כיף של שבת בבוקר

יעלילה1

New member
כיף של שבת בבוקר

חבל רק שלי יוצאת שבת ללא ילדים, כשלכולם יוצאת שבת ילדים.. אבל באמת זה צ'ופר שלא חשבתי שיהיה לי בפרידה הזאת: הילדים הלכו איתו, ואחרי צער של שעה, לקחתי לי לאכול ארוחת בוקר גדולה (יחסית), בלי הפרעות ולחצים, ועכשיו אשב לי עם קפה טוב ועוגת דובדבנים שהכנתי... איזה כיף שלא יאומן. ממש מתנה. (הפרוד שלי גונב מהעוגה הזאת כל השבוע (שיהיה לו לבריאות), לא הבנתי למה הגיע שלשום בלילה, בתואנה לאפשר לי להתקלח (הילדה היתה נורא חולה עם חום גבוה), ולמחרת כמעט חצי עוגה לא היתה שם

שיר34

New member
שבת בבוקר יום יפה

החיים מעניקים הנאות כמו- קפה טוב ועוגה (הנאות שלא מצריכות בן זוג כדי להפוך לחוויה מהנה..) אפשר מתכון של ה"איפה,איפה,איפה,איפה,איפה,איפה העוגה?" תיהני לך

יעלילה1

New member
בטח אפשר מתכון. לכתוב פה?

ואפשר להכין יחד עם הילדים, חלק מהפעולות הם יכולים לעשות

יעלילה1

New member
הנה, שיהיה פה, לכל מי שרוצה

מחממים תנור לבינוני. בצק פריך: 1 וחצי כוסות קמח תופח, 100 גר´ גולדבנד עם חלב או חמאה, 1 כף קוניאק, 1 חב´ סוכר וניל, 3 כפות סוכר, 1 כפית קליפת לימון מגוררת, 1 חלמון, 1 כף שמנת חמוצה. מערבלים או נותנים לילדים ללוש. מפרידים ל-2 חלקים ומרדדים בשתי תבניות אפיה מס´ 26 על גבי נייר אפייה משומן (אפשר בתבנית אחת, לאפות ולהוציא, ואז את החלק השני). אופים במשך רבע שעה, אפשר להוציא בקלות עם הנייר אפייה. מסננים את הדובדבנים (1 צנצנת משומרים במשקל כ-800 גר´), מערבבים את המיץ שלהם בסיר עם 1 חב´ פודינג וניל. מערבבים בחום נמוך למדי עד שמסמיך (לוקח הההמווון זמן... אז סבלנות). אפשר לערבב מדי פעם אבל לא לעתים רחוקות מדי שלא יהיו גושים. כשמוכן, מצננים ושופכים על הבצק האפוי. מסדרים מלמעלה דובדבנים (הילדים יכולים לסדר אותם). מקציפים 1 שמנת מתוקה עם 1 כף סוכר ומורחים מעל הדובדבנים. מכסים הכל בבצק האפוי השני, ומפזרים מעליו אבקת סוכר ע"י מסננת. מקררים במקרר היטב. בתאבון

למעלה