת- איננה עושה היקש בין החינוך החרדי שקיבל בעלה לבין מעשיו. היא רק מתארת התפכחות מאשליות שליוו אותה בימי בחרותה. החרדיות כנראה בשקר יסודה, אבל לא בגלל שהיא מאפשרת מצבים אומללי בשם ערכים דתיים. אלא בגלל שהיא לא נתמכת ביסודות של אמת. הא ותו לא.

פרח צוף

New member
אין קשר בין חרדים לאלימות

התנאים שגורמים לאדם להיות אלים הם: ילדות אלימה,הפרעת אישיות,היפרקטיביות וחוסר שליטה. אצל החרדים יש נטיה להסתיר אלימות יש נטיה לטאטא דברים תחת השולחן. לשלוח אדם שזקוק לטיפול תרופתי ליעוץ אצל רב שלא יודע מימינו לשמאלו. ולכן הרבה מקרי אלימות או אונס במגזר החרדי לא מתפרסמים. מנסים להשאיר את זה לטיפול הקהילה... לא תמיד זה עוזר.....

זאת בדיוק הנקודה

ואני פונה כאן גם לחסדין. אינני יודע מהיכן הגענו לדיון על אלימות בחרדיות. אני בכל אופן לא כיוונתי לשם כלל. נקודת הטיעון שלי, שפרח עמדה עליו עכשיו, היא פשוטה בתכלית: החרדיות בשם ערכים מסוימים מבקשת מהאדם יותר מכפי כוחו; וכאשר האדם נדרש לעזרה, הרבנים, בשם ערכים מסוימים, יפנו אותו למקור עזרה אכזב. וכך נולדות טרגדיות. כדי להתרחק לרגע מהמקרה הספציפי, הכואב עד מאוד, של פרח - אבקש להביא דוגמה אחרת. נניח שזוג צריך סיוע סקסולוגי. יש להם בעיות בקיום יחסי המין, תתפלאו, זה ייתכן. מי שישאל את הרבנים, ויש מספיק אנשים חרדים כאלו, יקבל תשובה שנעה בין הסתייגות ורתיעה לבין איסור מוחלט. סקסולוג עלול לנסות לעודד אינון (מלשון אוננות), ועוד כל מיני עזרים כאלו ואחרים, שלפי ה"ערכיות" החרדית הם פסולים ואף אסורים. במקרה כזה, יישלחו בני הזוג לגורם לא באמת מקצועי, מתוך העדה, והסיכוי שלו לפתור את הבעיות קלוש (מי באמת ייפתח בפני אדם מהקהילה? איך אדם האמון על כללי צניעות נוקשים ומטומטמים יכול לסייע למישהו עם חרדות ממין או ווט אבר?). לאור האמור, נחזור לדוגמה של פרח צוף. הדומה המזעזעת כל לב אדם. אינני בטוח שבעלה לשעבר היה אדם רע, לפחות לא זה מה שעולה מהנתונים שפרח הביאה בהודעתה. הוא פשוט היה חרדי קלאסי. הוא ידע שהתפקיד של האישה הוא לעבוד, ולהביא ילדים, והוא לא ראה לנכון לשנות את הכלל הזה שהחברה החרדית כל כך משתדלת לקבוע. כשהתברר שצריכים סיוע מיועץ מקצועי, שוב באה החרדיות והפריעה. בציבור החרדי זוג שהולך לטיפול הוא "לא בסדר", וכו' וכו'. והבעל-הילד, שלא השכיל להבין את המצב לאשורו, מצא את עצמו בבזיונות גדולים אף יותר. אילו החרדיות הייתה מחנכת לאנושיות, לסובלנות ולהגיוניות, לא היה לי מה להלין עליה. אני הרי לא מצפה שחברה תצליח להשריש לחלוטין את ערכיה בהצלחה מלאה ללא סטיות. אבל אני כן מצפה שהיא תחנך להם. והחברה החרדית, בהרבה פרטים אנושיים אלמנטריים, נאלמת דום. עיין ערך נחמן אנשין, ואחרים הידועים ושאינם ידועים לנו. כמובן, כל חברה חולה, כי אדם מעצמו הוא חולה. האנושיות מטבעה היא בעלת חולשות. אבל כאשר הערכים של חברה בעייתיים (ולא רק התופעות), זו כבר בעיה אמיתית. והרבה מערכיה של החברה החדרית, בעיניים בנות ימינו, בעייתים הם. די להציץ בנושא שפרח העלתה - והוא השקר הגדול שביסוד יחסה של חברה זו לאישה. אני מקווה שהפעם הבהרתי דבריי כהלכה.

וגם איני רואה מקום ל"אדם רע"

לא שמעת את כל הסיפור, על פניו נראה שהבנאדם אטום, אבל אני רואה כאן חברה אטומה שפרטיה אטומים. בחברה החרדית, לפנות ליעוץ זה לפעמים בגדר הבושה, ובוודאי לעזרה נפשית. יתכן שבשל כך בנזוגה דחה את בקשתה. פרח. סחתין על הצעדים.

ככה זה

החרדיות הישראלית רצופה שקרים גסים ומביאה את מאמיניה למצבים בלתי אפשריים חזקי ואמצי

למעלה