כינור כתחביב

כינור כתחביב

שלום לכולם,

אני בסוף שנות העשרים לחיי ורוצה ללמוד נגינה על כינור.

האם ניתן להגיע לניגון סביר תוך כמה שנים או שזהו כלי לשמתחילים בגיל צעיר בלבד?

בכל אופן אני פשוט מוקסם מהכלי הזה ונהנה להקשיב כבר שנים, יכול להיות מאוד נחמד ללמוד לנגן.

שבת שלום

prince779

New member
כינור הוא כלי יחסית תובעני

נחשב לכלי קשה במיוחד. כמובן זה לא אומר שאי אפשר לנגן בתור תחביב, פשוט בניגוד לגיטרה יקח די הרבה זמן להפיק צלילים מספקים. אני מניח שעם מורה טוב ועבודה קשה אפשר להגיע לתוצאות לא רעות תוך כמה שנים.

strange key

New member
שלום

אני משערת שאפשר להגיע לרמה לא רעה, אבל זה דורש השקעה ולימוד טוב.

איפה ואיך אתה מתכנן ללמוד?

ilanmar

New member
עוד נקודה אחת

על פי מה ששמעתי ולא מידע אישי, כינור דורש שמיעה מוסיקלית מצוינת הרבה יותר מכלים אחרים.
הסיבה היא שבשונה מפסנתר, למשל, שם לכל קליד הצליל שלו, או גיטרה, שם לכל צליל המקום המוגדר ללחוץ בין שני סריגים, בכינור אתה צריך, לפחות לאורך זמן לא קצר בהתחלה, להביא את האצבעות הלוחצות למקום הנכון בעזרת השמיעה, כלומר על ידי זה שאתה "מבין" שאתה מנגן את הצליל הנכון. אוזן טובה עוזרת בכל כלי שתבחר אבל בכינור תיזקק לה יותר.
קח בחשבון.

inbaribit

New member
אני מנגנת בכינור חשמלי, וזה כייף אדיר

הסוד הוא להתמיד לנגן כל יום, אפילו 5 דקות, וכל הזמן לשאוף קדימה,
מבחינת גמישות באצבעות כנראה שלא יהיה לך כמו למישהו שהתחיל לנגן בגיל 7, אבל אני גם התחלתי מאוחר... ואני יכולה כבר לקרוא תווים, ולנגן מה שאני רוצה.

בכל מקרה זה דורש אימון, כדי להביא את הנגינה לרמה טובה, אבל מדובר על פרקטיקה נטו.

היתרון שיש לך בגיל הזה, זה שאתה תתקדם בקצב הרבה יותר גבוה ביחס לקצב של ילד בגיל 7.

לגבי שמיעה מוזיקלית, כן זה עוזר, אבל זה לא סוף העולם, כי לרוב מדביקים פסים על המיקומים הבסיסיים, ואז היד לומדת לחזור לנקודות האלה.
בכל מקרה חשוב לעבוד עם טיונר בהתחלה, ולכוון את הכינור כל התחלת נגינה, כך אתה מאמן את היד והאוזן להפיק ולשמוע את הצליל המדוייק.

כינור זה אחד הכלים הכי קשים, אבל הוא הכי מיוחד, ואם אתה אוהב אותו ומתחבר אליו, לך על זה ואל תסתכל אחורה!

חתוליס

New member
לגבי הגמישות באצבעות...

אני חייב לשאול, על מה מבוססת ההשערה הזו, שגמישות מתפתחת טוב יותר בגיל צעיר?

inbaribit

New member
די פשוט.

אדם שמתחיל לנגן בגיל צעיר, נניח 7, ביחס לאדם שמתחיל לנגן בגיל מאוחר נניח 20, יש פער של 13 שנה, בהם היד מתעצבת, וזה קורה בתקופת הילדות.

אז אם אתה מפעיל הרבה את היד בגיל קטן בצורה שמצריכה מרחב תנועה גדול כך היא היא תהיה שתגדל.

זה לא הגיל, זה התרגיל

שלום לספקולנט,

התחלתי לנגן בכינור בתחילת שנות ה-30 לחיי. כמוך התחבטתי מאוד אם יש טעם לנסות בגיל כה "מאוחר", ואני לא מתחרטת לרגע.

אמנם עודני בשלבים די התחלתיים, אך קצב ההתקדמות עלה בהרבה על ציפיותיי, כמו גם ההנאה שאני מפיקה מהנגינה.

יש צורך במציאת מורה טוב, ואולי עדיף בהתחלה למצוא כינור זמני, שאול או מושכר, כדי לראות איך אתה מתחבר לזה.

ממליצה בחום!

למעלה