כינוי או שם אמיתי?!

כינוי או שם אמיתי?!

לאחר הפירגון שקבלתי מאלמנה כחולה ומהרואה בכוכבים - נראה לי שעניין הכינויים ראוי להודעה משל עצמה. רוני לוי היה הטריגר, הוא הזמין אותי להגיב. אז הרמתי את ה``כפפה``. ובכן - לא מזמן כתבתי על נושא הכינויים, אבל שם -דברתי על מהויות של כינויים שונים ומה מסמלים בעיני - (משהו שחסר, משהו שמלאים בו, ועוד ועוד) אבל היום, היום ברצוני להרחיב אל מעבר לכך - ולהציג את הזוית האישית שלי. כינוי - ראשיתו אולי בצורך לא להחשף, ולא רק כנגד מטרידים למינהם, כמו שאמרה מיכל. שם נפוץ אולי אינו מהווה ``בעייה``... אבל האמיתי שלי - ייחודי. אם אכתוב אותו - מייד יוכל כל אחד לאתר את כל הפרטים אודותי - לא רק כתובת וטלפון - אלא גם למצוא עלי מראה מקום ברשת... במה עובדת, מה כבר עשיתי, ועוד ועוד.. וזה באמת לא במקום. אז כן, לא רק כנגד מטרידים. לכינוי יש תפקיד הרבה יותר משמעותי בשבילי. ומעבר לעצם הכינוי, המבטא עבורי את שם התהליך שבחרתי לעבור כאן, העיקר, בעיני, הוא עצם התהליך שמתרחש כ ת ו צ א ה - מ כ ך . זה כוחו של המדיום הזה, להחשף מה``בפנוכו``, מהנשמה, מתוך האישיות, בלי לעשות חשבון לאף מאן דהו. ולאדם שלא העיז להתחבר לעצמו, כמוני, לא כל כך קל להפתח. שאחרת הייתי עושה את זה אל מול אנשים בשר ודם. אל מול אנשים, המעצורים שלי עובדים שעות נוספות... כאן זה קל. כאן אין אני חוששת. איש אינו יודע מי אני בחיי היומיום (כמעט :)). מוכרחה להעיד שבתחילה - באמת אף לא אחד יכול היה לקשר בין ``לגעת במהויות`` לבין האישה הזו שיושבת כאן אל מול המסך. כי שמרתי על אנונימיות מוחלטת. ואז, כשהגיעו התגובות... התחלתי להתחזק, התגובות עודדו אותי לחשיפות נוספות ואז.. כשהתחלתי להוציא דברים מתוך עצמי, קבלתי לאט לאט כוח גם לומר אותם בחיים... לאט לאט קבלתי גם כוח לחשוף בפני אנשים שאני מכירה את העובדה, ש``לגעת במהויות`` זו אני. אחד,.. ועוד אחד, ולראות שהשד אינו נורא כל כך! ...:) וכך קבלתי אומץ לחשוף את מי שאני במהויות הפנימיות, להתחבר לעצמי. תהליך התבגרות שכזה, או התחברות... שככל הנראה, לא היה יכול להערך, לו הגעתי לכאן תחת שמי האמיתי. אז כינוי זה בעצם לא דבר כל כך רע, מר לוי. בשבילי הוא עשה רק טוב.

שני.ר

New member
הי, לגעת במהויות

לדעתי האישית את לא חייבת שום הסבר לאף אחד למה את לא מפרסמת את שמך האמיתי. זהו אינטרנט יחודיותו באנונימיות ההחלטה לחשוף את השם או לו זאת החלטה אישית של כל אחד וזכותו לפרטיות אין שום צורך להתנצל על ההחלטה שלא לחשוף את השם האמיתי בגלל שמישהו מחליט שאת לא אמיתית בגלל זה ובלי קשר אני מחפשת בימים אלה כינוי מפני שהתידדתי עם אנשים מפורום סטודנטים ויש שם כבר מישהי בשם שני וזה נורא מבלבל, אז החלטתי שאני צריכה כינוי, אבל אני לא מצליחה למצוא איזשהו כינוי שידבר אלי, שאני יתחבר אליו, שיהיה לי נוח איתו. וסתם דרך אגב אני נוסעת איתם לטיול בצפון ממחר אז אני לא יהיה כאן עד יום חמישי או שישי

היי שני חמודה!

