כייסים ב L.A?

ועוד שאלה בנוגע לשיטת התשלום בחו"ל

אני טס לשבועיים וחצי, יש לי קרובי משפחה שגרים שם.
רוב הזמן אני אטייל עם בן דוד שלי, הוא תיכנן הכל, אז אני לא יודע בדיוק איפה נבקר ומה העלויות המתוכננות, כך שאין לי הערכה כמה מזומן לקחת.
מעבר למקומות שנבקר בהם, אין לי תכנון לבצע קניות מטורפות שם. (כמה בגדים בשבילי, אוזנית בלוטוס, ובקבוק ויסקי)
איך כדאי לשלם בחו"ל? האם כדאי לקחת ויזה נטען בדואר? כרטיס האשראי שלי?

כרטיס האשראי שלך עדיף.

אין לך שום אחריות על הויזה הנטען אם ייאבד או ייגנב.
העמלות על כרטיס אשראי בד"כ נמוכות יותר מהפרשי השער בהמרה למזומן, אבל שווה לבדוק.

יש את הכרטיס הנטען של הדואר

לפי האתר שלהם הכרטיס בטוח, ניתן לבטל אותו במקרה גניבה.
לגבי היתרה שנשארה בכרטיס, אני צריך לבדוק.

הכרטיס הנטען מיותר

נסעתי לכל יבשות העולם, בדרך כלל בטיולי תרמילאים שבהם גרתי במקומות זולים במיוחד או בקמפינג, ומעולם לא נגנב לי כרטיס האשראי. שמור עליו כמו שצריך ויהיה בסדר. כמו שבישראל אתה מסתובב עם כרטיס אשראי, כך גם תושבי לוס אנג'לס. אין צורך לעשות מזה עניין (ואגב, הייתי שם כשלושה שבועות בטיול תרמילאים מזמן, שום בעיות ושום גניבות).
אם קוראים את האותיות הקטנות, לא ברור מה בדיוק האחריות על הנטען והאם אתה מקבל כסף בחזרה. לעומת זאת על חברת אשראי גדולה אפשר לסמוך, והשירות מאוד מהיר - אני הייתי צריכה אותם בשביל איזה קוד בקנייה כשהייתי באירופה, ותוך שלוש דקות משליחת המייל כבר התקשרו אליי במיוחד לשם וענו על כל שאלותיי בסבלנות.

צודק

דברתי היום עם עם קרובי מששפחה שגרים שם, ששאלתי אותם על כייסים, הם צחקו ואמרו "פה זה ארה"ב.
כייסים יש בכל מקום, גם בארץ מכייסים לאנשים ארנקים, מכשירי סמארטפונים וכו'
צריך להזהר. אני בטוח שהקרובי משפחה שלי, וגם שאר התושבים שם, לא מסתובבים עם גרב כיסים, כיסים פנימיים וכו'.
פשוט להיות עירני יותר.

בוודאי שאפשר בלי אמצעי זהירות

רק שהקרובים שכחו משהו בסיסי:
האמריקאי הממוצע נושא בכיסיו מעט מאוד כסף אם בכלל , בעוד שתייר הוא מטרה לכל כייס כיוון שיש להניח שיש עליו כסף רב.

מכיוון שאני נוסע בשנים האחרונות רק לכרתים שהוא אי של שקט ושלווה ומקום בטוח לתיירים, אני מחזיק את הכסף רק בארנק בכיס ומשך 26 שנים מעולם לא כייסו אותי ולא גנבו לי דבר. צריך רק להיזהר לא להתקרב לתיירים זרים צעירים מאוד שקורה והם נשארים בלי כסף.
משך 26 שנים שמעתי על אולי 3 מקרים של גניבות, אחד מהם במלון שבו שהו רק ישראלים מתפוצה מסויימת.....

האם האמריקאי לא נושא עליו רשיון נהיגה? כרטיס אשראי?

התכנית שלי באופן אישי, היא גם לא לשאת עליי כסף רב. תמיד כסף קטן לקנות אוכל/שתייה וכו'.
את שאר הקניות, אבצע באשראי.

YHS

New member
אתה חושב נכון

לא צריך להצטדק ולרצות אף לא אחד כאן בפורום. התנהל בשיקול דעת בחו"ל.

תודה. לא הייתה כוונה לרצות אף אחד

בסופו של דבר אעשה מה שנראה לי לנכון.
רציתי לשמוע עוד דעות בנושא

אספרסו2

New member
אזהרה בתקשורת הגרמנית מגניבות בכרתים.שוב אתה מטעה.

Diebstahl
&nbsp
Auch in Kreta gilt: Schützen Sie Ihre Wertsachen!
In der Regel sind Kreter ein ehrliches Volk und Diebstähle sind eher selten. Jedoch aufgrund des seit Jahren zunehmenden Tourismus werden auch Diebstähle immer öfters gemeldet. Die meisten Vorfälle sind Taschendiebstahl auf Märkten oder aber auch im Hotelzimmer. Ein Hotelsafe im Zimmer oder aber auch der Safe an der Rezeption schafft abhilfe. Bei Shoppingtouren auf überfüllten Märkten oder Einkaufzentren nur das wichtigste mitnehmen und so keine Angriffsfläche für Diebe bieten.
&nbsp

לאונידס

Active member
נניח ביטלת את הכרטיס הנטען, מה יצא לך מזה?

לפי האתר של החברה למשקאות קלים קוקה קולה זה טעם החיים, אז בלי קולה לחייך אין טעם?
מה כל כך בטוח בכרטיס שאם קורה לו משהו נותרת ללא כסף באמצע הטיול ויש סיכוי לא רע בכלל שהלך הכסף בכלל?

כרטיס אשראי אין בעייה. הבעייה היא בדרכונים וברישיון נהיגה

בינלאומי שתופסים המון נפח ומקום וגם עלולים להתקמט.

למעלה