כיפוף בלזה

טומפיקו

New member
כיפוף בלזה

שלום לכולם, בקיט שאני בונה יש צורך לכופף לוחות בלזה בחלק העליון של הגוף בכדי ליצור את המראה המעוגל של הטיסן הספציפי הזה. הלוחות איתם יש לעבוד על פי הקיט הם לוחות בעובי 2.5 מ"מ. מחיפושי ברשת הבנתי שיש מספר דרכים לעשות זאת. בכולן מכופפים את הבלזה סביב האזור בעל זוית הכיפוף המתאימה (אפשר גם על חפץ מעוגל אחר ולאו דווקא על גוף הטיסן עצמו) תוך כדי הרטבת העץ במים או בתרסיס לניקוי חלונות. במספר מקומות גם דובר על אמוניה. אחרי שהלוח מכופף במידה הרצויה, מדביקים אותו עם מסקינג טייפ למקום ומחכים עד שיתייבש (נניח 24 שעות). ניסיתי את השיטות המוצעות והתוצאה אינה טובה בעיני. גם אחרי שהעץ מושרה במים שעה, הוא עדיין אינו גמיש דיו כדי להתכופף במידה שאני זקוק לה. ראיתי בפירוש שיש אנשים שבונים צינורות בקוטר של בערך 2 ס"מ מבלזה, אז אני מניח שיש דרך לעשות את זה. האם תוכלו לייעץ? תודה, סיון.

frisbeeee

New member
אולי תחתוך רצועות רצועות וככה

תדביק אותם? ואחר כך תמלא עץ במקומות שאין בהם.. ותשייף וזה צריך לצאת טוב ככה אני חושב שאפשר לעשות... ככה אתה לא צריך לכופף את העץ יותר מידי (אין לי כל כך הרבה נסיון בבניה למרות שבניתי כמה טיסנים בחיים שלי..) או שתבדוק אולי אפשר לקחת פשוט בלזה בעובי של 1.5 ולכופף אותו זה הרבה יותר קל מ- 2.5 מקווה שעזרתי.. אבל תשמע עוד דעות של אחרים.. שאולי יודעים יותר טוב ממני..:)

erazz

New member
העץ במקור אינו רך מספיק.

מצ"ב מאמר על בלזה בגדול אתה משתמש בסוג ו/או קושי לא מתאים של בלזה. קרא את המאמר. עבור החלק שלך חפש בלזה קלה ורכה מאוד חתוכה לסיבים בכיוון "A". בקיט בד"כ לא תמצא את הבלזה המתאימה ולכן כדאי לקנות בלזה מתאימה ולהעתיק את החלקים שדורשים כיפוף אליה. בהצלחה

hadita22

New member
אני ביצעתי פעם

כיפוף של בלזה בעובי הנ"ל לשפת התקפה לכנף. אתה קודם כל מכין את אותו החלק שאתה מעוניין להדביק עליו באופן מושלם וסופי. אח"כ מרטיב את הלוח במים חמים עד למצב גמיש מספיק למצב בערך לנדרש מורח דבק נגרים (לא הדבק הלבן אלא דבק בצבע קרם חום חלש פעם קראו לו דבק אליפאטי) על החלק שהכנתה להדבקה ומניח את הלוח סביב כמו שצריך ומצמיד אותו עם נייר דבק ליומיים שלושה ואפילו ארבעה עד שאתה נוגע ומרגיש שהעץ יבש. אח"כ תוציא את נייר הדבק ותמשיך לעבד אך שבא לך אם יש לך גישה מתחת תמיד תוכל לחזק בעוד קצת דבק.

irbaboon

New member
הדרך הכי טובה היא להרטיב במים חמים

המים חיבים להיות רותחים היישר מהקומקום, ורק אז הבלזה נהיית רכה. אחרי שהספגת אותה טוב תכופף אותה לצורה הרצויה ותן לה יומיים-שלושה להתייבש, וזהו.

GOSFRABA

New member
הי סיוון

כפי שכבר צויין, נשמע כי פיסת הבלזה שבידך אינה רכה מספיק. אני בטוח שטיסן חיפה מחזיקים בלזה בעובי הזה, אך רכה יותר. מרגיז, אבל קורה...
בהצלחה. ואם אפשר- מה אתה זומם (בונה) שם?

yairhi

New member
בלזה ששתיים וחצי מ"מ

קשה מאד לכיפוף והיא צריכה רדיוס גדול

YHS

New member
האם חשבת על אפשרות,

והאם זה בכלל אפשרי - במקום בלזה להשתמש בדיקט 0.4 מ"מ?

YHS

New member
אחרי שראיתי תמונה של הטיסן

אני אכן יכול להמליץ על דיקט 0.4. יש לי דו כנפי, בוקר, שאכן שם זה עשוי מדיקט (לא אני בניתי) ומאקס שלי עשיתי זאת מקרבון (סתם, בגלל הענין...). שים לב שלדיקט יש כיווניות. בציר אחד הוא מתכופף טוב ובשני לא. כמו בלזה.

טומפיקו

New member
לא חשבתי על האפשרות

בינתיים אני מנסה לעשות שימוש מרבי בעץ שהגיע עם הקיט. דיקט? באמת? נשמע כאילו יותר קשה לכופף אותו מבלזה.

GOSFRABA

New member
טיסן מדליק!

אתה תאהב אותו מאוד, רק אל תרכיב עליו מנוע גדול מ46AX. טיסן קל משקל, עם עומס כנף דיי נמוך ויכולת אירובטית גבוהה. תענוג אמיתי. שיהיה במזל טוב כשיסתיים. רק אל תשכח להעלות תמונות

טומפיקו

New member
הוא הולך לטוס עם OS40

האמת שהסיבה שקניתי אותו היא בעיקר כדי לבנות. בכל מקרה, כל הטיסנים מהטיפוס הזה טסים די דומה ובאמת מאוד מהנים להטסה. מעניין אותי לעבוד הפעם עם מנוע קצת יותר קטן ממה שיצא לי עד עכשיו ולראות איך זה מרגיש.

למעלה