כימותרפיה

נאוה ר

New member
כימותרפיה

האם יש לכם רעיונות מחשבות, איך לעזור לילד בן 3 שנים שעובר עכשיו כימותרפיה. גם מבחינת שיפור ההרגשה וגם מבחינת שמירה על המערכת החיסונית?

0 אור 0

New member
כמה דברים

אני מצרפת לך שלל עצות שלקוחות ממסך שחברה כתבה למטופלות סרטן השד (מעתיקה מה שרלבנטי) יכול להיות שעוז46 יוכל לתת לך טיפים יותר מדויקים - כרגע הוא מטפל בילד שעובר כימותרפיה, ומצליח להאכיל ולעודד אותו הכי חשוב זה לשמור על המורל - לתת לילד הרגשה שכולם אתו, ותומכים בו עד שיחלים. דברים שיכולים לעזור בזמן הטיפול: 6 קרטיבים (ללא צבעי מאכל) למציצה במהלך הטיפול עצמו- מונע פצעים וטעם רע בפה. לימון טרי, מסטיקים עדינים / סוכריות חמוצות – הריח והטעם עוזרים לעכב בחילה משקה קר (לימונענע, סיידר תפוחים, פחיות שתיה טבעית) יוגורט או מעדני חלב גבינה קשה עדינה צנימים / פתית – מקלים על תחושות של אי-נוחות בבטן בזמן הנסיעה הביתה הטבלה הבאה מפרטת תקלות ספציפיות ופתרונות תזונתיים שעשויים להקל עליך בהרבה. מניעת עצירות אין צורך לסבול – אפשר להיעזר גם בנרות גליצרין או תרופות אחרות. עצירות עלולה לגרום גם לטחורים לכן כדאי מאד להמנע. מאכלים מומלצים:  דייסת קוואקר: 3 כפות קוואקר + כוס חלב + סוכר חום (לא דבש), לבשל עד הסמכה.  מיזלי: להשרות במים למשך הלילה חצי כוס גריסי פנינה + חצי כוס שיבולת שועל שלמה(המים בעומק 3 ס"מ מעל המיזלי). לאכול אחרי הסינון, בתוספת יוגורט וסוכר חום. אם אין ירידת ניאוטרופילים דרסטית, אפשר עם פירות טריים(ניתן להשיג בחנויות טבע)(לא ברור לי מה זה ניאוטרופילים ומאיפה יודעים שירדו)  תירס משומר (גרגרים)  שתיית מים מרובה מניעת בחילה כדאי להימנע ממזונות וריחות עזים כגון בצל מטוגן, בשר, מאפים טריים, מיצי פירות טבעיים וכיו"ב.  כדאי לאכול בחדר קריר ומאוורר.  רצוי לשתות בכמויות קטנות לעיתים תכופות, (כמות נוזלים גדולה בבת אחת עלולה להחמיר את הבחילה).  אין לשתות בזמן האוכל.  מאכלים קרים וקפואים כגון ג'לים, קרטיבים ומעדני חלב יכולים להקל על הבחילה.  בזמן בחילה אל תכריחי את עצמך לאכול, אך יש חשיבות גדולה להקפיד על שתייה ואכילת מזונות קלים.  עדיף לאכול ארוחות קטנות, המכילות מזונות יבשים כגון צנימים וקרקרים, פת אורז ופתית, כמו כן ניתן לאכול גבינות צהובות במנה קטנה.  לרוב הנשים קל יותר לנצל את שעות הבוקר לאכילה. אם הבחילות מופיעות בבוקר מומלץ לאכול צנימים או קרקרים יבשים. במידה ויש הקאות  הדבר החשוב ביותר הוא להחזיר נוזלים לגוף. לכן, נסי לאכול קרטיבים, מיץ בכמויות קטנות, מרק עוף, ג'לי, קומפוט וכדומה.  יש להימנע ממזונות שומניים כגון חמאה וכיו"ב. במקרה של שלשולים  כדאי להרבות בשתייה.  להימנע ממזונות עתירי תאית כמו: קיטניות, אורז מלא, חיטה מלאה, פירות יבשים.  במצבי שלשול קשים יש להימנע מדגנים ומוצרי דגנים פרט לאורז ומוצריו ותפ"א.  להימנע ממזונות עתירי סוכר: דבש, ריבה חלבה וכיו"ב.  על מנת להתמודד עם שלשול שנגרם מהפחתת הלקטאז במעיים רצוי: o להפחית משמעותית את כמות מוצרי החלב o לקנות חלב דל לקטאז. o לקנות תוסף לאקטאז (לקטזין) בבית מרקחת או חנויות טבע (אין צורך במרשם רופא. המחיר – כמה עשרות שקלים)