היי שני חמודה, אין זו התנצלות, זו הבעת דיעה ! אני באמת חושבת, שלתקשורת תחת כינוי, עשוי להיות תפקיד בהתפתחות. ומי שלא חשב על זה עד עכשיו - אולי יתחיל עכשיו... :cool:

שני.ר

New member
אני, באופן אישי מעדיפה שם פרטי

ולכן שמי הפרטי מופיע הבעיה היא כשאנשים מצמידים לי את ה-ר` של השם משפחה ל-שם הפרטי וזה פשוט מעלה לי את העצבים (אין לי מושג למה) אז ככה פונים אלי בפורום סטודנטים כדי לפנות אלי וזה פשוט מרתיח אותי, אז אני רוצה למצוא כינוי-לא מוצאת אבל מחפשת. וסתם נזכרתי עכשיו שבעבר לא אהבתי את השם שלי אבל לאט לאט התרגלתי אליו במיוחד כשהייתי חושבת על שמות אחרים יפים יותר, ולא התחברתי אליהם אז קלטתי שהשם הפרטי שלי הוא הכי מתאים לי והכי מחובר אלי והכי נוח לי איתו והכי הכי יפה בשבילי ויהיה אתי לעד כי הוא שלי.

שמו של אדם :cool:

שני מתוקה!!! גם אם לא תקראי שורות אלה בזמן אמת אני מקווה שתקראי אותם מתיי שהוא. שמו של אדם נקבע לו לפי בחירתה של אמו. לפי דעתי האישית והתורה שאותה אני מיצגת. האם קובעת את שמו של ילדה אך השם למעשה הינו צופן שהושתל בראשה מלמעלה. גם אם נאמר שהאב היה שותף בתהליך קביעת השם, הרי הילד לא היה מקבל את שמו אם האם לא היתה מסכימה. לגבי האו ר היא אות יפיפיה מדוע את כל כך מתנגדת לה? חוץ מזה את יכולה בקלות למחוק אותה בזמן שאת נכנסת להגיב לתשובה: רדי לתחתית המסך והחליפי את שם המשתמש לשני בחבד. מה הבעיה? השם שני הינו שם מקסים. עלייך ללמד להתחבר לש שבשמך מכוון שהאות הזאת היא האות שמחברת אותך והיא האות שמנתקת אותך מכל עולם הרוח. תחשבי על האות ש כאילו היא מנורת הכנים בבית המקדש. זהוא הסמל הגדול ביותר להתחבר אל עצמך ואל נשמתך. חוץ מזה שאת אדם מלא רגש רק שעלייך ללמד להתנטרל ממנו כי הרגשות שלך הם המכשלה שלך. אמר הרמב``ם: הרגש הוא אויבו מספר אחד של האדם. עלינו ללמד להפסיק להשתמש עם הלב הגשמי ולהתחיל להפעיל את הלב הימני = לב רןחני. שם נמצאת האהבה ללא תנאי וללא גבול. אני שמחה שאת התחלת לאהוב את שמך מכוון שהוא מקסים והוא מראה שהתחברת אל עצמך. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל.

rony levy

New member
נאה דרשת, מיכל!

מיכל יקרה מאוד! הזכרתי לי להרף את אמי שתחיה. איזו חשיבות עצומה שאשה נפלאה לי זו מייחסת לשמו הפרטי של אדם! והיא שופעת הסברים והנחות ומסתמכת על רבנים ומקובלים ועל ספרים ואגדות - תקצר יריעת המקום! כל אימת שנקשרתי בצעירותי לנערה כלשהי הייתה אמי שתחיה ממהרת לדרוש ממני דבר אחד ויחידי: את שמה הפרטי. ואמרתי לה תמיד. והיא תמיד נתחה ופירשה וידעה. מיכל! האם המקור לכל ``תיאוריית השמות`` מקורו בקבלה? אגב, נושא זה אמור לספק ל``לגעת במהויות`` חומר עשיר למחשבה מעמיקה בעניין מהות בחירתה בכינוי ולא בשם פרטי (ובשם פרטי בלבד כדי לא להיחשף, חלילה וחס...). לילה טוב! ומלאכים צחורים של שלום ואהבה ירחפו מעל פנייך, מיכל, וינשקוך חרש וילטפו שיערך השחור (?).

