כיסוי תיק ועוד...

baz22

New member
כיסוי תיק ועוד...

שלום לכולם. האם במשך הטיול שלכם השתמשתם בכיסוי תיק? לא בגלל הגשם אלא כאמצעי הגנה? ועוד שאלה,ארזתי את התיק לטיול ( חודשיים אוסטרליה וחודשיים וחצי ניו זילנד ) התיק הוא קימברלי טטנקה 60+10 ונגמר לי המקום! יש לכם טיםין לאריזה כונה של התיק? איפה למוצאים מקום לנעליים בתיק שהולכים עם סנדלים?? זה משגע אותי כי ממש לא ארזתי הרבה... תודה לעונים שלומי

baz22

New member
טיםין+טיפים...

איפה מוצאים... מצטער על השגיאות...

sela v

New member
לא בדיוק הבנתי

הבעיה היא רק שהולכים עם סנדלים או בכלל? אולי תספר לנו מה ארזת? הכיסוי כאמצעי הגנה שימש את הנוסעים לדרום אמריקה. באוסטרליה וניו זילנד אין כמעט סיכוי שמישהו יבוא וינסה לחתוך לך את התרמיל עם סכין באמצע הרחוב. נעליים אפשר גם לקשור מחוץ לתרמיל, אבל נראה לי יהיה מעצבן אם הן מתנדנדות. האם אפשר גם להוסיף כיסים בצד לתרמיל שלך? דרך אגב זה התיק שלך, ורשום שהמחיר שלו הוא 189 יורו, כמה שילמת אתה?

shaishoo

New member
יש ויש

יש כמה סוגים של כיסויי תרמיל: א. הכיסוי המגן רק מפני גשם, קטן יותר, מאופיין בגומי בדר"כ ומכסה רק את הצד החיצוני של התיק, יתרונו הגדול ביותר שהוא לא מכסה את המערכת גב וע"י כך לא מבטל את התרון שלה, כמו כן הוא מאפשר גם לגב "לנשום" ב. כיסוי תרמיל "ישראלי" מיועד בעיקר נגד גנבות, מכסה את התרמיל כמו שק יתרונות מונע גנבות, ניתן לדחוף לתוכו דברים שלא נכנסים לתיק, נגד גשם וגם שומר על התיק שלא יתלכלך יקרע בנסיעות. חסרונות: מסורבל יותר, מבטל את מערכת הגב מבחינת נשימה, וכד כמו כן הכיסוי הזה בא ב2 סוגים לתרמיל שר שנפתח רק למעלה או מזודה ואז יש לו פתיחה כמו תרמיל מזוודה ג. כיסוי תרמיל "גרמני" , פשוט ראיתי אותו בעיקר אצל גרמנים שזה כמו רשת ברזל סביב התיק, ריבועי ברזל חלולים כאלה.. מי שמכיר יודע למה אני מתכוון, יעיל רק נגד גנבה אני אישית החלפתי את הכיסי הישראלי בכיסוי נגד גשם רגיל והייתי מאוד מרוצה..ועדיין

בקשר לנעליים..

נניח שאתה טס עם הנעליים עליך ואת הסנדל משאיר בתיק,אז זו פחות בעיה.. ברגע שאתה שם, בדרך כלל אתה יוצא להליכה או למה שזה לא יהיה מאיזו אכסניה או קמפסייט ואז יש לך היכן להשאיר את הדברים, כך שבעיית המקום לנעלים אינה קיימת. בימים של נסיעות, ממילא עדיף לנעול נעל סגורה, כך שבדרך כלל הבעיה הזו לא מעיקה יותר מידיי.תשובה קצת מסורבלת, בטוחה שהבנת את הכוונה... בקשר לכיסוי תרמיל... היה לי עשרה חודשים באפריקה, היה יעיל, לפעמים קצת מסורבל,אבל זה עניין של הרגל... "כיסוי ישראלי" כמו שחברי תומר קורא לו
תהנה..

baz22

New member
תודה... ועוד...

