הוא שיכול להיכנס לכיכר "גל" של מכוניות מכניסה מסויימת, ולהתפזר לכל היציאות בלי להפריע אחד לשני. כל עוד כל גל כזה לא מתערבב עם מכוניות שנכנסו במקום אחר (ולא אמור להתערבב אם מקפידים להיכנס רק כשהרבע שלפניכם, כלומר משמאלכם, פנוי) - לא יהיו בעיות.
איך רכב שנכנס לנתיב הכי שמאלי בכיכר אמור לצאת ממנו מבלי להפריע למכוניות ב-2 הנתיבים הימניים יותר? הוא פשוט יחתוך אותם! לכן אני חושב שאפשר בהחלט להיכנס לנתיב הכי שמאלי אבל שהשאיפה היא תמיד לצאת רק בהכי ימני... כלומר לא בפתאומיות אלא להגיע אלי לפני היציאה
העיקרון הוא כזה: נכנסת קבוצה של מכוניות לכיכר מכניסה מספר 1. כל אחד מתמקם בכיכר בנתיב תואם לזה שנכנס בו. ביציאה מספר 2 (פניה ימינה) - יוצאות חלק מהמכוניות מהנתיב החיצוני - לימני. ביציאה מספר 3 (מול הכניסה) - יוצאות כל המכוניות מהחיצוני לימני, וחלק מהמכוניות מהאמצעי לשמאלי (של היציאה). ביציאה מספר 4 (3/4 סיבוב) - יוצאות כל המכוניות שנשארו באמצעי - לימני, וכמעט כל המכוניות שהיו בפנימי ביותר - לשמאלי. ביציאה מספר 1 (סיבוב שלם) - יוצאות הכמה מכוניות הבודדות שהחליטו לעשות את כל הסיבוב, מהפנימי ביותר לשמאלי.
זה סצנריו בצורה הכי מושלמת שלו.. אבל נגיד וזה יהיה ככה: נכנסת קבוצה של מכוניות מכניסה מס' 1 ביציאה מספר 2 יוצאות כמה מכוניות מהנתיב החיצוני לימני (תאכלס בכיכר הדמעות, מי שרוצה לפנות ימינה לא צריך להיכנס לכיכר בכלל אבל נגיד..).. ביציאה מס' 3 מחליטה מכונית מהאמצעי לצאת אבל מכונית מהנתיב החיצוני ממשיכה ישר. אז המכונית מהאמצעי נאלצת לחתוך אותה.. ביציאה מס' 4 המכונית מהנתיב הפנימי צריכה גם לצאת... אבל המכוניות מהאמצעי ומהחיצון גם ממשיכות ישר בכיכר אז המכונית מהפנימי נאלצת לחתוך אותן... ושלא לדבר שאם מכונית יוצאת מ-"הגל" זה לא אומר שבמקומה לא תיכנס מכונית אחרת מכניסות אחרות בכיכר...
אתה אמור להיכנס לכיכר אך ורק כאשר הרבע שלפניך (בין 4 ל-1 בדוגמא) פנוי לגמרי בכל הנתיבים, וכך אתה לא מתערבב בגל של כניסה אחרת. כל עוד שומרים על הכלל הפשוט הזה - לא נוצרים המצבים שאתה מתאר, כי כשמגיעים ל-3 כל המכוניות בחיצוני חייבות לצאת ולא להמשיך הלאה (כי אם רצו להמשיך ל-4 היו צריכות להיכנס באמצעי או שמאלי) ובאותו אופן כשמגיעים לסוף הסיבוב (חזרה ל-1) משארו רק אלו שרוצים פרסה ולא אף אחד אחר.
זה צומת לכל דבר... אם אני לא מפריע לתנועה למה שאני לא אכנס לכיכר לאחד מהנתיבים החיצוניים? בחיים שלא שמעתי על חוק שמונע ממני לעשות דבר שכזה ומה עם מכוניות שנכנסו לחיצוני אבל רוצות לצאת ביציאה השלישית או הרביעית? מי אמר שאסור להם לעשות דבר כזה? זה אולי מה שצריך לעשות כדי שיהיה יותר נוח... אבל מבחינת החוק אין שום דבר שמונע מהן לעשות את זה..
