כיפה לסדר??

כיפה לסדר??

בגן מארגנים סדר פסח לילדים. הבנים צריכים להגיע בחולצה לבנה ועם כיפה. עכשיו... באמת שאין לי שום דבר נגד הדת, אבל... זה סדר פסח לילדים כולה, בחינוך הממלכתי. לא ביקור בבית כנסת או חלילה בבית קברות. בסדר האמיתי אני לא מתכוונת לחבוש לילדים שלי כיפות וכמובן שאין לי כיפות בשבילם בבית... בכל זאת, כולם חילונים או כמעט חילונים. בגן של הקטן ביקשו כיפה כשהוא אבא של שבת, אמרתי שאין לי, הגננת אמרה אין בעיה יש להם בגן. סבבה, לא אכפת לי עצם הרעיון שיחבשו להם כיפה אם רוצים להקפיד על הלכות הסדר עד הסוף, אבל זה לא נראה לכם קצת מוגזם לדרוש שאני אקנה תשמיש קדושה לפעילות בגן?
או שאני סתם מגזימה?

את סתם מגזימה?

שלחי אותו עם כיפה של אבא או משהו כזה.
אין לך כיפות משנים קודמות?
אצלנו עוד מהגן היו מבקרים בבית כנסת לפחות פעם בשנה (בדרך כלל לפני יום כיפור) ואז היו מבקשים (גם כן גן חילוני לחלוטין), אני חושבת שגם בפסח היו מבקשים.

מודה שלא קניתי, אין לי מושג מאיפה אבל היתה לי כיפה קטנה בשבילו, אולי הוא או אבא שלו לקחו פעם מהבית של החמים? יכול להיות שאחד הבני דודים שכח שם פעם כיפה קטנה והבן שלי שאל (אמרנו שאל, נכון? אוף נשמע לי יותר טוב- השאיל) אותה

בקיצור זה לא כזה קריטי, אם לא יוצא לך לקנות שלחי עם של אבא ויהיה קצת גדול, אבל אני ממליצה שיהיה בכל מקרה אחת בבית, ימשיכו לבקש ממך בגן וגם ככה בכיתה ב' הם מקבלים את הספר תורה ויש טקס וכאלו וחייבים כיפה, אז מה אכפת לך להצטייד כבר עכשיו ושיעלה קצת אבק בארון?

אין לנו...

לאבא יש כיפה אחת, שחורה ענקית מקטיפה, שמיועדת אך ורק ללוויות, ואני חושבת שעם הקונוטציות שלה עבורנו לא אני ולא אבא נרצה לראות את הדבר הזה על הראש של הבן שלנו.
זה לא שאני לא יכולה לקנות כיפה, באמת. גדלתי בשכונה חרדית. חנות תשמישי הקדושה השכונתית עדיין שם. אבל... לא יודעת. בעיני סדר פסח בגן עירייה זה לא אירוע דתי עד כדי כך שהוא מחייב כיפה. אם הגננת היתה מגיעה עם ערימת כיפות מנייר ומחלקת לילדים אז סבבה, בכאילו כיפה לבכאילו סדר. כמו שהן קושרות כאילו מטפחת לאמא של שבת, שממש לא צריכה מטפחת מבחינה הלכתית כי היא לא נשואה. תחפושת בשביל האווירה.
אבל עבורי, הצורך ללכת ולקנות כיפה אמיתית זה לחייב אותי עכשיו להוסיף עוד איזשהו אלמנט דתי למשפחה שלי. הרי זה לא לשימוש חד פעמי. ושוב, הבית שלי באמת לא יכול להחשב לחילוני לגמרי, אבל.. לא יודעת. מסתבכת עם עצמי כנראה. משהו בזה מפריע לי.

חשבתי על זה ואני אנסה להסביר יותר טוב...

