כיצד הייתם מגיבים ?

משתלבת

New member
כיצד הייתם מגיבים ?

אנחנו מטופלים אצל קלינאית תקשורת מטעם מכבי תקופה ממושכת למדיי אם כי עם הפסקות ארוכות מאוד . לאחרונה אמרה לי הקלינאית שהיא שוקלת להפסיק את הטיפול בבני ( בן 5.8 ) לדבריה בכל מה שבדקה הוא בסדר . היא אמרה שכמובן תעשה לו עוד מס' טסטים - אבל הכיוון הוא להפסיק את הטיפול . הייתי מופתעת והראתי לה את אי שביעות רצוני והיא אמרה לי שהיא מוכנה לשבת איתי ולשמוע כיוונים נוספים . הבן שלי אובחן אצל צחור השנה כאוטיסט . אני לא יודעת איך יכול להיות שילד עם בעיות תקשורת לא זקוק לקלינאית תקשורת . מה הייתם עושים במקומי ? האם הייתם פונים לקלינאית ותיקה ומומחית שתאבחן ותמפה את כיווני הטיפול ואת המלצותיה אעביר לקלינאית ? תודה .

נטע31

New member
נראה לי

שזה נובע מהמגבלות של קופות החולים. כידוע קופות החולים מוגבלות, התור לקלנאית תקשורת ארוך מאוד (חצי שנה/שנה) והקופה לא יכולה לממן טיפול לכל החיים. הילד שלך יסיים טיפול וילד אחר שזקוק יכנס במקומו. יש גם את ההתחשבנות שילד שאובחן יקבל טיפול במסגרת הגן/בי"ס והקופה תתן לילד שאין לו כרגע טיפול כלל. אולי זאת תשובה מבאסת אבל אמיתית...
חג שמח

משתלבת

New member
יתכן, אבל היא

אמרה לי שהוא מהטיפולים העדיפויים שלה והיא מוכנה לשבת ולבחון אפשרויות . למה לה להגיד לי דבר כזה אם הבעיה היא סדר עדיפויות ?

גאמי

New member
קודם כל. באמת תמוה.

במידה ואינה רואה לאן אפשר להתקדם בטיפולה, כנראה שאצלה בהחלט לא כדאי להמשיך, אין מה להתעקש אם היא מרגישה כך. מה שכן כמו בכל נושא, תמיד כדאי לקחת חוות דעת נוספת על מנת לא לפספס. כך שהרעיון שהעלית נראה לי, חוות דעה שניה של מנוסה וממנה בשלב זה אולי כדאי לעבור לאחרת, או לאפיקי טיפול נוספים היכולים לקדם את בנך. ובהצלחה

משתלבת

New member
הבעיה גאמי שאין לי מישהי

אחרת דרך הקופה אלא רק מחוץ לעיר וזה בעייתי מבחינתי.

גאמי

New member
זה באמת בעייתי. מה לגבי סוגי טיפול

אחרים שבתוכם כבר יש בלאוו הכי עבודה על שפה? למשל טיפול קבוצתי כלשהו ריפוי באומנות וכו'

doroniz

New member
טיפול בדיבור

על פניו, ילד אוטיסט זקוק לתמיכה בכיוונים רבים וביניהם גם של קלינאית תקשורת. לא ברור מדוע קלינאית תקשורת לא מוצאת מקום להמשך הטיפול, אבל יתכן ואותה קלינאית תקשורת חסרת ניסיון בכל הקשור לאוטיזם. אני הייתי מבקש חוות דעת מקצועית בר-סמכא להמשך טיפול כולל. למשל, הייתי פונה למנהל/ת היחידה להתפתחות הילד של קופ"ח מכבי בכדי לקבל את המלצתם לתכנית טיפולית. סביר להניח שמגבלות תקציביות ואחרות לא יוכלו לאפשר קיום וביצוע התכנית במסגרת קופ"ח, אבל אין זה אומר שאי-אפשר לקבל מהם חוות דעת מקצועית. שנה טובה, דורון.

