כיכרות

כיכרות

אני בשיעור 15, והבעיה העיקרית שלי היא כיכרות בתחלס. מישהוא יכול להגיד לי בידיוק את הצעדים שעושים בכיכרות? בעיה אחרת זה שאני מתחיל נסיעה טיפה לאט \=

m o s h 1 0

New member
כיכרות -

קודם כל, לכיכר מגיעים בהילוך שני. סדר הפעולות: לפני ההגעה לכיכר - מורידים מהירות, מעבירים להילוך שני כאשר הגעת לאט לכיכר, עליך למקם את עצמך קרוב לימין כאשר ההגה מסובב מעט ימינה. מבטים - להסתכל אם בא אוטו. אם פנוי - לצאת, אם לא פנוי - רצוי בזריזות להוריד להילוך ראשון כדי שמנוע לא יכבה. כדי להקל עליך, המורה שלי קורא לזה "3 המֶמִים": -מהירויות (קודם יש לדאוג להאט ולהגיע לכיכר לאט) -מיקום (למקם את עצמך קרוב לימין) -מבטים (בדיקה אם כניסה לכיכר אפשרית)

R e A

New member
אני אגיד לפי מה שאני מבין...

נכנס לכיכר בהילוך שני. כמובן נכנס לצידה הימני לאחר שבדקת שאין מכוניות מצד שמאל ושאתה אכן נותן זכות קדימה. בכיכר אתה נוסע בקשת רחבה וצמודה לימין ומאותת ימינה רק כאשר הפנייה הבאה שלך היא הפנייה אליה אתה מעוניין לצאת וזאת בכדי לא לבלבל נהגים אחרים. יוצא מהכיכר ונוסע להנאתך

קבל שיטה..

המורה שלי אומר שהוא בעצמו משתמש בה.. אז ככה: את הכיכר תחלק לרבעים (4 חלקים
) ותסתכל שמאלה אם יש מכונית ברבע 4 (ראה ציור) צריך לעצור אם יש מכונית ברבע 3 תגיע לכיכר בהילוך ראשון ובמידה ויתאפשר כנס.. אם אין רכבים ברבעים 3 או 4 נכנסים לכיכר בהילוך שני

8-AN

New member
אחלה שיטה.

ו..אני חושב שהוא התכוון שאם ישנו רכב ברבע ה4 אז להיכנס בראשון(כמובן במהירות בהתאם שזה העיקר). חוצמזה כמובן שצריך להתחשב בסוג הרכב, מהירותו וסגנון נהיגתו אם ראית אותו בעבר.

MrJacKasS

New member
אין צורך להוריד לראשון

אם יש מכונית ברבע 3 יש לך שתי אפשרויות: 1. לעצור (במידה והרכב קרוב ואתה לא חושב שתצליח להכנס) 2. להמשיך בהילוך 2 בלי לעכב את התנועה אם החלטת שאתה ממשיך אז אתה ממשיך ..אין צורך להתמהמה ולהוריד לראשון בזמן הזה יכלת לעבור את הכיכר בלי שזה מרבע 3 יגיע .. לתלמידי נהיגה יש פחד כזה שיש רכב מאוד רחוק מהם (יחסית ..כמו רבע 3) והם בכל זאת יעצרו ויחכו כמה שניות עד שהוא יעבור (גם יכול להיות שהוא סתם ימשיך ישר ואז חיכינו לשווא) .. הכל תלוי בשיקול דעת נכון ..(דגש על נכון) ..

8-AN

New member
כן, תיארתי לעצמי שהתבלבלת איפשהו

שם כי היה חלק לא הגיוני והשיטה בעיקרון הגיונית+- ויכולה לעזור מאוד לכאלו שלא צברו מספיק ניסיון וביטחון בכיכרות.

עוד שאלה

יש קשר בין התאריך שאני עושה תאוריה לבין התאריץ שמותר לי לעשות טסט?

לא

אבל כדאי שתזכור את התאריך של התאוריה (כי דרכו אפשר לבדוק את התוצאה של הטסט דרך הנט'.. (למרות שהאתר לא מתעדכן לאחרונה..))

אוראל1988

New member
כן

אם התיאוריה היא בחודש זוגי (פברואר, אפריל וכו') אז הטסט חייב להיות בחודש אי זוגי (ינואר, מרץ וכו'), ולהיפך.

adidas88

New member
כן

יש זמן מסויים שאתה צריך לחכות.... כדי שהמחשב שלהם יקלוט את הנתונים שלך. אבל לרוב זה לא חשוב כי זה עניין קצר

danihashamen

New member
אף פעם לא ידעתי שיש צעדים..

כשאני מתקרב לכיכר אני מאט [בשיעורים הייתי מוריד לשני], מסתכל לצדדים [גם לצד שלא אמורות לבוא מכוניות, כי אי אפשר לדעת אם יבוא לך איזה מטורף חח
].. ואם אין מכוניות פשוט נוסע , במהירות סבירה, כי תמיד יהיו כאלה שינסו להדחף.. תן להם שיצאו אם אין עומס, אפילו אם זכות הקדימה שלך .. כי תמיד יהיו נהגים כאלה, חבל להתחיל להתחרות עכשיו :]

costaet

New member
רק שבטסט לתת זכות למי שלא מגיע לו

זאת טעות ורוב הסיכויים שתכשל.

danihashamen

New member
לא אמרתי לתת

יש פשוט נהגים מטומטמים שנכנסים לכיכר אפילו שאתה בתוכה ונוסע לכיוונם.. אין ממש מה לעשות אם הם חותכים לפנייך חוץ מלסוע לאט ולאפשר להם, כדי שלא תתקע בהם :| אבל אני מדבר יותר על חיי היום-יום.. אולי אני לא האיש לתת עצות בנושא הטסט.

למעלה