אפילו שאולי אני מסתבכת עוד יותר.
נגיד קניתי כיפה. הרי לא זרקתי אותה לפח אחרי השימוש. עכשיו הגור מוצא אותה בארון, זורק על הרצפה ועושה ממנה סירה לאנגרי בירדס. בעולם שלי, עם מערכת האמונות שלי, זה לא בסדר. אני לא מסכימה שכיפה תהיה מונחת על הרצפה ותשמש למשחק. אז אני צריכה להסביר לילד על תשמישי קדושה ואיך מתנהגים אליהם וכו', כלומר לתת לו חינוך דתי שבעיני לא תואם את גילו. או שאני צריכה לוותר על העקרונות שלי ועל הערכים שלי ולתת לו לעשות משהו שבעיני לא ייעשה. כי לא לכבודה של כיפה להתגלגל על הרצפה ולשמש סירה לאנגרי בירדס.

כך או כך, החיוב להכניס כיפה לילד הביתה מעמיד אותי במצב לא נוח. אני מבינה שזאת בעיה אישית שלי ושאין הרבה הורים שמרגישים אותו דבר, אבל כשהחיוב הזה מגיע דווקא מבית הספר החילוני של הילד, זה מרגיז.

אנחנו חילוניים לגמרי ועדיין הוא לא ניסה לשחק

איתה, לדעתי היא זרוקה במגירת גרביים שלי, יכול להיות שפעם היא נפלה על הריצפה ואמרתי לו שצריך להתייחס לכיפה בכבוד ושזה לא משחק וזהו.
הוא לא ניסה להתעסק איתה, לא בא לך להסביר? שימי גבוה בארון שלך, במקום שהוא לא מתעסק איתו.
יש לי איזה ספרון תהילים קטן זרוק באיזו מגירה, איתו הוא דווקא ניסה לשחק מידי פעם, עשה כאילו הוא קורא ספר, אמרתי לו שלא משחקים עם דברים שקשורים לתורה אפילו שאנחנו לא מאמינים וזהו, הוא הבין ולא שאל מעבר.

אלה פתרונות

ושלא תביני אותי לא נכון, הם פתרונות טובים ויעילים ובהחלט יפתרו את הבעיה. פשוט... עצם העובדה שאני צריכה לחשוב על זה ולהתעסק עם זה מעוררת בי איזושהי תחושת תרעומת. לא ציפיתי לזה מגן עירייה חילוני... זה הכול. תודה על התגובות שלך. נראה לי שסתם עוברת עלי תקופה בעה והכול מעצבן אותי...

נוRית

New member
לפעמים אני כלכך שמחה

שאני נמצאת באיזור חילוני לחלוטין....

תראי, אצלנו לא היה אפילו מושג "אבא של שבת" ולא היתה דרישה לכיפה בשום שלב.
אני יודעת שילדי הגן הולכים לבית כנסת לקראת יום כיפור או סוכות (יש בית כנסת קרוב), והם נפגשים שם עם שמש בית הכנסת או מישהו אחר שמראה להם את ספר התורה ומסביר להם ועוד. לא זכור לי שהיתה דרישה אפילו לכובעים (אולי היתה בקשה לכובעים, אבל לדרך ולא לשהות בתוך בית הכנסת).

בקיצור - אם אין לך בעיה עם דרישה לכיפה לאבא של שבצ, למה יש לך בעיה עם דרישה לכיפה בפסח?
לי אישית זה ממש עושה חום לקרוא דברים כאלה, אבל זאת אני....

(ואני בהחלט חושבת שללמד על מסורת ישראל זה חשוב, ואני בהחלט חושבת שלילדים מותר לדעת שהדתיים חובשים כיפה, אבל אני חושבת שלהכריח ילדים חילוניים לבוא לגן חילוני עם כיפות, זה כבר סוג של כפיה דתית)