נאוה ר

New member
תודה!

האם למישהו יש רעיון שיתייחס לעובדה שהטיפול הכימותרפי הולך להרוג את המערכת החיסונית אצלו?

ינוקא1

New member
הבעיה היא

שחיזוק מערכת החיסון יכול לסתור את הטיפול הכימותרפי ובכך לעודד את התאים הסרטניים לשרוד. לכן אם כבר בחרתם בכימו , אני חושב שלא כדאי לתת חומרים למינהם , אלא דווקא לעבוד בכיוון של טיפולי מגע , צחוק , צעצועים , ציורים מוזיקה וכדומה. חיזוק הנפש מחזק את הגוף. בהצלחה ורפואה שלימה.

נאוה ר

New member
תודה על התשובה המעניינת../images/Emo13.gif

כמה הבהרות - זה לא הבן שלי אלא של חברה. והכימו לא נבחר - הייתה ברירה בינו לבין הלוויה. לא נשארה אופציה אחרת במצב שנוצר....

ינוקא1

New member
רופאים בדרך כלל

יציגו את הברירה "כימו או הלוויה" (כי זה מה שהם מכירים). לפעמים הם גם צודקים. מה שכן , במבוגרים לפחות יש כמה וכמה אנשים שניתקו את עצמם מהכימו והבריאו את עצמם בדרכים שונות. אפשר לקרוא למשל באתר של אבנר שילה שמביא כמה סיפורים , וכן באתר של דויד בר יוסף.

נאוה ר

New member
באמת לא הייתה ברירה ואין מה להשוות למצב של

אבנר. לא מכירה את דויד בר יוסף

0 אור 0

New member
מחזקת את מה שכתב יוסף

הטיפול הכימותרפי מאד אגרסיבי וזאת בכוונה - לכן בזמן הטיפול עצמו אנחנו לא רוצים לסתור אותו על ידי טיפולים שמחזקים את המערכת החסיונית, אלא מחזקים את הנפש ונותנים תמיכה תזונתית כמה שאפשר. לאחר שהוא יחלים מהמחלה הקשה, זה יהיה הזמן לכניסה עם טיפולים ברפואה משלימה - גם לשיקום תזונתי /החלמה, אבל בעיקר לשיקום המערכת החיסונית, וכל מערכות הגוף, וכמובן חיזוק של הילד והמשפחה להתאוששות ויציאה מהטראומה והספחים של התקופה הקשה.

רפואה שלמה

בהמשך לדברים של אור אני יכול לספר לך על אחי, שבעקבות גילוי של גידול ממאיר במוח ליפני שנתיים וחצי, הוא למד שיטת הילינג חדשה בשם "חיבור מחדש " והוא כבר במחלקה התחיל לטפל בעצמו ובשותפו לחדר. הוא עבר גם טיפולים בכימו והקרנות - וניתוח - וכיום הוא "נקי" ומטפל באחרים. חשוב לציין שעד האירוע הוא היה גנן מוביל בגן ילדים אנטרופוסופי במשך כ 9 שנים. מאז הוא השתלם בעוד מספר שיטות המשתלבות עם ההילינג. אם תרצי לשמוע עוד תתקשרי אלי. אורי - 054-4629068

יעל ND

New member
במקרים כאלה

אני אישית מטפלת בשילוב בין טיפולים אנרגטיים לבין הומאופתיה, וזה יעיל ביותר. בנוסף לפעמים מוסיפה מוקסיבציה.