rafiek

New member
חוות דעת מקצועית

אני לא נוטה להמליץ על המכון להתפתחות הילד כעל בר-סמכא לתת חוות דעת אוביקטיבית ומקצועית. גם מהנסיון שלי, מה שמנחה אותם זה מסגרת הזכאות של הילד לטיפולים במכון. זה לא במקרה שהקלינאית הגיעה למסקנה שאין לה יותר מה לתרום לילד, בדיוק כאשר סל הטיפולים שלו אצלה נגמר... זה לחלוטין לא אומר שהילד לא זקוק להמשך טיפול. בכל אופן, כדאי שתראה את הילד קלינאית תקשורת אחרת, ורצוי שתהיה כזו שמתמחה באוטיזם. קלינאיות תקשורת מטפלות בקשת יותר רחבה של בעיות תקשורת ודיבור ולא כל אחת מומחית דווקא לאוטיזם. מה גם שהספקטרום עצמו רחב, וכל ילד זקוק לדגשים אחרים בטיפול התקשורתי ובפרט לאחר תקופה של טיפול והתקדמות, יש מקום להחליף את המטפלים ולהגיע להישגים חדשים.

שלום לך

מניסיון שלי...לחפש מישהיא יותר מקצועית! כשאופיר היה בן שנתיים וחצי, כמעט ולא מדבר, התחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת במתיא. אחרי שתי טיפולים, היא הודיעה לי שאין לה מה לעבוד איתו. לדבריה, הוא ילד חכם ומקסים, מבין את כל הוראותיה ופועל בהתאם, הדיבור יבוא עם הזמן ובעצם...היא לא מבינה למה אמרו שהוא PDD. את יודעת איך זה בלבל אותי? אני רואה את הבן שלי, יודעת ללא ספק שהוא צריך עזרה והמון עבודה, והנה קלינאית תקשורת אומרת לי דבר כזה. למזלי הרב, אותו יום יצרה איתי קשר קלינאית תקשורת ממכון הדים, ששם הייתי בהמתנה של מספר חודשים. היא ממש לא קיבלה את דבריה של הקלינאית ממתיא, ובעצם לה אני חייבת המון. היא זו שלימדה את בני את המילים הראשונות והחשובות, שכל-כך עזרו לו בחיים ובתקשורת איתנו. בקיצור, אם זה מה שהקלינאית אמרה לך...היא עצמה לא יודעת איך להמשיך לעבוד איתו, לכן היא ממליצה להפסיק. פני דחוף למישהיא מקצועית שתאבחן אותו ותציע דרכי טיפול, בהצלחה!

משתלבת

New member
אז נראה לך מה שהצעתי , כי מי כמוך

יודע שבמקומותינו אין קלינאיות תקשורת ובטח לא כאלה המתמחות באוטיזם , גם לי עושה הרושם שנגמרו לה המשחקים והכרטסיות ואולי לא בא לה להכין חומר כשבפתח יש רבים שממתינים בתור .... לאיזה קלינאיות לפנות לצורך חוות דעת / איבחון ?

אנחנו פנינו לילנה ממכון הדים

מאוד נעימה ומקצועית. לאבחון לא צריכה להיות בעיה להתקבל, ההמתנה לטיפול קצת יותר בעייתית (חיכינו כ-4 חודשים). לא יודעת מה קורה באשקלון, אבל כדאי לברר ולשאול. חשוב שזו תהיה קלינאית שיודעת לעבוד עם קשיי תקשורת (!). במכון פירון למשל, קלינאית התקשורת אמרה לי מראש, שהיא מתמחה בבעיות הגייה, ולא יודעת לעבוד על בעיות תקשורת. חשוב לבדוק את הנקודה הזו!

so exhausted

New member
באיזה קופה אתם

אמא של אופירוש באיזה קופה אתם? האם קבלתם קלינאית תקשורת כשילד כבר היה בגן תקשורתי?

