כיצד הכרנו את ערן?

אור פרא

New member
כיצד הכרנו את ערן?

יש מצב שכבר היה שרשור כזה. אם כן, זובי, הפורום זקוק לזריקת רענון, ודבר לא יקרה אם נזכר מעט בדברים ישנים. בכל אופן, מטרת השרשור היא שכל אחד יספר איך בדיוק הוא הכיר את (המוזיקה של) ערן. פרטו, נמקו והביאו דוגמאות

1Reebok

New member
דרך אלונה דניאל.

את דניאל הכרתי בכיתה ח', או ז'.. ומאז כבר חיפשתי דיסקים שלה. אחרי כמה זמן גיליתי שהיא היתה חברה באיזו להקה לא מוכרת בשם טאטו, שאת הדיסק שלה ניתן למצוא בחנויות. אחרי (עוד) כמה זמן גיליתי שיצא לה דיסק עם עוד שני חבר'ה ורביעיית מיתרים, ודרך האלבום הזה הכרתי את ערן צור, בעיקר דרך השיר ערב ב' כסלו, שהדהים אותי כבר אז.

bleeding guitar

New member
דרך אחי ../images/Emo168.gif

כי התאהבתי בשיר ביתר ירדה לליגה א' ואני שונאת ביתר
ואחי היה רואה כל הזמן שורו ושומע את הדיסק של כרמלה גרוס ואגנר וזה די נדבק

osn

New member
"בערב ב' כסלו"

אמנם הכרתי את להקת טאטו, אבל אז לא חשבתי על ערן צור כיוצר נפרד, ול"כרמלה גרוס ואגנר" כמעט ולא יחסתי חשיבות . אבל הקליפ של "בערב ב' כסלו" ששודר בתוכנית "הקופסה" בערוץ 3 המיתולוגי בהגשת שרון קנטור וגם בערוץ 2 ,העלה את ערן צור את התודעה ומאז, לא מפסיקה לעקוב אחר יצירתו והתפתחותו. אני זוכרת שהרגשתי אז כמו מישהי שהולכת נגד הזרם בהערכה שלי כלפי ערן, כי השיר והאלבום כולו רחוקים מאוד מן המיינסטרים. מובן שהאלבום הפך להיות ציון דרך בעיצוב הטעם המוסיקלי שלי, ואני בהחלט מוקירה תודה לערן על כך.....

retard boi

New member
דרך טאטו

האמת שבאון עקיף אני מכיר אותו דרך המכשפות שעשו כיסוי של ערפד שמאוד אהבתי שהייתי בתיכון, ערפד הוביל אותי לטאטו וטאטו הוביל אותי לערן צור. האמת שבשנה האחרונה התחלתי להכיר אותו קצת יותר טוב בגלל שחבר התחיל לחשוף אותי אליו. הכרתי לפני בעיקר את השירים המולחנים של יונה וולך ואת הסינגלים של כרמלה גרוס וואגנר.

אור פרא

New member
דרך יונה וולך

ביום כיפור כלשהו קראתי כתבה על יונה וולך בעיתון. הם שמו שם חלקי שירים שלה והתאהבתי בה ברגע. זה הוביל אותי לשאול ולקנות ספרים שלה. חיפוש באינטרנט של הטקסטים שלה הניב את "תותים" בביצוע של ערן. והשאר הסטוריה...

