כיס מרה והריון

papya7

New member
כיס מרה והריון

אם היו לי אבנים בכיס מרה והוצאתי בדרך טבעית ואחרי תקופה הם חזרו שוב והוצאתי שוב.
ועכשיו הם חזרו. ואני חוששת שאם אכנס להריון אחרי שאני יוציא אותם שוב הם יחזרו לי בהריון, שהבנתי שזה
די מסוכן בהריון וגם אי אפשר להוציא אותם בהריון.
האם יש כסי מרה שנוטים לאבנים ופשוט כדי להסיר אותם וזהו?
נראה לי שלי יש כיס כזה ואני לא יודעת עם מי להתייעץ, אם יש כאן אנשים שהוציאו את כיס המרה שלהם
אשמח לשמוע איך הם חיים אחרי ההוצאה, אם זה משפיע על העיכול או שאפשר לחיות אותו הדבר?

0 אור 0

New member
בעיה של היוצרות אבנים לא תיפטר עם הסרת הכיס

מה שגורם ליצירת האבנים בכיס המרה, יגרום להיוצרותן בכבד או בדרכי המרה, או לתופעה בריאותית אחרת שתנבע מאותם גורמים.
אם הסרת בדרך טבעית את האבנים, אז כדאי להתייעץ עם אותו מטפל (או מטפל אחר) איך להגיע למצב שלא יוצרו שוב אבנים - או לפחות לשפר בכיוון

hal767

New member
אני בדעה שאין להאשים את כיס המרה.

הוצאתו היא פגיעה בשלמות החיונית של הגוף, וחבל. הוצאת איברים מהגוף אינה דרך ריפוי. למעשה היא חבלה בגוף. הוצאת איבר חיונית רק במקרים של אין ברירה, ולא נראה לי שאת במצב הזה. אני ממליץ להתאמץ ולעשות הכל כדי לא להגיע למצב של הוצאת כיס המרה או כל איבר אחר.

החשוב הוא לטפל בסיבות שגורמות לבעיה ולא בתוצאה שלה. אינני יודע באיזו דרך טבעית הוצאת את האבנים, אבל נראה לי שלא טיפלת בגורמי הבעיה.
למייטב ידעתי וניסיוני, תזונה טבעית מתאימה הינה דרך למנוע את הבעיה והיא גם מהווה דרך לריפויה. חשוב להתאימה לך באופן אישי לפי המקרה.
בפועל, מי שמטפל בבעיה הינו הגוף עצמו. התזונה הנכונה ותחזוקה סבירה של הגוף הינם התנאים כדי שיוכל לפעול.
מבלי להכנס לפרטים, שהרי איננו עוסקים ביעוץ אישי במסגרת הפורום, אני בדעה שסילוק מזונות מהחי ושאר מזונות הפסולת, ומעבר נכון לתזונה צמחונית אורגנית מתאימה, הינה הדרך לפתרון שורשי של הבעיה.

Besomet

New member

freearth10

New member
הריון ופסולת רעלים לא הולכים יחד

לכן עדיף לברר מה הסיבה להיווצרות האבנים בכיס המרה ולשחרר אותה, כך שתוכלי ליצור משהו חדש ממקום הרבה יותר נקי ובריא.
לא במקרה נולדנו עם כיס מרה. יש לו תפקיד חשוב בחיינו. לסלק אותו זה לסבך את כל מערכת העיכול ובעקבותיה מערכות אחרות בגופינו.

אבא שלי ז"ל נפטר בעקבות סיבוכים לאחר ניתוח בכיס המרה.
לי היו אבנים בכיס המרה והם השתחררו כשאני שיניתי כיוון בחיי, כשהאטתי את הקצב, כשפחות ופחות נכנסתי למקומות של לחץ, כשנפתחתי אל האהבה, כשהסכמתי לשמוע מחמאה.

מאיה

ilan91

New member
אתייחס רק לכותרת...

מסכים בהחלט.
אבל... כל מקרה לגופו.
גם בהריון ישנם מצבים שהם יוצאים מן הכלל.
הנסיון מראה שדיאטות ניקוי מסויימות בזמן ההריון עלולות לגרום לתינוקות להוולד חלשים מדי.

freearth10

New member
כל הריון הוא תהליך של צמיחה

ולקראת בואו של תינוק חדש למשפחה אנחנו עושים הכנות מיוחדות, מכינים את התנאים הכי אופטימליים בעבורו ואחד התנאים הוא גופנפש הכי מוכן שאפשר. כשכיס המרה פגוע יש הרבה פסולת לא מפונה בגופנפש ועדיף להשתחרר ממנה, בדרכים שהכי מתאימות לגופנפש והם בדרך כלל לא כוללים כריתה ווגם לא דיאטה, אלא תהליך של התפתחות עצמית ושחרור ממתחים שליליים.
מאיה

ilan91

New member
הסרת כיס המרה אינה הפתרון לבעיה.

