כיצד אתם מקררים ?

כיצד אתם מקררים ?

הכוונה היא איך אתם נוהגים להוריד את הטמפ' ל-15 מעלות כדי לאפשר תרדמת חורף ? בתוך הבית בחדר מאוורר תמידית ,לא ירדה הטמפ' מתחת ל-22 מע'(אני מקווה שבשיא החורף זה ישתנה),אז פשוט הוצאתי את הטרריום החוצה למרפסת מקורה ,אבל זה לא נוח כל כך מבחינתי . יש אולי למישהו פיתרון יצירתי יותר ? עוד שאלה : מה הטמפ' המינימלית המותרת ,שלא מסכנת את הנחש ?

Itamar Levy12

New member
תרדמת חורף

את הנחשים שלי אני מרדים בבוידם של הבית-המקום נמצא בחדר האחורי שרחוק מהאח,הטמפ' שם עומדת בימים ה"חמים" שיש בזמן האחרון על 16 מעלות ובדר"כ על 12 מעלות. איפה אתה גר? פתרון אין לי להציע לך חוץ מלחכות לחורף החזק והקר שיגיע =/ מכל המ שקראתי על תרדמת נחשים ממליצים על 12-16 מעלות(עדיפות לאיזור ה12מעלות) על איזה נחש מדובר? בן כמה? לדעתי מתחת ל10 נשמע לי קר מידי. הייתי ממליץ לשמור על 12-14 מעלות.

קינג קל' נקבה בת שנתיים באורך 95ס"מ

אני גר באיזור השומרון וכל הנחשים נמצאים במזווה שהוא מעין חדר כביסה עם חלון פתוח תמיד וגם כשבחוץ ירד ל-14 מעלות ,בחדר לא ירד מ-22 . עכשיו כשאני חושב על זה ,גם כעת בחוץ רוב שעות היום הטמפר' בין 16 ל-18 מע' ,רק בלילה ירד ל-14 מינימום(זה גם לא מספיק נכון ?) .

naja

New member
14 זה מצויין.

אם אתה גר בשומרון יש מצב שבחודשיים הקרובים הטמפרטורה תרד ובהרבה. אני מציע לך לחפש מד חום מינימום-מקסימום, שיאפשר לך לעקוב אחרי הטמפרטורה בצורה הרבה יותר יעילה.

קינג קל' נקבה בת שנתיים באורך 95ס"מ

אני גר באיזור השומרון וכל הנחשים נמצאים במזווה שהוא מעין חדר כביסה עם חלון פתוח תמיד וגם כשבחוץ ירד ל-14 מעלות ,בחדר לא ירד מ-22 . עכשיו כשאני חושב על זה ,גם כעת בחוץ רוב שעות היום הטמפר' בין 16 ל-18 מע' ,רק בלילה ירד ל-14 מינימום(זה גם לא מספיק נכון ?) .

naja

New member
במחסן בחצר.

הטמפרטורה שם באיזור ה12-15 מעלות והיא די יציבה. החיסרון הגדול במירפסת הוא שעשויות להיות תנודות גדולות בטמפרטורה, וזה ממש לא רצוי בתרדמת חורף. כמו כן בהרבה איזורים בארץ הטמפרטורה במרפסות עשוייה בקלות להגיע ל0 מעלות וזה ממש לא מומלץ.

kingsnake

New member
אני רואה שכבר ענו לך בצורה....

מקצועית אבל, סתם שאלה למה אתה רוצה להכניס קינגית קלי' בת שנתיים להוברנציה האם זה להפסקה או לריבוי בסוף ההיברנציה אם כן לא הייתי ממליץ על זיווג של הנחשה עד לגיל 3+...

Itamar Levy12

New member
אני יענה פה

בלי קשר למה שהוא מתכנן לעשות: תרדמת חורף לפי כמה מאמרים שקראתי תורמת לחש הורמונלית ומטבולית(הפסקת פעילות של מערכת העיכול-אני גם ממליץ על האכלה במרחקים גדולים בגלל זה). בנוסף לזה,אם זה בריא לנחש זה חוסך לך במזון לתקופה מסויימת וחוסף הרבה זמן שאפשר לנצל לדברים אחרים הרי אתה צריך רק לבוא פעם בשבוע לממש כמה דק' לראות אם הנחש שפך מים/להחליף מים או במקרה ואתה לא מרדים עם כלי מים להוציא אחת לשבוע ולתת לנחש לשתות.

kingsnake

New member
אני יגיב פה...

אמנם זה נותן לך חופש וחוסך לך כסך אך באותו הזמן זה כאילו אין לך נחש הרי אינך יכול להוציא את הנחש ולשחק איתו בזמן שהוא בהיברנציה לכן אני איני מכניס את הנחשים שלי להיברנציה אפילו עם עברו את גיל 3 אם אין בראשי מטרות לזיווג....

Itamar Levy12

New member
אישית

אני לא ממש משחק עם הנחשים,הם יותר לתצוגה וכו' כמה שפחות אני מוציא ו"משגע אותם". לי יש כרגע זכר של כרכן טקסס בן שנה וחצי(קיץ של 2004) שסירב לאכול במשך חדושיים לכן הורדם לפני כמה זמן בשביל שלא יאבד משקל בחימום,אני לא רואה עם זה בעיה זה פשוט תהליך טיבעי מאוד.

kingsnake

New member
אני לא יגיד....

שהנחשים שלי לא לתצוגה הם גם לתצוגה אבל גם להחזקה ולמדיה תוך כדי לדומא איני רוצה נחש שכאשר אני יוציא אותו הוא יחרבן עלי ויחורר לי את הידיים אם זה מה שהייתי רוצה לא הייתי מחתים את המתכדרים שלי והקינגים... ואיני אומר שהיברנציה זה לא תהליך טבעי אך בכל זאת אנחנו מעופפים את הטבע בכך שאנו שומרים על מה שנקרא "חיות בר" ואיני רואה סיבה לעשות את ההיברנציה הזאת.. הכל כאן נאמר ברוח טובה וזה עיניין של טעם....

hod4

New member
מה קשור

השרשור על טמפרטורה וקפצתם לנחש נושך או לא ואל תידאג קינגסנייק המתכדר והקינגים לא יחוררו אותך

לא בחרתי לבוא לעולם...

ובתרגום חופשי -לא בחרתי להרדים אותה ,היא פשוט סירבה לאכול למרות שהייתה מחוממת ולכן אני זורם איתה ,אני לא מתכוון לזווג אותה השנה . רק בשנה הבאה בשאיפה .

למעלה