כיס מרה

כיס מרה

שלום לפני כמה חודשים התגלה אצלי ע"י אינדסקופיה חיידק ניתן לי טיפול משולש ועבר חודש מאז עכשיו אני בטיפול של לוסק והכאבים פחתו קצת למרות שאין לדעת כי הכאב יכול לחזור גם אחרי חודש הכאב הוא בבטן העליונה קיבה, עשיתי CT ונאמר לי שיש לי אבנים בכיס המרה ואני צריך ניתוח לכריתת כיס מרה שאלתי: הייתי אצל מומחה כירוגי ואמר לי שקודם כדאי שאטפל בחיידק לגשת לגסטרו לעשות בדיקת נשיפה להתייעץ עם מומחה גסטרו האם כדאי לחכות לניתוח עד שבאמת אדע מה קורה עם החיידק או עד שארגיש אם יש כאבים באזור כיס המרה בגלל האבן ? והאם הניתוח מסובך? תודה

אבנים בכיס מרה

מכיוון שנמצאו אצלך שני ממצאים שעשויים להסביר כאבי בטן עליונה ( גם אבנים וגם חיידק בקיבה ), קשה לומר בודאות מה הגורם לכאבים ולפיכך קיימת אפשרות שניתוח לכריתת כיס מרה לא יפתור את בעיית הכאב במידה ומקור הכאבים בדלקת בקיבה. מומלץ להפגש עם כירורג שיבדוק ויתרשם האם הכאבים אופיניים להתקפי כיס מרה או שאינם אופיניים ובהתאם ימליץ לך האם יש צורך בניתוח או כדאי להמתין. הניתוח אינו מסובך, אולם לפני כל ניתוח יש לשקול בכובד ראש האם יש צורך אמיתי בניתוח. תוכל לבוא להתיעצות במרפאה לכירורגיה אנדוסקופית אצלינו או לכירורג בקופת החולים שלך. לתאום תור 03-6974000 בברכה

המשך לשאלתי

שלום הייתי אצל כירוג מומחה שאמר לי קודם לטפל בחיידק אצל הגסטרו הכאבים הם בבטן העליונה כאבים עזים וזה לאחר בדיקה של אינדסקופיה שבה התגלה אצלי חיידק רופא המשפחה אמר שכנראה החיידק גרם לאבנים בכיס מרה למרות שאני לא חש כאבים בצד אלא רק בקיבה בטן עליונה כרגע אני מופנה לגסטרו מומחה לבדיקת נשיפה אך אני לא יודע מה לעשות עם האבנים בכיס המרה האם לגשת לניתוח כנראה שהאבנים אולי היו שנים שם ולא חשתי בהם אך בכל אופן אצטרך באזשהו שלב להוריד את כיס המרה לא? וזה די מלחיץ.. שאלתי מה עלי לעשות באמת? תודה

אבנים בכיס מרה

קיימים מצבים בהם קשה לומר בודאות האם הסימפטומים נובעים מאבנים בכיס מרה או מבעיה רפואית אחרת למשל גסטריטיס וחיידק בקיבה. במצב כזה לא ניתן לומר בודאות האם ניתוח להוצאת כיס מרה יפתור את בעיית הכאבים. במצב כזה ישנה אפשרות לטפל בחיידק בקיבה ובמידה ולא יחול שיפור במצב לשקול ניתוח לכריתת כיס המרה. עליך לסמוך על שיקול הדעת של הגסטרואנטרולוג והכירורג המטפלים ולדעת שגם לאחר ניתוח יתכן וכאבי הבטן לא יחלפו. בברכה

למעלה