yigalby

New member
שלום

ישנם מספר רב של צמחים שעוזר לחיזוק מע' החיסון. דבר הכרחי וחשוב בבעיות אלו. לגבי ההתנגשות כביכול אם כימוטרפיה שעושה הרס למע' החיסון..כימוטרפיה עושה זאת לא מתוך כוונה טיפולית אלא בגלל שהיא הורסת תאים שגדלים מהר כמו סרטן,מע' חיסון,שיער ועוד. ישנם צמחים כמו כורכום,אלוורה,סרפד,אסטרוגלס (קדד),פטריית ריישי ועוד שידועים ביכולתם על מע' החיסון בכלל וכנגד סרטן בפרט. כדאי לקרוא את מה שכתבה אשה שאחיה נפטר (לאחר שכבר נמצא נקי מסרטן) לאחר שלקח כימוטרפיה.

nadaval56

New member
../images/Emo45.gif יש הרבה אנשים, רופאים ומטפלים

שמפחדים לשלב צמחי מרפא יחד עם כמותרפיה. המבינים באמת, ישלבו צמחי מרפא מסוימים יחד עם הכמותרפיה משתי סיבות: 1. ישנם צמחי מרפא שמגבירים את עוצמת הכמותרפיה (בצד היותר חיובי שלה) וכך ניתן לעשות פחות סדרות של כמותרפיה. 2. ישנם צמחי מרפא שמגנים על הגוף מפני הכמותרפיה ולא מגנים על התאים הסרטניים וזה נותן שני יתרונות חשובים: א.פחות נזק לגוף. ב. פחות תופעות לוואי. חשוב לדעת שיש המון סוגים של צמחי מרפא שיכולים ללכת ביחד עם הכמותרפיה וכדאי להעזר ברופא (אם הוא מהמבינים..) או באיש מקצוע אחר. בכלל, ניתן לחלק את האוקולוגים לשלוש קבוצות: 1. אלו שטוענים שאין לרפואה המשלימה מה לעשות בטיפול בסרטן. 2. אלו שאומרים שאין מה להפסיד אם מנסים... 3. אלו שמבינים את הפוטנציאל העצום של הרפואה המשלימה דווקא בשילוב עם כמותרפיה ורדיותרפיה ומנסים להשתלם וללמוד עוד ועוד על הנושא. אני חושב, שככלל, כדאי ללכת לרופא מהקבוצה השלישית.

0 אור 0

New member
הפחד שלי הוא מהשטחיות

אני מטפלת בצמחי מרפא, אבל מודעת לכך שהידע שלי לא מספיק עמוק כדי לדייק ברמה שאתה מדבר עליה - של סינרגיה עם השלבים בטיפול ועם הכימותרפיה המדויקת. יש מומחים אולי שיודעים ברמה הזאת ויכולים לטפל במצב כזה. ממה שצריך להזהר הם אנשים שיודעים מעט מאד אבל בטוחים שהמאמר שקראו על זה ש .... עוזר ל ... מספיק כדי להמליץ עליו למישהו שחולה.

עוז46

New member
המלחמה היא לא רק של הילד

יש 2 חזיתות. אחת הילד ואחת ההורים והסובבים אותו. הילד סופג את הסביבה באופן לא מודע ומשליח על הריפוי. לכן יש לעודד ולטפל גם בהורים. חשוב להשגיח על המשקל של הילד ולפעמים לחטוא ולהאביס אותו בכל שחשקה נפשו. תה קינמון ודבש עוזר לפעמים כמו אולי בננה, לעניין אותו בצורות הגשה שונות ולא רק האוכל של בית חולים. שמחה, צחוקים, ועיסוק חשובים גם. מה שכן בין סדרות הטיפולים אפשר לשלב טיפולי צמחים וכו'. המון בהצלחה.

g a l i t b

New member
ממליצה לפנות למרכז דוידוף בבלינסון

יש שם מחלקה לרפואה משלימה כתמיכה לחולי סרטן. צוות גדול של מומחים עם הרבה מאוד נסיון בנושא שיוכלו להמליץ על הטיפול המתאים ביותר. יש הרבה מה לעשות! בהצלחה והרבה בריאות

למעלה