לכיס המרה תפקיד חשוב ביותר בתהליך העיכול.
אילו נוריד כל איבר שיש בו אבנים או דלקת בסוף נשאר עם חצי גוף.
יותר חכם יהיה לאבחן ולסלק את גורמי הבעיה.
חשוב להקפיד על מזון איכותי ושאר האלמנטים של הבריאות ע"פ הוראות "היצרן" החיוניים לתחזוקה של גוף ונפש בריאים,
במצב זה האבנים ייעלמו כליל ולא יישאר מהם זכר...

0 אור 0

New member
הבעיה היא שאיבדנו את הוראות היצרן

ובכל מוסך טוענים משהו אחר,
אז לך תדע איך לטפל

ilan91

New member
הבעיה הגדולה היא...

שאלה שאחראיים לבריאותנו -

ברוב טפשותם, הם ה מ ח ב ל י ם העיקריים בה...

לכן על כל אחד לדאוג לבריאותו.

הוראות היצרן פתוחים וגלויים לכל.

יעל ND

New member
כיס מרה

אין כיסי מרה שנוטים לייצר אבנים, יש אנשים שלא מטפלים בסיבת הווצרות האבנים, ןלאן הם נוצרים שוב ושוב.
אין איברים מיותרים בגוף. בורא עולם לא יצר שום דבר סתם. לכיס מרה יש תפקידים מאד חשובים בגוף, ויש לעשות את כל המאמצים, כדי לשמור עליו.
הסיבה להווצרות האבנים בכיס מרה היא חוסר סביעות רצון מהחיים, מרירות וכיו"ב. אם תטפלי בנושא - האבנים יפסיקו להווצר..
גורם שיכול מאד להחמיר את הבעיה או מאד לשפר את המצב - זה תזונה נכונה. המנעות מאכילת מזונות מעוררי יצירת אבנים (כמו למשל מוצרי חלב) ואכילת מזונות מעודדי תפקוד תקין של הכבד וכיס מרה (כמו למשל כורכום) יכולים מאד לעזור.
הריון כשלעצמו לא יכול להזיק. (אני לא מתייחסת לנשים שמתמרמרות מכל דבר, כולל כל אי-נוחות הקשורה להריון).

יעל ND

New member
השפעה על הריון

מחלה עצמה לא נחשבת למחלה מסכנת הריון. אם זאת, במקרה של התפרצות או החמרת המחלה, מחלה יכולה להעריך את תקופה הבחילות בתחילת ההריון עד שבוע 20 ולגרום לצרבות קשות ו/או לכאבים בכל מקרה של רגשות שליליות, במיוחד כעס, ולפעמים גם בתנועת העובר בשליש האחרון.
בנוסף, תרופות מרשם לטיפול באבני מרה ידועות כפוגעות להתפתחות העובר ולכן אסורות לשימוש בבהריון. לכן, במקרה הצורך, אם מצב האישה ההרה נהיה קשה, עושים לה כריתת כיס מרה.
לאחר הכריתה נשים בהריון הרבה פעמים סובלות מהפרעות עיכול, לפעמים רציניות מאד. לכן כריתה כזאת נעשית רק במקרים קיצוניים.
לכן, אם היתה לך בעבר את המחלה ואם את רוצה למנוע התפרצותה החדש, הייתי ממליצה לך לשמור בקפדנות על דיאטת כיס מרה, לאכול 5-6 ארוחות קטנות (במקום 3 גדולות), לשתות כמו שצריך ומידי פעם לקחת חומרים טבעיים מותרים בהריון המשחררים את המרה: בהריון, בעקבות הפרשה מוגברת של פרוגסטרון, שמרפא את כל השרירים החלקים (על מנת למנוע את ההפלה...)כחס מרה מתקשה לפנות את מיצי המרה וישמח לעזרה.

papya7

New member
איך אפשר לברר מה הסיבה להיבצרותן?

והאם יש עוד שיטות להוציא את האבנים חוץ משמן זית ולימון?