שיער שחור? מאיפה אתה יודע?

רוני היי!!! לשאלתך: כן המקור שדרשתי למעלה אכן נטען מספרי קבלה. כנראה אמך בקיעה מאד ברזים ובסתרים. פשוט היא לא כל כך משתפת אותך ואולי כן. אני מציעה לך לפנות זמן ולהתחיל לשבת ללמד עם אמך... יש לה המון המון מה ללמד אותך על רזי החיים ורפואי מחלות. אל תשאל אותי מאיפה יוצאים לי המשפטים הללו. כמו כן לדעתי אמך אלופה בידע על צמחי המרפא של הרמב``ם. תאמין לי התחל להשקיע באמך ובך אתה תצא מה זה מורווח. חוץ מזה רוני מאיפה אתה יודע שצבע השיער שלי הוא שחור? אולי הוא בלונדיני צבוע ואולי אדום? לא הגיע הזמן שנפגש? אני מזמינה אותך ביום 17.4.2001 למפגש אנשי הפורום בביתי. אם תרצה לבוא צור קשר טלפוני לאשר נוכחותך. המפגש יהיה ב21:00. קרוב מאד למקום מגוריך. הרבה אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול. מיכל

rony levy

New member
למיכל - תודה!

צדקת לגבי אמי-הורתי. עוד נשוב ונדוש בכך. חן חן עבור ההזמנה. חרף ההתראה הקצרה אעשה מאמץ להגיע. אם יהיה סיפק בידי לבוא, אקדים ואאשר השתתפותי כבר ביום ראשון הקרוב, בלי נדר. אם לאוו - אלף תודות ובהצלחה!!! לילה טוב! נ``ב - אין לך שיער שחור וגולש? אם כך, הכוכבים היכזיבוני...

גם אני, אבל...

גם אני אוהבת את שמי - גם הפרטי וגם המלא! וכמו אמרת גם אני מרגישה לגביו: ``הוא הכי מתאים לי והכי מחובר אלי והכי נוח לי איתו והכי הכי יפה בשבילי ויהיה אתי לעד כי הוא שלי`` אבל... את המטרה שלשמה אני כאן, הוא לא ישרת. בשביל זה הכינוי עדיף. את התהליך שעברתי כאן רק כינוי מייצר.... למה? כי התהליך הוכתר בשם... והאנונימיות הייתה הכלי... :cool:

שלום רב שובך ידידתי :cool:

לגעת במהויות שלום לך!!! חסרו לי הפנינים שלך בימים האחרונים. אני חושבת שרשמת דברים מקסימים. אני שמחה שבעזרתנו ובעזרתך עברת תהליך נפלא. יחסית בזמן קצר. אשרייך ואשריינו שהיתה לנו הזכות לקחת חלק בתהליך שלך במציאת עצמך. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול. ממני מיכל

היי מיכל...

ובכן, כידוע לך... הזמן שלי ``אוזל``, יקירתי... ;-) ומן הסתם - תהליכים שקורים לי ``זוכים`` אצלי ``נון סטופ`` ... ל``ניתוח מיקרוכירורגי`` של הנשמה... אפרופו מודעות פנימית... ו... תודה. B-)

מושג הזמן ? :cool:

לגעת במהויות שלום! תגידי לי מה זה צריך להיות: הזמן שלי `` אוזל`` ועיניין ניתוחים ``מיקרוכרורגיים``? את רוצה לשתף אותנו באמת על מנת לקבל תמיכה או סתם לדבר אלייך ואילנו בקודים. תהיי לי תמיד בריאה ומאושרת. ותדעי שרק בידנו הכח לתקן את בריאותנו קשה ככל שתהיה. יש עוצמה אדירה בכוחה של מחשבה למצוא מרפא לכל מחלה. גשמית או רוחנית. מחלה נפשית או פיסית. הכל בידנו ידידתי. שיהיה לך יום מוצף באהבה אין סופית. שלך מיכל

למען הסר הספק.

