כיפת המפלג...

• פותח הנושא ZAF
  • פורסם בתאריך

ZAF

New member
כיפת המפלג...

במכוניתי דיי וותיקה ובהיתבוננות לתוך צידה הפנימי נתגלו מעין סדקים דקים נראה לי שהגיע הזמן להחליפה ובאותה היזדמנות גם את חוטי ההצתה שכן העסק נראה דיי וותיק, הציוד הינו מקורי של בוש...האם כדאי לדבוק במקור או לפנות למוצרים תחליפיים אשר מתימרים לשפר את עוצמת הזרם המועברת למצת? למישהו יש ניסיון בעיניין? תודה צף

גרמי

New member
באיזה אוטו מדובר?

לדעתי במכונית "ותיקה" שכבר לא בשיאה עקב בלאי לכל חלקי הרכב, אין שום טעם להרכיב חוטי הצתה מיוחדים למיניהם. לדעתי אתה תגלה שגם התקנת חוטים חדשים רגילים לגמרי ומפלג חדש יביאו לשיפור מבורך ומורגש בביצועים, ואם לא בביצועים, לפחות באופי פעולת המנוע.

ZAF

New member
שלום גרמי

מדובר באודי מדגם "קופה" שנת דגם 1990, המנוע המקורי הינו 1800CC אך לפני שנתיים שיפצתי אותו באנגליה:הראש הוחלף לראש ספורטיבי עם שסתומים מוגדלים, קמשפט 203, בוכנות מוגדלות,חריטה מחדש (כעת 2000CC), הספק 160HP. כמובן שגם מערכת הפליטה והנשימה הינן חופשיות. השאלה אם מוצרי ה"אפטר מרקט" בתחום ההצתה יותר יעילים מהמערכת המקורית - שאינה זולה מהן בהרבה (BOSCH)?

© DrorZi

New member
חוטי הצתה של אודי נחשבים יקרים

מאוד. בגלל הצורה המיוחדת של החלק שמתחבר לפלאג. גם סט רגיל עולה פי 3 מסט לפיאט למשל. אני חושב שהציוד המקורי מספיק טוב אבל את האמת אין לי נסיון עם ציוד תחליפי. לדעתי השיפור שמדווח ע"H אנשים שהחליפו היה כי הם פשוט רעננו את הציוד לחדש ולא כי הוא יותר טוב. אולי הוא עמיד ליותר זמן... אם כבר לשפר אז לשפר גם את הכויל למשהו חזק יותר. זו דעתי.
דרור זי, BOSCH גם כן.

למעלה