ברגע שהוצבו תמרורי "מעגל תנועה" - בצומת רגיל אתה נותן זכות קדימה למי שבא מימין ובמעגל תנועה דווקא למי שבא משמאל. לגבי שאלה 2 - יש חיצים על הכביש לפני הכניסה למעגל שמראים כיווני נסיעה מותרים בכל נתיב - ובנתיב הימני שנכנס לחיצוני - משורטט חץ ישר בלבד כך שאסור להמשיך הלאה מעבר לישר (חצי סיבוב).
למה נועד הנתיב הפנימי השמאלי ביותר? אם לפניה שמאלה , אז ביציאה צריך לחתוך נתיב אחד ימינה לא? ואז יש סכנה שבסיבוב המראה הימנית לא מראה במדויק את הרכב שנמצא מימינינו ורוצה להמשיך ישר. ובכלל הבנתי שלא עוברים נתיבים במעגל... אם אפשר הסבר למה שכתבתי כאן, תודה!
מהמעגל בשמאלי או באמצעי אתה חייב לאותת בתוך המעגל כבר שאתה פונה לצד שמאל למקווה ישראל עם הבנתי את הכיוון של הציור עם לא לא משנה ואז אתה מאותת ימינה שידעו שאתה יוצא מכיכר הדמעות וכל זה באותו הצד השמאלי או האמצעי של הנתיב אל תעבור את הנתיבים במעגל אלה לאאחר מכן וככה תוכל לחזור לימין
הנתיבים השמאליים והאמצעים בכיכר הזו הם להמשיך ישר או לפניה שמאלה לרוב כי הרבה לא עושיפ ככה אבל בשיעור נהיגה ובמיוחד בטסט חשוב לעשות לפי ההוראות למרות שזו כיכר קשה לא בעיה
הוא לא אמור להיכנס לכיכר עד שהיא פנויה לחלוטין, בכל הנתיבים. המצב שאתה מתאר בעייתי ואם הוא קורה רצוי בד"כ קצת לעזוב גז ולצאת אחרי הרכב הסורר - אם שמים לב לזה כשהוא רק נכנס אז יש מספיק זמן לתיקון הנ"ל. גם לדעתי המבנה של כיכר עם יותר מנתיב אחד הוא בעייתי, אבל כרגע זה מה יש במקום הנ"ל. (יש כוונה לחפור שם מנהרה מתחת לכיכר ולהשאיר כיכר קטנה יותר, עוד כמה שנים...)
חושב כל כך שהוא טועה שהרי הוא נכנס כשלא היה רכב במעגל כי חיכה שאני יעבור קודם, לאחר מכן הוא מאיץ אחרי שנכנס ואני מאיט בכוונה לפנות ימינה תיכף , וכך יוצא שהמהירות זהה והמפגש וודאי. (זה לא סיפור אמיתי,דוגמא.) ב.תודה על ההצעה החכמה, זה פתרון טוב. ג.אז למה נועד הנתיב השלישי השמאלי בדיוק? ד.ומנסיונך אתה ממליץ לפנות שמאלה מהאמצעי או מהשמאלי?
תקרא את ההסבר המפורט. אני אישית בד"כ נמנע מלהשתמש באמצעי, כלומר בנסיעה ישר נוסע בימני ובפניה שמאלה בשמאלי (פנימי). זו גם היתה ההמלצה של מורה הנהיגה שלי בזמנו.
מלהשתמש בנתיב האמצעי? ולגבי הסיבה שלשמה נועד הנתיב השמאלי, קראתי את השרשור הזה פעמיים ולא מצאתי את ההסבר המפורט, אם כוונתך להסבר על יציאות 1,2,3,4 אז הוא מסביר הרבה דברים אחרים אבל לא על מטרותיו של הנתיב הפנימי...