כינוס אברים

• פותח הנושא IceL
  • פורסם בתאריך

IceL

New member
כינוס אברים

יש הרבה דיונים סביב "פיתוח דמויות" והרצון לעשות את זה בד"כ כמה שיותר עמוק ומורכב. מה שאני רוצה לעשות זה "לכנס אברים" לפיתוח הדמות. לקחת את המרכיבים הכי בסיסיים של העניין כך שחובב שרק לוקח ספר/ספרון מקוון ליד וקורא מסוגל להבין איך הוא אמור לשחק דמות מסוימת. לרוב, זה לא יהיה יותר ממשפט או שניים המגדירים את הדמות- אחרי הכל, משחק דמות לא חייב להיות "משחק עמוק". אז עצתכם נדרשת- מה הם המרכיבים הבסיסיים ביותר של דמות? נ.ב. עכשיו נזכרתי בשאלון ה-6 של ננסק, אולי זה יכול לעזור.

אלה הם חייך.

במקום לבנות את הדמות מלמעלה למטה, מתחילים מלמטה למעלה. מחלקים את חיי הדמות לכמה שלבים, ובכל שלב עונים על כמה פרטים. 1) אבות אבותיך: מיהי המשפחה של הדמות? מה ההיסטוריה שלהם? האם לדמות יש משפחה חיה או שאולי היא אפילו לא זוכרת מיהי? 2) צעדים ראשונים: כיצד עברו חייה של הדמות מינקותה על ילדותה? מה היו האירועים החשובים והמכוננים בתקופה זו (אם בכלל) ומה הדמות למדה? אילו תכונות אופי היא גילתה כבר אז? 3) מילדות לבגרות: מה הדמות למדה מאז ילדותה עד שהפכה לאדם בוגר? אילו אירועים מכוננים קרו לה בשלב הזה? אם נשאל היום את החברים שלה מאז, איך הם היו מגדירים אותה בשתיים-שלוש מילים? 4) יציאה לעצמאות: אילו אירועים מכוננים קרו לדמות בזמן וקצת אחרי שהיא הפכה לאדם בוגר ועצמאי? איך היא תפסה את מקומה בעולם? מה היא למדה או עשתה? 5) אתמול בבוקר: סגירת קצוות "רגע לפני" תחילת זמן המשחק בפועל. עוברים על כל מה ששירבטנו עד עכשיו, ומנסים לחשוב איזה מין טיפוס יצא מכל זה נכון לאתמול. היום הוא כבר הולך להתחיל להיות דמות משחק, וכנראה שיעבור עוד חוויות מכוננות שישנו אותו.

IceL

New member
ואו,

זה כינוס אברים? זה אומנם לא שיא המורכבות, אבל בהחלט לא פשוט. אתה מסוגל לענות על כל השאלות האלו בשני משפטים?

בהחלט.

לצורך הדוגמא, נשתמש בשלושת האבירים שלא נכנסו לאגדות השולחן העגול: סר תומאש האביר הרומני, סר האמפרי חוליגן הכדורגל, וסר ז'אן-חלוד-רברס הטרנסווסטיט הצרפתי. אבות אבותיך: תומאש: נולד למשפחה של אצילים רומנים, ובין אבותיו יש "ברונים שודדים" רבים, שלחמו בגבורה אך שלחו ידם בביזה. האמפרי: האמפרי הוא בנו של רוזן מנצ'סטר, שנמצא בסכסוך ממושך עם רוזן ליברפול. ז'אן-חלוד: ז'אן-חלוד הוא בנו של המרקיז המנוח ז'אן-פייר, שנפל בקרב נגד אוזול הענק הטורקי הנורא. צעדים ראשונים: תומאש: הוריו של תומאש הזניחו אותו, ולא פעם הוא נאלץ לגנוב אוכל מהמזווה. האמפרי: האמפרי היה ילד מפונק ואלים, שנהג לשבור את צעצועיו ולהכות את האומנת שלו. ז'אן-חלוד: מכיוון שאביו מת עוד לפני שנולד, ז'אן-חלוד גודל על ידי אמו המרקיזה דה-פקאץ, שדאגה מאוד לגורל בנה היחיד והרבתה לפנק אותו. מילדות לבגרות: תומאש: תומאש ניסה למשוך את תשומת ליבם של הוריו באמצעות סחיבות, אבל לא זכה לה - הוא גילה אבל שהוא נהנה לגנוב. האמפרי: האמפרי גילה תאווה רבה למשחק הכדורגל של פשוטי העם, ואביו נהג לארגן משחקי כדורגל לכבוד בנו. בגיל 14 בערך האמפרי אימץ את הנשק החביב עליו - שרשרת ארוכה בה נהג לחבוט באוהדי הקבוצה היריבה כשהקבוצה שלו הפסידה. ז'אן-חלוד: ז'אן חלוד קיבל את עיקר חינוכו מאמו ונשות החצר, ורק בגיל העשרה המוקדם נחשף לחברת גברים. הוא אימץ גינוני התנהגות ולבוש נשיים למדי. יציאה לעצמאות: תומאש: תומאש נתפס מכייס את ראש הכנסייה הרומנית, וכדי לחפות על הבושה נשלח לחינוך-אבירים בחצר המלך ארתור. גם שם הוא המשיך לסחוב ולפלח דברים האמפרי: על האמפרי, בהתאם למעמדו, הוטל להישלח לקמלוט ולהיות לאביר. לשמחתו, גם שם הוא גילה שיש כדורגל ומכות אחרי המשחק. ז'אן-חלוד: ז'אן חלוד שמע הרבה על האופנה החדשה בבריטניה, וממילא היה עליו להתחנך בסופו של דבר כאביר, אז הוא חצה את התעלה והגיע לקמלוט. אתמול בבוקר: תומאש: תומאש הוסמך כאביר לאחר שלחם בגבורה כנגד הסקסונים. לו רק ידעו שהוא גם גנב כמה מצמידי הזהב שלהם... האמפרי: האמפרי הוסמך כאביר לאחר שאירגן משחק כדורגל מאולתר נגד הפיקטים ולאחריו קטטה בה היכה בהם נמרצות בשרשרת שלו. ז'אן-חלוד: ז'אן חלוד הצטרף למועדון המעריצים של המלכה גוויניביר, ויעץ לה בענייני אופנה. בהשתדלות המלכה וסר לנסלוט הוא הוסמך כאביר.