NY STEEL

New member
היי חבר'ה

עברתי כאן לגמרי במקרה ובאמת הרבה זמן לא הייתי פה ראיתי שהפורום לא ממש הומה אדם (בלשון המעטה) ודיי חבל שכך אני כבר תקופה ארוכה בכלל לא שומע את ערן וגם לא דברים שדומים לזה ככה שאין לי ממש מה לחדש ו להוסיף כאן בפורום אבל על הנושא שהועלה כאן יש לי מה להגיד אז אני מקווה שזה יחיה כאן קצת את הפורום הכל התחיל שאחותי הייתה שומעת בזמנו את הקסטה של טאטו בתדירות דיי גבוהה פעם אחת נושא שיעמם לי וגנבתי לה את הקסטה (ביחד עם עוד כמה דברים) ודיי נדלקתי על כמה מהשירים- חשוב לציין שדווקא מהשיר "אנס בחצרות בחושך" ששר ערן דיי נרתעתי. מאוחר יותר בסביבות כיתה ט' קניתי את הדיסק פרח שחור ומאוד אהבתי אותו. שמעתי עוד שירים שלו שהורדתי מהאינטרנט (סליחה על הווידוי, אני כבר לא עושה דברים כאלה) ודיי במהרה נמאס לי מזה. רק בשנה וחצי-שנתיים האחרונות נזכרתי במוסיקה שלו אחרי שהייתי בהופעה שלו בעיר הבירה לפני שנתיים.. כרגע אני לא שומע בכלל את השירים שלו וגם לא הייתי בהופעה שלו נראה לי שנה ככה אבל כמובן שלא הפסקתי להעריך אותו, אומן גדול. ושוב מצעטר על הנטישה הלא כלכך אלגנטית שהפגנתי כאן בפורום סוף שנה שעברה הייתה מאוד מאוד עמוסה שלא היה לי זמן לנשום.. במהלך יולי-אוגוסט הייתי בכל מיני מקומות שלא ממש היתה לי שם גישה לאינטרנט וכרגע אני לומד בעתודה טכנולוגית וגם אין לי כלכך זמן אני מקווה לקפוץ לפה פעם הבאה ולראות שהפורום לא נסגר. שנה טובה לכולם ירון.

אונגה

New member
יונה וולך, רונה קינן.

כשהייתי קטנה יותר ושמעתי פעם ראשונה את ערן צור, נפלתי דווקא על "תותים". אין מה לעשות, ילדה בת עשר מזדעזעת עמוקות כשהיא שומעת את המילה "זין" (אלוהים אדירים!) וניסיתי להתרחק ממנו כמה שיותר (שנים מבוזבזות). דרך רונה קינן הגעתי ל"אתה חברה שלי", למופע ולערן שוב, והחלטתי לתת הזדמנות. בעיקר התאהבתי בקשר ליונה וולך (קצת מצחיק שמכל מה שערן עשה התענגתי בעיקר מה"חיבור" ליונה וולך אחרי שהתרחקתי ממנו בגלל המילה "זין", נכון?). נעים מאוד, אני אסיף. לא שורת פתיחה מבריקה ומקורית במיוחד בפורומים בתפוז, אבל, אני קורא כבר כמה זמן. אז בהזדמנות זו, גם שנה טובה וגמר חתימה טובה

FooK MI

New member
אממ.

פעם אהבתי את יוני בלוך.]; בעקבותיו אהבתי את אפרת גוש.]; ולפני שנתיים-שלוש הייתה לה הופעה בבארבי כפר-סבא ששודרה בערוץ 24, וערנוש התארח. את 'קיץ' ו'רטוב וחם' ו'ערב ב' כסלו' הכרתי כבר, אבל פתאום המוזיקה שלו די תפסה אותי, וזמן מה אחר-כך רכשתי את האוסף הנהדר ממש. במקביל הכרתי לאט-לאט את יונה וולך, וכשקניתי את 'תת הכרה נפתחת כמו מניפה', האוסף שלה, די התקשיתי עם כל הקונספט הזה של שירה, שהיה מאוד חדש לי, והחלטתי שאין דרך טובה יותר להתוודע אליה מאשר דרך מוזיקה, ורכשתי גם את 'אתה חברה שלי' (יו, פעם היה לי מלא כסף :|). ועד היום יש לי רק את שני האלבומים האלו, והיום נתקפתי חשק מטורף ל'אתה חברה שלי' ונזכרתי שערן בכלל לא רע ובאתי לכאן. אז אני חדש.];

למעלה