כימיה

• פותח הנושא x12
  • פורסם בתאריך

x12

New member
כימיה

מס' שאלות: -הבנתי שרוב המשרות בתחום(שדורשות לרוב תואר שני-שלישי) מחקריות: האם זה אומר שכל היום רק אשפוך נוזלים וכו' ואבצע ניסויים או שיש איזו חוכמה שצריך להפגין בעבודה מלבד העיסוק הטכני? -האם יש עבודה מלבד באקדמיה בתחום הכימיה הפיסיקלית ? הבנתי שרוב המשרות הן בתחומי הכימיה האורגנית(בגלל הגדילה במס' חברות הביו-טק) והאנליטית...תקנו אותי אם אני טועה... -האם יש טבלאות שכר מעודכנות לכימאים בכל הרמות? -היום ע"פ נתוניי אני מתקבל לכימיה אך מחכות לי 3 שנות צבא בעתיד הקרוב מאד...יש סיכוי שרפי הקבלה לכימיה יעלו בזמן זה עד כדי כך שלא אתקבל או שממש אי אפשר לדעת? אם זה משנה, אז היום יש לי ממוצע בגרויות 107.5 ופסיכו' 609 ובאת"א למשל נדרשים היום בערך 95 בבג' משוקלל ופיסכו' 600... -לאחרונה נפתח חוג לכימיה ביולוגית במכללת יו"ש-האם זה בעצם חוג לביוכימיה, כלומר דגש על ביולוגיה ולא כימיה? כי זה הרושם שקיבלתי...ובכלל, מה ההבדל בין חוג זה להתמחות בכימיה אורגנית?

כימיה 1

כימאים מועסקים כחוקרים וכמורים במוסדות להשכלה גבוהה ובמכוני מחקר, במפעלי תעשיה שונים (כמו מזון, מוצרי עץ, גומי, פלסטיק, כימיקלים, טקסטיל, פרמצבטיקה, קוסמטיקה ואחרים) בחברות ציבוריות גדולות העוסקות בחיפוש ובהפקת מחצבים, מינרלים, קידוחי נפט וכד'. כימאים מועסקים גם במשרדי ממשלה שונים (כמו משרד התעשיה והמסחר, משרד הבריאות, משרד האנרגיה, משרד המדע והטכנולוגיה, מעבדות המשטרה לזיהוי פלילי, משרד הפטנטים ומערכת הבטחון). העבודה מתבצעת במשרדים, לרוב ממוחשבים (המחקר העיוני), במעבדות (המחקר הניסויי), במתקני גימלון (מחקר היישומי), תוך שימוש בציוד מקובל ומשוכלל. העבודה יכולה להתבצע ביחידות או במסגרת של צוות המורכב מכימאים או מחוקרים העוסקים במחקרים בינתחומיים שונים, כמו ביוכימיה, גאוכימיה וכימיה ממוחשבת. העבודה כוללת גם את ההיבטים הטכניים שתארת אבל בראש וראשונה היא דורשת חשיבה, תכנון, העלאת השערות מחקריות, בנית מערך מחקרי וכו'.

כימיה 2

דרישות הקבלה יכולות להשתנות משנה לשנה עקב עליה/ירידה בבקוש לחוג, הרכב הכישורים של הנרשמים לחוג באותה שנה וכו'. גבולות השינוי לרוב עד 5% עליה/ירידה בנקודת החתך. אין טבלאות שכר לכימאים אלא לבוגרי מדעי הטבע. אין ברשותי טבלאות אלה.

למעלה