IceL

New member
OK

לא מצומצם כמו שכיוונתי, אבל בהחלט לא ארוך מידי. פסקה על כל דמות, זאת אפשרות. האמת שמקריאת השאלות די קבלתי הרבה "עמוסה", אני לא ממש יודע איך להסביר את זה. אני מרגיש שבתור שחקן שמתחיל מאפס, השאלות קצת מפחידות.

ogmios

New member
והמכניקה לא מפחידה?

IMHO, אחת הטעויות הנוראיות שיותר מידי שיטות עושות היא להפריד את שני החלקים במקום להראות כיצד הם משרתים אחד את השני. אין לי משהו כזה מוכן בשלוף, אבל נסה לשים לב לכך כשאתה כותב את המאמר הנ"ל אצלך באתר.

ננסק

New member
אתה אומר שני דברים קצת שונים

באחד אתה אומר, "מה הם המרכיבים הבסיסיים ביותר של דמות?", ולדעתי ששת השאלות שהצגתי והדיון שהתפתח בעקבותיהן עונים על השאלה לא רע. ובשני אתה אומר "את המרכיבים הכי בסיסיים של העניין כך שחובב שרק לוקח ספר/ספרון מקוון ליד וקורא מסוגל להבין איך הוא אמור לשחק דמות מסוימת", שזה אומנם דורש את העניין הראשון בתור התחלה, אבל למעשה די שונה ממנו. כי אני, בתור הכותב של ספרון ההסברה "איך לשחק את שוקי הטרול", הייתי אומנם מברר דבר ראשון מהם הדברים הבסיסיים ביותר החשובים לגביו (שואל בעצמי את ששת השאלות לצורך העניין), אבל לא הייתי כותב אותם פשוט כך לקורא שלי - הייתי מפתח צורת הסבר שמתחילה בבסיס, עוברת דרך החשיבות של תשומת לב למאפייני דמות שונים (תוך דוגמאות מאופיו של שוקי הטרול) ומקנח בהתייחסות לסדר עדיפויות ולהתאמה למכאניקה, עבודה בקבוצה גם כדמויות וגם כשחקנים (ובאותו הקשר, למה קצת חשיבה מטאגיימית אף פעם לא מזיקה) וכו'. לדעתי אפשר לעשות את זה בעמוד או שניים של A4. מקום מעניין לבדוק בהקשר הזה הוא דפי דמות שמנחים כותבים עבור משחקים חד פעמיים בכנסים. ראיתי כמה די פושטים, אבל ראיתי גם מושקעים למדי, לרוב הם מחולקים באופן הבא: פסקת רקע באווירה המתאימה של העולם, לעיתים בגוף ראשון (מה שנותן גם תחושה של סגנון דיבור אישי וראיית עולם פרטית); דגש על תכונות מיוחדות שבהן הוא טוב (ובעצם כך, גם מקומו בחבורה), וטיפים על דברים בולטים אחרים ראויים לציון (מאפיינים גופניים ברורים במיוחד, נטיות התנהגותיות חשובות, וכו'). זה בהחלט מספיק בשביל משחק חד פעמי, אבל עם קצת יותר השקעה, אפשר להפוך "מספיק" ל-"סבבה, אתה ממש שוקי כמו שרציתי שיהיה. קבל XP."

IceL

New member
בוא נגיד את המטרה יותר טוב,

אני רוצה משהו שאפשר להכניס בתור הסבר לשיטה ביתית (שיטת היצירה שלי/ שיטה אחרת בעתיד). אני רוצה ששחקן שלוקח את ה"מסמך" לידיים יוכל לשרטט לעצמו דמות בשתי משפטים בלי שהוא יצטרך לשבור את הראש על יותר מידי "ביטים" של משחק דמות.

ננסק

New member
סבבה, הצעתי משהו כזה

נתתי קווי מתאר בסיסיים בדיוק למסמך שאתה מציע. תרצה שאפרט? אולי לנסות לכתוב אותו ממש?

IceL

New member
אהאה!

לא שמתי לב. זה בהחלט יכול לספק את מה שאני רוצה, אשמח אם תרחיב ו/או תנסה לכתוב משהו :)

ננסק

New member
אם יהיה לי זמן בימים הקרובים

או עד שאני אשכח מזה, מה שבא קודם =)

למעלה