התיק שלי עלה לי 580 שקל כולל ערכת עזרה ראשונה וכן זה התיק שבתמונה. אבל זה היה במזל כי עשו לי בחנות את כל ההנחות שיש בעולם נראה לי... מה ארזתי,אז ככה, לטיול של 4 וחצי חודשים פלוס מינוס ועוד כוונה לשהיה של חצי שנה באוז אחרי הטיול: 3 מכנסיים קצרים,3 חולצות קצרות,3 חולצות ארוכות,תרופות,2 מכנסיים ארוכים בגד-ים,מעיל גשם דק,חולצת פליס.מגבת קטנה+מגבת גדולה,שק"ש,כל הערכת רחצה,תחתונים+גרביים,מצלמה+מטען ובטריות,ועוד כל מיני פיצפקס קטנים שיש לי בתיק הקטן. הכוונה בקטע של הנעליים היא שאין לי איפה לשים אותם כשאני הולך עם הסנדלים. אין לי מקום בתיק לדחוף אותם. יש לי כיסוי "ישראלי"שמכסה לי את כל התיק ובאמת הדבר שנראה לי שהכי מפריע בזה שהוא מבטל את כל הספיגת זעה שיש במערכת גב. להשאיר או להוריד? מה אתם אומרים? לתיק יש מקום בתחתית לשק"ש ועוד תא קטן בצד. דרך אגב,אני ממליץ בחום לקנות את התיק הזה,המערכת גב שלו ממש מדהימה! תודה לעונים שלומי

sela v

New member
דרך אגב

כל מיני תשובות לשאלות שלך מסתתרות באתר של Tatonka, בד"כ גם מקבלים סיפרון עם התיק שקונים אותו, ואמור להיות רשום שם איך להשתמש בו. אני שולח לך קישור מהאתר של טטונקה איך לארוז את התיק ולהתאים את מערכת הגב, וגם קישור לכיסוי נגד גשם שלהם. לגבי הכיסוי שלך אתה יכול להשתמש, אבל אם תעשה טרק ארוך עדיף לא להשתמש בו, יכול להיות שאפשר גם לחתוך את החלק האחורי ככה שיהיה שימוש למערכת הגב. לגבי הציוד שאתה לוקח. לא צריך שתי מגבות, כך מגבת דקיקה כמגבת לאוכל (מגבת מטבח), ומגבת בגודל בינוני או קטן. מה הפלא שלוקחים מגבת גדולה שהתיק שלך מלא? 3 זוגות מכנסים קצרים ובגד ים? לא צריך כל כך הרבה. בכלל יש מכנסיים ארוכים שאפשר עם ריץ' רץ' להפוך אותם לקצרים. עדיף לקחת פחות ובמקרה הכי גרוע לקנות ביעד. באיזה חנות קנית את התיק? והאם הוא היה חדש ועם כל הפתקים מהיצרן עליו? נשמע הפרש עצום בין המחיר שהיצרן נוקב כ-1050 שקל, לעומת 580 שקל. דרך גם לגבי ההמלצה לקנות את התיק, אני מציע שתספר לנו שוב בסוף הטיול את דעתך על התיק, ולא לפני שנסעת, ודרך אגב מערכת גב והתיק עצמו עומדים ביחס לתיקים אחרים.

baz22

New member
את התיק

קניתי במטייל אבל הוא הדיוק היה האחרון שבמבצע ומתצוגה ויש לי כרטיס שלהם ועשיתי את המבצע של 012 ובגלל זה יצא כל כך זול,התיק חדש וקיבלתי איתו את הספרון. ההמלצה שלי בקשר למערכת גב היא אחרי בדיקה של כל התיקים שהיו להם בחנות ( אני מדבר על המחירים הסבירים ולא תיקים ה 12000 שקל,ומבין כולם הדם הזה היה לי הכי נוח ומתאים.

ששש

New member
התאמת תרמיל בעברית

אמנם של קרימור אבל אתו עקרון. מילה לגבי הנעלים כמו כל ציוד אתה יכול להדק אותו עם הרצועות של התרמיל אם תעשה אתה זה הדוק הנעלים לא יזוזו מ"מ. עדיף כמובן להכניס אותם לתוך התרמיל. בטרקים אתה יכול להשתמש בכיסוי חצי כך תהנה מהגנה מגשם ולכלוך וגם תוכל להינות מייתרונות של איוורור של מע' הגב. בכל אופן טרקים הולכים רק עם נעליים, חוץ ממעברי מים וכד'