אנחנו במאוחדת, והתשובה היא לא

כשאופיר אובחן, הוא היה בן שנתיים וקצת, התחלנו בטיפולים אחה"צ, כשהקופה משלמת על כל הטיפולים (עד גיל 3 אין הגבלה על מס' טיפולים). כשאופיר נכנס לגן תקשורתי, הפסקנו את הטיפולים מיוזמתנו. לא ראינו צורך , ולא רצינו להעמיס אחרי העבודה בגן. אין לי מושג אם היו ממשיכים לאשר טיפולים, או כמה (לא ביקשנו)

shira47

New member
תגובה

שלום למשתלבת. קראתי את ההודעה,זה בדיוק מה שקרה לנו לפני כשבלושה שבועות עם קלינאית שלנו.רק שילד הוא בן שנתיים ו10 חודשים,דרך הגב גם אובחן ע' דיצה צחור.גם אני שאלתי את עצמי בדיוק אותן השאלות,האם ילד כבר לא זקוק לקלינאית תקשורת.זעמתי כששמעתי שהיא מפסיקה את הטיפול והתקשרתי אליה לבדוק למה.בצורה נעימה ביותר דיברתי איתה והיא הסבירה שבנתיים קוראת לזה "חופשה" עד נובמבר דצמבר ,משום שהילד עלה לגן חדש יש לתת לו להסתגל למקום וגם בגן הם עובדים מצויין עם הילדים. לא היתה לי בררה,אלא לקבל את החופש,מפני שאין לי בעצם ברירה אחרת,אנו במקום כזה שאי אפשר לפנות לשום גורם מקצועי מחליף.אז הבטחתי את עצמי לצור איתה קשר בנובמבר.ושוב ההרגשה שלי שאני לא עושה מספיק לילד שלי וגם כעס.

משתלבת

New member
הלוואי שהיא הייתה מדברת על הפסקה

היא מדברת על מיצוי טיפול , שהיא לא יודעת על מה לעבוד איתו , היא מעבירה אותו מבדקים שלדעתי לא קשורים לבעייה שלו למשל באיזה צליל מתחילה המילה ובאיזה צליל מסתיימת המילה .בכך אין לו בעיה ולכן עובר את המבדקים בצורה מניחה את הדעת ויוצא שהוא לא זקוק לטיפול ... מייאש

ריקי 04

New member
אנחנו נפרדנו מקלינאית התקשורת שלנו

היינו אצלה ארבע שנים, באופן פרטי - כך לא היה שום עניין עם קופ"ח, ותאמיני לי - הרוויחה מאיתנו הרבה כסף... אחרי שנתיים (גיל ארבע וחצי) היא אמרה לנו כבר שמיצתה את הטיפול בבננו, ושהוא זקוק עכשיו לטיפול קבוצתי. לא מצאנו, והיא העלתה רעיון שנצרף את אחותו התאומה, וזה עבד מעולה. ככה היה שנתיים, ולפני חצי שנה היא אמרה לנו שזהו, עכשיו באמת מה שהוא צריך זו עבודה על כישורים חברתיים בקבוצה. אני מסכימה איתה, כי בעיות שפה אין לו כבר מזמן (ולכן השינוי שעשענו לפני שנתיים), וכישורים חברתיים - זה לא חוכמה לעבוד עם מבוגר 1:1, כי זה ממש לא דומה לעולם האמיתי. במעבדה, 1:1 זה קל - החוכמה היא לעבור לבצע מול ילדים. בקיצור, יכול להיות שהקלינאית צודקת... אומנם מוזר לי להיות בלי, אבל לכל קושי צריך את העזרה המתאימה. 1:1 עם קלינאית, זה לא מה שהוא צריך עכשיו... לא שאני באה לסנגר על קופ"ח... אותנו העיפו לפני שלוש שנים, אחרי שנה ומשהו. והודו - שאנחנו פשוט "תוקעים" את התור. מעניין, PDD לא נעלם בתשעה מפגשים... עם מרפאה בעיסוק אנחנו ממשיכים פרטי עד היום... אצלנו זה ממש חובה (מטוריקה עדינה על הפנים... לא חוכמה לכתוב, צריך גם שיידעו מה כתבת...)

למעלה