לדעתי אנחנו יוצקים את המשמעות לסיטואציה

כשהבן שלי היה בן 3 או 4 גם לקראת החגים היתה איזו פעילות בגן (נדמה לי שלקחו אותם לבית כנסת או משהו כזה) וביקשו להביא כיפה. במקרה באותו שבוע היה גם שוק ארבעת המינים אז נראה לי נחמד להסתובב איתו שם. הילד נדלק על כיפה עבודת יד, משהו באמת יפה ומיוחד וביקש שאקנה לו. כחילונית גמורה זה היה לי מוזר וחדש אבל זרמתי איתו.
קנינו את הכיפה והילד לא רצה להוריד אותה כל אותו אחה"צ.. הוא קיבל את פניו של אבא בערב עם הכיפה על הראש :)
מאז הכיפה הזו ממשיכה ללוות אותנו, בעיקר בארוחות חג, לא תמיד. אבל עשינו מזה משהו חגיגי ומרגש ולא תפסנו את זה כ"כפיה".

האמת, לא הייתי מתיחסת לבקשה

מה שנקרא, מתעלמת.
לא מדברת על זה ליד הילד שלא יבין שבכלל יש סוגיה בנושא. פשוט שולחת אותו לגן עם כל מה שצריך ובלי כיפה.
אין לי כיפה. ואין מצב שבשביל משהו בגן אני אלך במיוחד לקנות כיפה. לא יודעת להגיד לך למה אם היו מבקשים ממני לקנות ביגלה לגן, כן הייתי הולכת לקנות, וכיפה לא...אבל ככה זה (כנראה מעורב אצלנו בתחושות עמוקות יותר..)

וגם אצלנו כשהבן היה בקיטנה של חב"ד (איפה שגרנו בארה"ב זאת היתה אחת מהקייטנות הטובות והמשקיעות באיזור וכל הילדים של הישראלים הלכו אליה), בקיצור, לאט לאט הם הצליחו לשכנע אותו לחבוש כיפה (שחורה) והוא הלך איתה בקנאות במשך השבועיים שהיה בקיטנה. לא אמרנו כלום וזה פשוט דעך לבד.

אז אצלנו יש כיפות בבית

ששמים אותם בקידוש בשבת
ובראש השנה ופסח
אצלנו לא ביקשו כיפה לא בגן ולא בבית הספר
בשום שנה

שבת שלום

polegra

New member
גם אצלנו ואני בדיוק בדילמה אם לקנות כדי שהם

לא יהיו שונים או לשלוח בלי....

זה מכריח אותי ללכת במיוחד לקנות ולהוציא כסף שגם ככה לא בדיוק בשפע . אני לא מבינה למה אי אפשר לעשות זהות מקרטון ושכל אחד יקשט לעצמו בגן וזהו!!

דור ככה גם נכנס חזק לקטע של הדת לא רוצה להעמיס עליהם מעבר לדרוש כי הוא דש בכל דבר וטוחן את זה עד שמפנים והוא עוד ידרוש ללכת עם כיפה כל יום ואני באמת לא בנויה להתמודד עם זה עכשיו

באמת שעוד לא החלטתי...
טלי

הצחקת אותי

דור זה הגדול נכון?...
מה זאת אומרת נכנס חזק לקטע של הדת?...
מה זה אומר ומאיפה הוא הביא את זה?...

polegra

New member
דור זה הגדול כן , עוד חודש בן 6 :)

הוא התחיל עם זה מגיל מאוד קטן שהייתה להם סייעת דתיה בגן
היום הוא פשוט שואל ושותה כל מידע בנדון. נגיד חזון העצמות היבשות או מה שזה לא יהיה....פעם אחת הסבירו לו ומאז הוא בטוח שיש משיח ושהוא יגיע ויעיר את כל המתים והרעים יהיו טובים ובלה בלה בלה
שואל אותי כל הזמן למה כולם לא מתנהגים יפה כדי שהמשיח יבוא...
הוא בטוח שיש אלוהים ומנהל דיונים תאולוגיים כמו מה ההבדל בין ספר רגיל לתורה ולמה היא אמיתית (כי כתב אותה מי שמאמין...כמובן...) ולמה שמוליק קיפוד למשל לא אמיתי...
הוא לוקח רעיון ופשוט הופך בו עד שהוא מתמיע אותו...הוא לא יודע על הבדלים בין בשר וחלב, לשמור שבת וכו...אבל מאמין שאלוהים רואה הכל ואלוהים עוזר. הוא בטוח שהורד בחצר שלנו מת כי לא היה לו פה לבקש עזרה מאלוהים למשל...
כל דבר שהוא שומע בטלויזיה או בסיפורים לחג ישר מפתח דיון על למה כמה ואיך....אני כבר צופה ערב חג מעניין ומלא שאלות :)

