כיסוי ראש או פיאה

touti

New member
כיסוי ראש או פיאה

אני הולכת ראיון היום כדי להחליף לבת בית ספר, ובעצה ידידותית יעצו לי להגיע בכיסוי ראש ולא בפיאה.

אני אלך עם כיסוי ראש, היום ואם אשאל אומר שגם חובשת פיאה.

החינוך של הילדה חשוב לי יותר מהפאה שלי, אך מאידך אשאל שאלת רב אם גרושה ספרדיה חייבת בכיסוי ראש מלא ולא בפיאה.

אני ממש לא מתחברת לעצמי לא בפאה.

ותגידו, האם נתקלתם בתופעה שלא מקבלים ילד לתלמוד תורה בגלל היות אבא שלו חד הורי?

חיבוק לזכר הנופלים!

תקשיבי תותי.

אני חיה בתוך העולם הזה. אני מכירה את הכללים.

אם החינוך הזה חשוב לך - אז את צריכה לשחק לפי כללי המשחק שנקבעו.

אם צריך להגיד את מה שהם רוצים לשמוע - אז את אומרת - רק - אך ורק - את מה שהם רוצים לשמוע. כי בהתנגשות בין שני ערכים - חינוך הילדים במוסדות שבחרת ובין האמת - חינוך הילדים גובר!

הבנת?

אם יש מצב שאם מישהו אי פעם יראה אותך עם פאה ובעקבות זה ילדיך יורחקו מתלמוד התורה - שוב - עליך לערוך איזון בין שני ערכים - בין הערך של החינוך במוסד הספציפי הזה ובין הצורך שלך להרגיש נשית ואז לבחור איזה ערך גובר.

אני אישית?

נתתי בעיטה לכללים. וזרקתי את כיסוי הראש. יש היתר של הרב פינשטיין להוריד כסוי ראש לגרושה. מי שיש לו בעיה עם זה יכול לקפוץ לי. וכן, גם הייתי צריכה לעשות החלטה בקשר לחינוך הילדים, ועשיתי אותה. ושלא יספרו לי בולשיט, כל מי שיוציא את האף שלו מחוץ לחלוני ויראה את כל השבבניקים חניכי הישיבות הקדושות ובית יעקב, שמסתובבים לי פה ליד הבית ומעשנים בשבת.... ניתן לקבל חינוך ליראת שמיים ועבודת ה' גם במוסדות שיקבלו אמא גרושה צנועה ויראת שמיים ללא כסוי ראש, ואדרבא עם פאה. ועד כמה שידוע לי בוודאי שיש היתר לגרושה ספרדיה ללכת עם פאה.

אבל אלו הם הערכים שלי, לא שלך.

את צריכה ללכת לפי הערכים שלך.

אם תגידי את האמת ובעקבות זה ילדיך לא יתקבלו - אז גברת - תשקרי.

את כאן בשביל לשרוד. הבנת? לא ידונו אותך בשמיים ברותחין על כי עברת על לא תשקר במקרה הזה... ידונו את מנהלי הת"ת על הקריטריונים המטומטמים שלהם...

touti

New member
הקשבתי וחזרתי

אז הלכתי עם כיסוי ראש לבית ספר אחד, אמרתי את מה שצריך וזה עובר לועדה עם המלצה של המנהלת. והמשכתי לבית ספר אחר שהוא נחשב טוב יותר מהראשון ושם אין בעיה עם פיאה או כיסוי ראש העיקר זה היראת שמים וכו' וגם שם עשיתי רישום. וההמשך? יום חמישי נקבע פגישה עם הילדה בבית ספר השני והם ימליצו לי מה הכי טוב לילדה הראשון או השני. ואני? החינוך חשוב לי יותר מכל, לכן אם התנאים יהיו כיסוי ראש בלי אנטרנט, זה מה שיהיה. הקשבתי לך וקראתי אותך בהזדהות מוחלטת, וכמו שאמרת הסולם שלי שם את החינוך לפני הכל. תודה לך:)

למעלה