כיפל'ה!

מוצארט

New member
כיפל'ה!

אז כיון שהבטחתי לשולי שאני אפתח בדיון על הנושא הנ"ל בפגישת הפורום האחרונה, ולא עשיתי זאת (הרוב היו בנות
), אז אני פותח כאן בדיון על הכיפה. אני מצרץ לכאן מסמך, ואתם מוזמנים לענות על השאלות הבאות: 1. מה דעתכם על הקטע? 2. האם הקטע הנ"ל באמת משקף את המציאות? 3. ובעצם השאלה החשובה מכל: מה בעצם מסמלת הכיפה? האם היא אומרת, שהחובש אותה, הוא אדם דתי שמקפיד במצוות, או אדם שמאמין שיש אלוהים בשמיים?

וואי ספי...

אני בתור בנאדם חילוני... טוף ננסה לענות :) 1. מה דעתכם על הקטע? הממ דעתי? לא אהבתי את הקטע הזה בכלל... אם יש לו כיפה מצפים ממנו לכל מיני דברים שאנשים בלי כיפה לא יעשו, וכשהדתי רואה אותו בלי כיפה הוא ישר מניח שהבנאדם חילוני מלידה... 2. האם הקטע הנ"ל באמת משקף את המציאות? אפשר לומר שכן... בחלק מהמקרים כן, למרות שכל אדם והאופי שלו ואתם יכולים לראות חילונים שקמים לזקנה באוטובוס- זה עניין של חינוך מהבית ויש הורים שלא יוותרו על הדברים האלה... 3. ובעצם השאלה החשובה מכל: מה בעצם מסמלת הכיפה? אין לי תשובה על זה... אני באופן אישי לא שמה כיפה (דההה
) ואני מאמינה שיש אלוהים בשמיים... גם אם הייתי בן, לא הייתי שמה כיפה, ועדיין הייתי מאמינה...

tamarhp

New member
טוב....

1. דעתי: הקטע נחמד.. כתוב יפה.. 2. לצערנו - כן. אנשים מכל ציבור שהוא מצפים מ"ילד עם כיפה" להתנהג אחרת. במקום שניקח את עצמנו בידיים ונקלוט שאנחנו מייצגים ציבור, אנחנו מתנהגים אחרת, פורקים עול (חוצפה, למשל, היא עברה, "והדרת פני זקן" - זו מצווה, וכו'). 3. הכיפה מסמלת, בין השאר, שאנחנו שייכים לציבור מסויים. אני חושבת שמי ששם כיפה ויודע שהכיפה מסמלת שהוא אדם דתי מאמין שומר מצוות, צריך להתנהג בהתאם כי הוא עומד כל הזמן במבחן.

מוצארט

New member
חבר'ה...

ציפיתי לקצת יותר מ2 תגובות... זה באמת מאוד חשוב לי הנושא הזה.

אוקיי

1. מה דעתכם על הקטע? כמה שהוא מוזר ונשמע מעליב ולא נכון הוא ממש נכון זאת המציאות! 2. האם הקטע הנ"ל באמת משקף את המציאות? עניתי... 3. מה בעצם מסמלת הכיפה? מסמלת שאתה דתי! אבל אם אתה בלי כיפה זה לא אומר שאתה לא דתי! כיפה היא יותר החוצה-לציבור כמו ציצית. שכולם ידעו שאתה דתי

שאלה קשה שאלת

1. מה דעתי על הקטע? קטע נחמד מאוד, העברנו והועברו לנו כמה פעולות עם הקטע הזה כמתודיקה. קטע שמשקף חזק את המציאות- כואב אבל ככה זה. 2. כבר עניתי שלדעתי כן ואני אסביר למה. בתור אדם חילוני,כשאני רואה בחור/ה דתיים זה ישר מעלה אסוציאציות-כן כן,סטיגמות. ברגע שהן מופרכות ככה בנון שאלט זה פוגע בסטיגמה ובדימוי של כל המגזר הדתי. 3. הכיפה? בימינו היא מסמלת אדם שמכיר באלוהים, ושמקיים את דרישות הדת. מה לעשות, זה שמאמינים לא מספיק כדי לשים כיפה שהיא סמל מובהק לשמירת דת. מקסימום כובע יעשה את העבודה כמו שצריך. כמו שר"מ שלי מימי האולפנא אמר, ברגע שהוא התחיל לגדל זקן כולם קראו לו הרב. ככה זה כנ"ל לגבי כיפה, אנשים צריכים להבין מה גודל המשמעות שלה בעיני החילונים/מסורתיים.

מוצארט

New member
ובקיצור, מה שאת אומרת זה

שאנחנו צריכים להיכנע לתכתיבי החברה? זה נשמע לי בלתי הגיוני בעליל. וגם קצת מעצבן...

אולי זה בלתי הגיוני בעליל,

אבל ככה רוב האנשים חיים את רוב חייהם תשים לב. אוטופיה זה שכל אחד יחיה ע"פ רצונותיו וע"פ דיעותיו, תוך כדי התחשבות באחרים,אבל לא התחשבות מאסיבית בדיעותיהם.

למעלה