אינני חולה. זה הכל עניין של תחושה פנימית... וניתוחים מיקרוכירורגיים של הנשמה הוא אכן קוד... :) קוד של מי שמנתח את נשמתו עד לפרטי פרטים ברמה של מיקרו... אז מה לעשות.. אני חיה בתחושה דיי חזקה ש... הזמן שלי ``אוזל``.

דוד טל

New member
ככל שחלקיק הוא קטן יותר

אורך חייו גם הוא קצר. אולי לכי על גדול? ותראי כי זמנך אינו מוגבל כלל וכלל. געי במהות היא נמצאת שם בגדול.

מושג הזמן אינו קיים :cool:

לגעת במהויות שלום!!! אני שמחה שאינך חולה. לרגע הדאגת אותי. אם את נהנת לנתח את נשמתך ברמה מיקרוסקופית אז תהני. לדעתי האישית בלבד לא קיים מושג זמן. גם אם ננסה להסתכל בהווה ברגע שנביט בו הוא כבר עבר. את מושג הזמן יצרו האנשים על מנת שיהיה להם קוד לתקשורת ולחישוב חשבונות. אם ננסה להיות רגע בחלל נמצא שהזמן הוא נצח נצחים. אז לפי התפישה שלי איך בדיוק אוזל לך הזמן? אם תאמרי רציתי לבצע דברים ועדיין לא בצעתי יהיה לי הרבה יותר קל להבין אותך. אז אומר לך שנסי מותנייך והתחילי באמת להוציא לפועל דברים שאת אוהבת ביותר. אבל אם תמשיכי לחיות את חייך בתחושה שהזמן אוזל לך את אף פעם לא תספיקי לעשות את מה שאת אוהבת ותמצאי את עצמך כל הזמן בסחרחרה של עשייה ללא גבול. אני מציאה לך להרגע, לעצור שנייה את החיים, להתבונן במה כן הספקת. לטפוח לעצמך על השכם. לתת לעצמך חיזוק חיובי. לחבק את עצמך בחום ולנוח... אוהבת אותך באהבה אמיתית ללא גבול. מיכל

כל הזמן בסחרחרה של עשייה ללא גבול

...אני באמת כל הזמן בסחרחרה הזו. כבר כמה שנים... ו...כן, ``הספקתי`` המון דברים... ``הספקים`` מהסוג, שרוב האנשים יטפחו לעצמם על השכם בגינם, אבל.. זה לא מרשים אותי! אני מטבעי, זורקת את ההצלחות לאחור. פני קדימה. ולנתח ``ברמה מיקרוסקופית`` זה לא בחזקת הנאה, זה דרך חיים.... ואני אכן משנסת מותניים... והתחלתי באמת (!) להוציא לפועל ולעשות דברים שני אוהבת ביותר... אבל משהו, שלא ברור לי עדיין מהו, חסר. ובזמן האחרון - גם מנסה נואשות לרדת מהסחרחרה... ללא הועיל. כנראה שחציתי איזשהו גבול שאסור היה לי לחצות... והזמן קיים ולא קיים... ויש זמן... ואין זמן... והזמן אוזל...