יעל ND

New member
תהיה כנה עם עצמך

תחשבי. את יודעת את זה יותר טוב מכולם.
הסיבה תמיד ברגשות שליליות, קודם כל כעס, חוסר סיפוק. כל דבר שגורם למרירות. תחשבי, מה זה עצלך. ותחשבי איך את נפטרת מזה.
תלמדי לקבל את מה שיש ולשמוח לו - בדרך שמתאימה לך.
תזכירי לעצמך, שכל צה שקורה לך בחיים - לטובתך בלבד, בין אם את מבינה למה, בין אם לא.
אל תנסי לשלוט בדברים. זוהי רק אשליה מזיקה שזה ניתן.
תחיה את היום. יש פתגם ביידיש, שאומר, שככל שאנחנו מתכננים יותר, כך הקב"ה צוחק עלינו יותר. אז אל תעשי מעצמך צחוק. פשוט תחיה את היום. ותגידי תודה על כל מה שעבר עליך באותו יום, על הטוב ועל הרע כאחד. כי הכול מלמעלה. והכול לטובתך בלבד.
ואל תשכחי, שאת בחרת את החיים האלה. כך שאין מה להתלונן. תשמחי.
וגם תשמרי על תזונה לכיס מרה.
בהצלחה.

יעל ND

New member
ולגבי הוצאתם

כמובן, יש שיטות שונות.
אבל הטיפול האופטימאלי - זה טיפול מונע. עד כמה שהבנתי, כרגע אין לך את האבנים ואת חוששת מחזרת הבעיה? אם כן - תתמקדי בטיפול מונע.

papya7

New member
קראתי את תגובותיכם ואני שואלת אתכם האם הרפואה

הקונבנציונאלית בארץ רוצה בעצם להרוג את האדם???
הרי מאיפה נוצרה האופציה להוציא כיס מרה? היא לא סתם נוצרה.
אני תוהה אם כ"כ הרבה אנשים שהוציאו את כיס המרה נוצרו להם בעיות עיכול,
איך אין רעש תקשורתי על זה.
כי אני יודעת שבקומות מסוימים בחו"ל כמו איטליה לא מוצאים את כיס המרה. יש להם
מכשיר שמוציא רק את האבנים. אז למה בארץ לא?? אם המכשיר כזה טוב וחוסך הוצאת כיס מרה
ומאפשר רק הוצאת אבנים למה לא להקל האדם הסובל. זה גם חוסך זמן וכאבים ואפשר לעשות תהליך ניקוי אחרי זה
בלי פאניקת כאבים.
נראה לי שהם מפחדים מתורים ארוכים ואנשים שיחזרו אלהים כל פעם.

0 אור 0

New member
הרפואה בארץ מתקדמת כל הזמן

אני מכירה לא מעט רופאים שהגישה שלהם היא ללכת עם מה שבריא, לדבר עם המטופל וללכת עם הרצון שלו לפתור את הדברים בדרך טבעית.
(התאהבתי ברופא המשפחה שלנו אחרי ששמעתי שהוא ממליץ לאנשים עם כאבי גב על טאי צ'י)

יעל ND

New member
יש מקרים של אין ברירה

ואז - אכן, אין ברירה אלא ללכת על שולחן הניתוחים. יש מקרים, שאם לא מוציאים כיס מרה, הוא יתפוצץ ויגרום לפריטוניטיס . מדובר בסכנת נפשות. חיים ומוות ללא הגזמה.
וכשמדובר בחיים ומוות - הסיבוכים כבר לא רלוונטים, כי במקרה כזה ניתוח - זה הרע במיעוטו.
ככה זה ברפואה. למשל, כדי לשמור על ההריון נותנים תרופה הורמונלית. אישה מבינה שבעקבות לקיחתה היא תשמין. לא משנה כמה היא לא מעוניינת להשמין - היא תוותר? - בטח שלא, כי בצד השני של המאזניים נמצא הריון שלה.
ככה גם כאן.
אז ברור, שאין לעשות ניתוחים סתם, ואין ניתוח ללא תופעות לוואי (כל ניתוח - והתופעות לוואי שלו...), כמו גם הרדמה, דרך אגב. אבל אם החולה הגיע למצב שניתוח הפך להיות הרע במיעוטו - וודאי שאין ברירה אלא לנתח. ומטרתו של ניתוח - הצלת חיים.

ולגבי הרעש... יש דברים חמורים ומיותרים באמת שלא עושים על זה רעש - מה כבר לדבר על הוצאת כיס מרה, שאולי נעשה פה ושם ללא צורך, אבל אלה הם מקרים יוצאי דופן ולא זה כוונת המשורר. תאמיני לי, יש דברים הרבה-הרבה יותר חמורים. למשל - דוגמא כה פשוטה ונפוצה - גלולות למניעת הריון. תרופה הורמונלית, שניתנת בצורה חופשית אפילו ללא הזהרה על תופעות לוואי שלה ולעיתים אף בהכחשה של אותם התופעות. תרופה שגרמה וממשיכה לגרום בעיות קשות לנשים - עד לסרטן ואף גרוע מזה - עד לעקרות. וזה נמשך שנים, והמצב רק מחמיר, וזה חלק מהמדיניות, ואיש לא זועק. ואת אומרת - כיס מרה!

למעלה