pazro

New member
אם הצלחתה למלא תיק של 60 ליטר

עוד לפני תחילת הטיול סימן שאתה סוחב יותר מדי, טיק של 60/70 ליטר הור מספיק בהחלט למי שרוצה לעשות כמה טרקים פה ושם. כמה עצות: 1. למה שני מגבות? מגבת טופסת הרבה מקום, ראיתי שלא לקחתה כלי אוכל וכלי חימום, מה שאומר שאתה מתכוון לישון בעיקר במקומות מסודרים. אוסטרליה היא העולם השלישי, בכל מקום כבר שמעו על מגבות, אני מבטיח לך. כך אחת דקה, בינונית עם את מוכרח, וכמה שיותר קטנה. 2. יש לך עודף של בגדים, הדבר הנחמד בבגדים שעם הם מתבלים לך תמיד אפר לקנות עוד. בגדים קצרים סביר ליסחוב 3 חתיכות אבל מכנסים ארוכות? מכנס ארוך אחד ושרוול נוח הרבה יותר סביר. גם 3 חולצות ארוכות נשמע מוגזם. 3. עם אתה חושש מקור עדיף להוריד בבגדים ארוכים ולכחת ביגוד טרמי. קטן, קל משקל, מעוד יעיל חברו הטוב של כל מטייל. 4. ובעית הנעליים שלך לא קיימת, שהרי לא תעשה טריקים של ציוד על הגב עם סנדלים. זה לא נוח ועלול להיות מסוכן. סנדלים טובים לטיול יום או שוטטות בערים. המלצה חמה: לקחת תיק קטן15/20 ליטר, ללא מערכת גב, שתוכל לדחוס אותו לתוך התיק הגדול. תמיד נוח לשוטטויות בערים.

baz22

New member
בקשר לבגדים

אם יש משהו אחד שאני שונא זה להיות מסריח... ואני לא יודע כמה זמן אני אוכל ללכת כמו חורני עם הבגדים המלוכלכים... אני באמת אוריד מגנס ארוך אחד וחולצה ארוכה אני גם אוריד את המגבת. תודה על העצות. ולגבי ציוד האוכל אני עדיין מתלבט.. יש למישהו המלצות לגבי מה לקחת? אני מתכוון את רוב רובו של הטיול לעשות באכסניות ואולי בניו זילנד אם יצא אז קצת באוהל אבל זאת לא הצורה העיקרית. גזיה או בנזניה לא קניתי כי אני מניח שאם אני אצטרך דחוף אז שם אני אוכל לקנות כנ"ל לגבי האוהל.

sela v

New member
יש בגדים ויש בגדים

תנסה לקחת בגדים קלים, ובגדים שקל לכבס ומתייבשים מהר, ואז תחסוך לך משקל ונפח. לגבי האוהל והבזניה אתה צודק, אם אתה לא בטוח אז תשאיר את הקנייה לשם.

pazro

New member
אם הטיול יהיה בעיקר באכנסיות אז

יש לי עוד הצעה שמצאתי יעילה ביותר. במקום סבון כביסה מוצק כמו שרובנו לוכחים לטיולים, קנה לך שקית (קטנה או כמה שנכנס לך בתיק) של אבקת כביסה. באכסניות אין בעיה להסיג דלי ומים חמים. חצי שעה של השריה בדלי עם מים חמים וחצי כוס אבקת כביסה (חצי כוס לדלי מלא 10 ליטר מים) לשתוף טוב טוב את הבגדים (כדי להוציא את שאריות הכביסה) ואפילו הבגד המוכלך ביותר, למשל אותה חולצה שלבשתי חמישה ימים ברציפות בטרק מטורף בפירין בבולגריה, יוצאת נקיה לגמרי. במקרה ואתה לא מתכנן לעשות טרקיים ארוכים (כך לפחות הבנתי) חשוב מאוד תיק קטן 30-35 ליטר טוב, עם מערכת גב טובה.