החתיכה החסרה :cool:

לגעת במהויות היקרה!!! הרשי לי להיות חצופה וישירה מידיי. החתיכה החסרה או אותו חסר הוא ... הצורך בחום ואהבה לדעתי האישית בלבד. אהבה לא ברמה אישית מבן זוג או ילד. אהבה שרק את יכולה לקחת או לייצר עבור עצמך. אהבה שנמצאת בקוסמוס. אולי אהבת האל??? צאי לטבע קחי לך חופש. הביטי בפריחה המקסימה שתשרוד בדיוק עוד שבוע. התחברי לעצים ולשיחים. הרגישי את האנרגיה הבוקעת מהם. לכי לחוף הים, הביטי בגלים הנשברים אל החוף. דמייני שהם מטהרים אותך ואת נשמתך. לכי יחפה על חוף הים והרגישי ברגלייך את החול. נשמי את המלח והמינרלים שבאויר. אולי תרדי לים המלח, הכנסי למים, המרחי בבוץ, ולסיום תזמיני בספה מסז` ב-4 ידיים עם שמן אגוזים. זאת חוויה מדהימה. תאמיני לי לא חסרים הדרכים כיצד לאהוב את עצמך. אז מה שנותר לי זה להמשיך לשדר לך אהבה ללא תנאי וללא גבול כמה שאני יכולה להעביר. ואת תנסי להפתח ולקבל את אותה אהבה שאני מנסה לשדר. האהבה היא לא שלי היא אהבה מן היקום. בבקשה הפתחי אליה. מיכל

הכינוי B-)

שלומות. הסברך נגע מאוד ללבי וחיבר אותי עם הנקודה הכאובה שגם אני מתמודדת עמה. כי עם הכינוי זה בעצם לא ממש אני, אלא רק חלק ממני, לא המציאותי, בחיים ובעבודה אז מה אני מזוייפת? אני בניגוד אליך שבחרת בכינוי שהוא בעצם מטרה, בחרתי שם פולקלורי ישראלי שלא מצפה ממני ליותר מידי וכך אני גם יכולה למצוא הפתעות בדרך. מצד שני דבריך גרמו לי להבין את עצמי טוב יותר. אני מזדהה עם מה שאמרת ומקווה שגם אני אוכל באמצעות הפורום לעלות את עצמי מאנונימית לידועה. ולו רק בשביל עצמי. היי ברוכה

בטח שלא מזוייפת!

והפתעות בדרך זה נפלא! ו... גם לגעת במהויות זו מטרה... אבל, כל אחד והאופן הייחודי שלו ב``מסע`` הזה... תודה על תגובתך החמה! :cool:

rony levy

New member
לגעת במהויות או לנגוע במוזרויות?

אשה יקרה! לא חפצתי עלוב בך או בכמותך, בנות חווה נאות וחסודות, המעדיפות להתכרבל תחת כינויים מצחיקים או משמימים או מרתקים וזאת בשם הדיסקרטיות. אמת, כי הימים ימים טרופים, כמאמר המליצה החבוטה, ויש להן לבנות ישראל להצניע לכת ולהסתתר כדבעי במעבה הג`ונגל האכזר של גברברי עם ישראל, סוטיו, מוטרפיו, מציקיו וכו`. ברם, לא ברור כלל ועיקר מדברייך אלו תעצומות נפש ספציפיות שאבת מן הכינוי הייחוד של ``לגעת במהויות``? למה דווקא הכינוי הזה? מדוע דווקא הכינוי הלזה נתן סיפק בידך או בנפשך להתייצב בקריאת תיגר נגד הזולת? מהי, ריבונו של עולם, ``מהות`` בעינייך? וכיצד, לשיטתך, ניתן לגעת באותה ``מהות``? אם תשיביני פעם נוספת בתואר ``מר`` יתגנב חשש קליל לתוכי שמא עלבתי בך. ואם תקראי (לא תכני!) לי רוני, הרי שתהיה זו מן הסתם תחילתה של ידידות מופלאה. על החתום - הנוגע במציאויות: רוני לוי, בן 44, נשוי באושר ועושר, 1.75, 2 בנות, 2 הורים, 1 אחות, 1 אח, 85 ק``ג, אקדמאי, עובד מדינה, משקפיים, תחתונים בצבע לבן, 2 מכוניות, נורדיה, ורק ירושלים אפס שתיים ומעריץ גלוי של מיכל מנדל נ``י. and frankly my dear, i dont give a damn מועדים לשמחה!

למעלה