כיסוי לקטנוע

ronny69

New member
כיסוי לקטנוע

ראיתי שכבר היו כמה שרשורים בנוגע לכיסוי לקטנוע לאחרונה, אך עדיין לא קיבלתי ממש תשובה לשאלה שהיתה לי.

אני מחפש כיסוי שיהיה עמיד לשמש ושיגרום לקטנוע להתחמם כמה שפחות.

מחיפושים באתרי אינטרנט בחו"ל לא הצלחתי למצוא כיסוי שצוין עליו באופן מפורש שהוא מוגן מUV. עיקר הכיסויים בחו"ל הם בדגש על הגנה בפנים גשם/שלג וכו'.

אשמח לקבל המלצות לכיסוי שכזה.

תודה
רוני

dash56

New member
אל תתאמץ יותר מידי, כל הכיסויים נגמרים אחרי

שנה-שנה וחצי.

dash56

New member
אתה עוד יכול להספיק לשלוח אותו לאוליפיאדה

ועכשיו לשאלות :
א. מעניין איזו תוצרת.
ב. האם בשימוש שוטף יומיומי ? קיץ, חורף ?

פרארי1

New member
ממה הוא עשוי?

שריוני ג'וקים שחסינים לקרינה גרעינית?

לא היה לי אף כיסוי, בלי קשר למחיר, תוצרת או הרכב חומרים, שהחזיק יותר משתי עונות - או שהתפורר מהחום של השמש או שבסוף החורף האיזורים שצמודים לארגז ולמיכל הדלק, ספגו מים וגם התפוררו.
הנוכחי הוא של ברוש, מעולה בקטע של הבד באיזור האגזוז, עדיין במצב כללי טוב, אבל אצלי בסך הכל מפורים, אין מצב שישרוד יותר משנתיים בהערכה אופטימית.

ראוי לציין שהכיסויים אצלי "עובדים" קשה, מכסה גם בלילה בבית וגם במשך היום בעבודה, רוב הזמן בשמש.
לאחרונה הייתה לי הפתעה נעימה כשהחלפתי חצי פיירינג וכמעט שאי אפשר להבחין בהבדל בצבע בין החלק החדש לשאר האופנוע שכבר בן 7.
אין ספק שמהבחינה הזאת הכיסוי הוכיח את עצמו וזה עונה גם לפותח השרשור בעניין ההגנה מפני UV.

פרארי1

New member
האופנוע הופל בחניה ליד העבודה

נשבר פיירינג שמאל, מראה שמאלית, מגן יד שמאל, ידית קלאץ' התעקמה ותושבת כידון התעקמה.
האופנוע היה מכוסה והורם בחזרה על ידי המפיל מבלי שידעתי מזה בכלל.
די במזל היו אנשים שראו את זה קורה והרכב המפיל חנה עדיין ליד האופנוע, אז חיכיתי לו, הוא לא הכחיש וכרגע זה כבר אחרי תיקון ובטיפול הביטוח - 3000 שקל נזק, חצי מזה מחיר הפיירינג.
לא היה רחוק מזה שהוא ייעלם מהשטח והנזק ייפול עלי.

dash56

New member
א. טוב שתפסת אותו. במידה ולא היו עדים

סביר מאד שהיה נעלם לך.

ב. מנחש שחנית "כמו רכב" . לפעמים בלית ברירה אני חונה כך לזמן קצר תוך חששות ודאגה שמא איזה נהג יפיל את האופנוע.

l coyote l

New member
"לא היה רחוק מזה" ובכל זאת.

גם כשאשמת הפוגע/ת ברורה בהרבה מקרים הוא/היא לא יודו.
אז יפה לך, והאמת שבכל מקרה עלות הנזק לא גבוהה (אם כי זה נשמע הרבה נזק בשביל "הופל").

פרארי1

New member
חניתי על המדרכה בלי להפריע

ביום ששי גאולה מלאה אנשים שבאים לקניות ויש מצוקת חניה גדולה.
הוא עלה ברוורס על המדרכה, איכשהו לא ראה את האופנוע הקטנטן ודחף אותו קדימה, הרגלית התקפלה והוא נפל.

בהחלט מזל גדול שהיו עדים ושהוא עדיין היה בסביבה ולא סיים את עיסוקיו והתחפף, כמו גם שמדובר באדם הגון שהודה מייד והחליט להפעיל ביטוח אחרי שהתקבלה הצעת מחיר לתיקון.
בגלל הכיסוי הוא לא ראה את הנזק שגרם וההגינות נעצרה בקו השארת הפתק בסגנון - "הפלתי בטעות, אם יש נזק פנה למספר...".

dash56

New member
הגון ו"מוכשר "

הצליח גם להרים את הטוסטוס לבד

מעבר לנזק הכספי, מה עם עוגמת הנפש ובזבוז הזמן להתעסק עם תוצאות הטמטום של אנשים אחרים.

פרארי1

New member
די ברור שעזרו לו להרים

נפל מהמדרכה לכביש, בגלל זה גם הנזק גדול יותר מנפילות שהיו לי במקום והסתיימו בשריטות בלבד, אפילו לא ידית מעוקמת.

לגבי בזבוז הזמן והטרטור, אם זה היה מגיע לבית משפט, סביר שהייתי תובע גם עליהם, אבל כאמור, היה בקלות יכול להסתיים עם חור של 3K שקל בכיס שלי, אז אני לא מתקטנן

xfwind

New member
אחד הכיסויים שהיו לי. ברוש.

אבל אני מודה שחלק גדול מהזמן אם לא רובו הוא היה בתנאי INDOOR.

כרגע אני כבר שנתיים ותשע עם משהו כסוף שכתוב עליו "מגנום". 100 ש"ח - ובסדר +.

ronny69

New member
זה לא ממש מדוייק

הכיסוי הנוכחי שלי למשל כבר מהיום הראשון לא עמד בחום של האגזוז. הוא כל הזמן נמס ונדבק. הקודם לעומת זאת כן היה עמיד לחום הזה.
אני מניח שכמו שיש כיסוי שעומד בחום של האגזוז, ויש כאלה שפחות, כך גם יש כאלה שעמידים בשמש יותר או פחות.

האמת היא שפחות אכפת לי מהעמידות של הכיסוי כמו שאני מנסה למצוא את הכיסוי שאיתו הקטנוע יתחמם הכי פחות. יש לא מעט כיסויים שראיתי שנמכרים בארץ או באיביי שכלל לא מצוין עליהם שהם נועדו לשמש. רשום רק עמיד בגשם, רוח ואבק.

למעלה