חי בר

New member
אנחנו השתמשנו הרבה בכיסוי תרמיל

בעיקר נגד הגשם, וגם להגנה על התיק. מדי פעם גם השתמשנו בכיסוי "עם הסוואה": שק יוטה רגיל שחתכנו לו חורים בשביל להוציא את הכתפיות וחגורת מתניים. יש לזה יתרון עצום- בתאי מטען של אוטובוסים, משאיות, רכבות או סתם על הגג, שק יוטה מושך הרבה פחות תשומת לב של גנבים מאשר כל סוג אחר של תרמיל עם/בלי כיסויים
יש גם שקים שהם אטומים למים, למשל שקי סוכר, והם גם יותר קלים משק יוטה ולא סופגים מים כשיורד גשם. סוג כזה היה הכיסוי המועדף שלנו והוא גם הגן על התרמילים משפשופים עם סלעים וצמחייה (למשל אם נופל לך התרמיל מצוק בגובה של כמה מאות מטרים, מעבר דרך צמחייה קוצנית סבוכה וכיוב'
) --> הכיסוי האולטימטיבי.

sela v

New member
מזכיר לי את קופסת השימורים

שמשמשת כקופסה לשמירת חפצים יקרים שהבאתי אליה קישור לפני שבוע.

חי בר

New member
הכיסוי עובד ../images/Emo13.gif

באחת הנסיעות, התרמילים הועמסו על הגג של האוטובוס. רוב התרמילאים קשרו את התרמילים שלהם בעזרת כבל ברזל עם מנעול. אנחנו אף פעם לא השתמשנו בדבר כזה כי טיילנו המון ברגל עם כל הציוד על הגב כולל אוכל ומים אז היינו מאוד בררנים על כל גרם וגרם של ציוד לסחוב. בקיצור, השתמשנו בשק יוטה (אותו תמיד אפשר לזרוק לפני טיולים רגליים ואח"כ לקחת שק חדש) בתור כיסוי וזרקנו את התרמילים סתם ככה על הגג בלי לקשור. באחת התחנות כנראה עלה מישהו (גנב) לגג וכנראה זרק תרמילים לשותף שחיכה למטה. בתרמילים שלנו אף אחד לא נגע, אלה עם הכבל דוקא נגנבו די בקלות.

ddorrittoss

New member
סיפור כיסוי

אחרי חמישה חודשים של לפתוח את הכיסוי לסגור את הכיסוי (המלא....) כולל חודש של נעילה (מיותרת, בדיעבד), אמרתי- טוב, די. בערב אני מורידה אותו. גם ככה אין לי גשם בד"כ ואני מכניסה הכל אל התיק וזה סתם נראה כאילו אני סוחבת עב"ם על הגב. אז את הנסיעות אני אעשה עם נעלים.... בסוף אותו יום ארוך מאד שכלל שיט (לא רטוב במיוחד לתיק) ונסיעה מאובקת עד אימה של כמה שעות, ירדתי איפשהוא וחשכו עיני... חוץ מזה שאני הייתי מלאה באבק, התיק שהיה צמוד אלי מלא בבוץ... התיק הגדול שהיה זרוק מאחורה היה מלא בגריז! כשהגעתי למלון שהיה שם (חוץ מזה שריחמו עלי אז נתנו לי חדר "גדול" במחיר של קטן), הורדתי את הכיסוי ומהר הוא מאד חזר לצבע המקורי והתייבש... אני באמת לא רוצה לחשוב איך הייתי אמורה לנקות את התיק (שלמרות שהוא אמור להגן ממים יש גבול ליכולת שלו לספוג- וגם במקרה כזה הכיסוי עזר!) ושהוא יתייבש לי תוך יומיים.... מאז לא רק שהוא נשאר (ומאז הוכיח את עצמו בטבילות קצרות במים) אלא גם הומלץ בכל שיחה... לגבי הסנדלים והנעליים... להזכירכם... סנדלי שורש מתייבשים לאט לאט.. במקומות לחים גם אחרי לילה הם לא תמיד יבשים! לא הצטערתי לרגע על כפכפים עם סוליה דקה שהתייבשו לי תוך 10 דקות (לפחות בחצי הראשון..) ולגבי אריזה של הנעליים- אצלי בתיק אפשר היה לכונן את הרצועות של הראש של התיק...ב"צוואר" הזה שנוצר שם שמתי את הנעליים אחת בתוך השניה (כמו בקופסת נעליים)... בזמן שזרקתי את הנעליים בשק, חוץ מזה שהתיק היה הרבה יותר גדול ולא נוח להליכה, בגלל משקל לא מאוזן, הברזלים הקטנים האלה של השרוכים (יש להם שם בכלל?) חתכו לי את התיק... וסתם עצה .... קח איתך קצת דאק טייפ- כשהכיסוי קצת מתחיל להיפרם פשוט שים חתיכה...

למעלה