בבית אנחנו לא עושים שום דבר שקשור לדת...פעם מזמן עוד הדלקתי נרות אבל גם את זה כבר לא...
הוא יודע שאנחנו לא מאמינים...הוא כן...

בדיוק היה להם דיון השבוע לדור ורון שדור אמר לרון שאף אחד לא ראה את המשיח והוא אף פעם לא הגיע אז הוא לא באמת קיים ורון היה בהלללםםם ושאל את דור אם הוא כבר לא מאמין...חחחחחחחחח קרע אותי
הוא מנסה לשלב בין אמונה לרציונאל וכן זה יפה בעניי אבל לא רוצה שידע למשל שצריך ללכת עם כיפה כי אז הוא כמו שאני מכירה אותו יאמץ את המנהג

לא אכפת לי בגיל בוגר שיעשה את הבחירה שלו אבל כרגע במסגרת החינוכית והבייתית שהוא נמצא בה זה לא נראה לי מתאים

בתכלס? אם זה מה שיגרום לו אושר...שילך על זה. רק שיהיה מאושר

טלי

סו ורד

New member
לטעמי את קצת מגזימה

ואני בטוחה שבמאמץ סביר תשיגי כיפה. ואם לא את תמיד מוזמנת לשאול ממני...

מותר עדכונון? (כן, אני
)

אז דיברתי עם הבעל (האפיקורס, יש לציין) שנכנס למגננה טוטלית ואמר שאין מצב שבעולם שהוא מסכים לשלוח את הילד עם כיפה לגן (אפיקורס כבר אמרנו?). תפסתי את הגננת (החרדית, יש לציין) היום בבוקר ותיארתי את המצב הבעייתי, והגננת אמרה שזאת בכלל לא דרישה שלה אלא של בית הספר ושבעיניה זה הזוי לגמרי ואין שום סיבה לזה (חרדית כבר אמרנו?). הצעתי שתדאג לכמה כיפות נייר/קרטון לטובת מי שלא יהיה לו, כי ממילא ההורים אצלנו לא הכי משתפים פעולה וסביר שלא לכולם. הסכימה.
my work here is done. עכשיו אני אלך לעשות בלאגנים במקום אחר.

buba300

New member
נשמע לי בקשה מאוד מוזרה.

אצלנו אין דרישה כזאת בממלכתי.
הדרישה היא תפוח אדמה מבושל, ביצה קשה ועלה חסה

אצלנו ביקשו רק מערוך

ואיך את יודעת שאין דרישה? יש לך בת
חצאית הם לא מבקשים.
בטח גם בגן ביקשו רק מהבנים.
בכלל מוזר לי שרוב הבנות כאן התפלאו לגבי כיפה, אצלנו גנים חילוניים לגמרי עם גננות חילוניות ובפסח\ביקורים בבית כנסת תמיד ביקשו מהבנים להגיע עם כיפה (או מי שאין לו הגיע עם כובע).

היתה אצלנו גם דרישה לחצאית בתחילת השנה

ועוד הודגש שהחצאית צריכה להיות כחולה או שחורה בלבד. ממש בית יעקב.
מנהלת בית הספר שלנו איזשהו סוג של דתיה/מסורתית/לא יודעת מה, חלק גדול מהמורות / גננות חרדיות, כל האווירה מאוד לא חילונית. זה קצת מוזר לי.

למעלה